Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Beneficiile consumului moderat de bere

de AlegeSanatos.ro 22 Oct 2012

Beneficiile consumului moderat de bere

Ultimele studii intocmite de catre nutritionisti au aratat ca berea nu este atat de nociva pe cat se credea si mai ales ca un consum moderat poate avea chiar efecte pozitive asupra organismului

                      
To beer or not to beer...that is the question!

Ultimele studii intocmite de catre nutritionisti au aratat ca berea nu este atat de nociva pe cat se credea si mai ales ca un consum moderat poate avea chiar efecte pozitive asupra organismului. Pana de curand singura bautura careia i se facea ,,reclama,, ca fiind sanatoasa era vinul rosu insa  iata ca in momentul de fata i s-a facut dreptate si berii. Controversata bautura a fost si este acuzata de aparitia obezitatii abdominale fara insa a se tine cont de faptul ca de cele mai multe ori consumul de bere se asociaza si cu traditionalul mic sau traditionala friptura.

Cu alte cuvinte moderatia in ceea ce priveste consumul de bere nu dauneaza sanatatii, siluetei ba din contra are numeroase avantaje. Un pahar de bere in cazul femeilor o data la cateva zile si 2 pahare in cazul barbatilor nu reprezinta un pericol. Peste aceasta limita este dovedit faptul ca abuzul de alcool duce la aparitia a numeroase afectiuni dintre care multe pot pune viata in pericol.

Ingredientele berii ne mentin sanatosi

Berea de calitate contine numeroase ingrediente care ii confera gustul si aroma inconfundabila dar care participa si la diverse procese din organism in vederea intaririi acestuia. Astfel maltul, hameiul si drojdia (substante cu proprietati antioxidante) la care se adauga vitaminele din grupul B (B1, B2, B6) contribuie la echilibrarea dietei zilnice. Un alt aspect important este acela ca berea este bogata in potasiu (ion extrem de important pentru sanatatea inimii) si saraca in sodiu. Acesti doi ioni fiind in echilibru consumul moderat de bere nu constituie un factor de risc pentru aparitia valorilor tensionale ridicate. In ceea ce priveste aportul caloric trebuie mentionat ca 100 de ml de bere blonda corespunde unei valori energetice de 42 kcal.
Cu alte cuvinte un pahar de bere este mult mai putin periculos pentru silueta decat vinul, sucurile dulci sau restul bauturilor alcoolice.
   
Valori nutritive - raportate la 100 ml bere

Calorii 42 kcal
Alcool 4,2 g
Glucide 3,5 g
Potasiu 57mg
Magneziu 9mg
Calciu 6mg
Sodiu 4mg
Vitamina B1 0,035mg
Vitamina B2 0,025mg
Vitamina B6 0,047mg
 

Berea cu masura ne tine departe de medic

Ultimele studii arata ca un consum moderat de bere  de calitate ne poate proteja impotriva unor maladii grave precum Alzheimer, diabet zaharat si obezitate. De asemenea datorita numeroaselor substante antioxidante ce intra in componenta berii, aceasta ajuta la stimularea mecanismelor de aparare ale organismului. In acest fel cei care consuma cu moderatie bere au un sistem imunitar puternic, gata sa lupte cu agresiunile din exterior.

Un alt avantaj al berii este acela ca in urma consumului cu masura are loc o crestere a HDL-colesterolului (colesterolul bun) , acest lucru ajutand la scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare (inclusiv a evenimentelor acute ca infarctul de miocard sau accidentul vascular cerebral). Digestia si intreg tractul intestinal este si el influentat in mod pozitiv de catre bere datorita faptului ca aceasta contine fibre.

Si nu in ultimul rand bautorii de bere de calitate sunt protejati impotriva formarii pietrelor la rinichi si la vezica biliara datorita continutului ridicat al acesteia in minerale si al efectului asupra nivelului de colesterol bun (pietrele la vezica biliara se formeaza si datorita nivelului crescut de colesterol).

Dr. Alin Popescu
Medic primar medicina sportiva


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile consumului moderat de bere"

6 + 3 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Beneficiile consumului moderat de bere"

Sanda @ 13 Mar 2013
"Buna ziua da e adevarat ca berea blonda are anumite beneficii, bauta moderat dar nu inteleg,de ce? daca e benefica ptr organism si mai ales la intarirea imunitati de ce e interzisa in anumite boli cronice exp hepatita cronica virala ,stiind ca avand o imunitate forte, boala nu se poate dezvolta ptr ca la hepatite medici interzic cu desavarsire bautura multumesc"

Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile consumului moderat de bere"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.