Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Atentie la ceea ce mancati inainte de sarcina... riscati sa nasteti prematur

de Laura Voica 28 Mai 2014

Atentie la ceea ce mancati inainte de sarcina... riscati sa nasteti prematur

Pentru prima data, cercetatorii au confirmat faptul ca femeile care au o dieta saraca inainte de a deveni gravide au aproximativ 50% mai multe sanse de a avea o nastere prematura decat cele care au o dieta sanatoasa. Studiul arata ca femeile care au inclus in dieta lor proteine ​​si fructe inainte de a deveni gravide, au fost mai putin susceptibile de a avea o nastere prematura, pe cand cele care au mancat in mod constant grasimi si alimente bogate in zahar si alimente semi-preparate au avut cu aproximativ 50% mai multe sanse de a naste prematur.

Pentru prima oara Universitatea din Adelaide a confirmat ca femeile care adopta o dieta saraca inainte de a deveni gravide au cu 50% mai multe sanse de a avea o nastere prematura decat cele care au o dieta sanatoasa.

Cercetatorii de la Universitatea din Adelaide, Institutul de Cercetare Robinson au investigat obiceiurile alimentare a peste 300 de femei din Australia de Sud, inainte de sarcina.

Este primul studiu de acest fel care evalueaza dieta femeilor inainte de conceptie si o asociaza cu rezultatele nasterii.

Rezultatele, publicate in Jurnalul de Nutritie, arata ca femeile care au mancat in mod constant o dieta bogata in proteine ​​si fructe inainte de a deveni gravide, au fost mai putin susceptibile de a avea o nastere prematura, in timp ce cele care au consumat in mod constant grasimi, alimente bogate zahar si semipreparate au avut cu 50 % mai multe sanse de a avea o nastere prematura.

" Nasterea prematura este cauza principala a bolii infantile si a mortii si apare la aproximativ una din 10 sarcini la nivel global. Orice putem face pentru a intelege mai bine conditiile care duc la nasterea prematura va fi extrem de important pentru a ajuta la imbunatatirea ratelor de supravietuire si a rezultatelor de sanatate pe termen lung pentru copii ", spune autorul principal al cercetarii, Dr. Jessica Grieger.

" In studiul nostru, femeile care au mancat alimente bogate in proteine ​​, inclusiv carne slaba, peste si pui, precum si fructe, cereale integrale si legume, au avut un risc semnificativ mai mic de nastere prematura.

" Pe de alta parte, femeile care au consumat alimente de tipul fast-food, chips-uri de cartofi, prajituri, biscuiti si alte alimente bogate in grasimi saturate si zahar au fost mai susceptibile de a avea copii nascuti prematur ", spune Dr. Grieger.

" Este important ca inaintea sarcinii sa avem o dieta sanatoasa, precum si in timpul sarcinii, pentru a avea cele mai bune rezultate pentru mama si copilul ", spune Dr. Grieger.

" Dieta este un factor important de risc care poate fi modificat. Nu este niciodata prea tarziu pentru a face o schimbare pozitiva. Speram ca munca noastra va ajuta la promovarea unui regim alimentar sanatos inainte si in timpul sarcinii. Acest lucru va ajuta la reducerea numarului de decese neonatale si la imbunatatirea starii generale de sanatate a copiilor ", spune ea.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Atentie la ceea ce mancati inainte de sarcina... riscati sa nasteti prematur"

6 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Atentie la ceea ce mancati inainte de sarcina... riscati sa nasteti prematur"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.