Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Beneficiile consumului moderat de bere

de AlegeSanatos.ro 22 Oct 2012

Tags: consum moderat de bere berea nu este nociva ingredientele berii malt hamei drojdie


Beneficiile consumului moderat de bere

Ultimele studii intocmite de catre nutritionisti au aratat ca berea nu este atat de nociva pe cat se credea si mai ales ca un consum moderat poate avea chiar efecte pozitive asupra organismului

                      
To beer or not to beer...that is the question!

Ultimele studii intocmite de catre nutritionisti au aratat ca berea nu este atat de nociva pe cat se credea si mai ales ca un consum moderat poate avea chiar efecte pozitive asupra organismului. Pana de curand singura bautura careia i se facea ,,reclama,, ca fiind sanatoasa era vinul rosu insa  iata ca in momentul de fata i s-a facut dreptate si berii. Controversata bautura a fost si este acuzata de aparitia obezitatii abdominale fara insa a se tine cont de faptul ca de cele mai multe ori consumul de bere se asociaza si cu traditionalul mic sau traditionala friptura.

Cu alte cuvinte moderatia in ceea ce priveste consumul de bere nu dauneaza sanatatii, siluetei ba din contra are numeroase avantaje. Un pahar de bere in cazul femeilor o data la cateva zile si 2 pahare in cazul barbatilor nu reprezinta un pericol. Peste aceasta limita este dovedit faptul ca abuzul de alcool duce la aparitia a numeroase afectiuni dintre care multe pot pune viata in pericol.

Ingredientele berii ne mentin sanatosi

Berea de calitate contine numeroase ingrediente care ii confera gustul si aroma inconfundabila dar care participa si la diverse procese din organism in vederea intaririi acestuia. Astfel maltul, hameiul si drojdia (substante cu proprietati antioxidante) la care se adauga vitaminele din grupul B (B1, B2, B6) contribuie la echilibrarea dietei zilnice. Un alt aspect important este acela ca berea este bogata in potasiu (ion extrem de important pentru sanatatea inimii) si saraca in sodiu. Acesti doi ioni fiind in echilibru consumul moderat de bere nu constituie un factor de risc pentru aparitia valorilor tensionale ridicate. In ceea ce priveste aportul caloric trebuie mentionat ca 100 de ml de bere blonda corespunde unei valori energetice de 42 kcal.
Cu alte cuvinte un pahar de bere este mult mai putin periculos pentru silueta decat vinul, sucurile dulci sau restul bauturilor alcoolice.
   
Valori nutritive - raportate la 100 ml bere

Calorii 42 kcal
Alcool 4,2 g
Glucide 3,5 g
Potasiu 57mg
Magneziu 9mg
Calciu 6mg
Sodiu 4mg
Vitamina B1 0,035mg
Vitamina B2 0,025mg
Vitamina B6 0,047mg
 

Berea cu masura ne tine departe de medic

Ultimele studii arata ca un consum moderat de bere  de calitate ne poate proteja impotriva unor maladii grave precum Alzheimer, diabet zaharat si obezitate. De asemenea datorita numeroaselor substante antioxidante ce intra in componenta berii, aceasta ajuta la stimularea mecanismelor de aparare ale organismului. In acest fel cei care consuma cu moderatie bere au un sistem imunitar puternic, gata sa lupte cu agresiunile din exterior.

Un alt avantaj al berii este acela ca in urma consumului cu masura are loc o crestere a HDL-colesterolului (colesterolul bun) , acest lucru ajutand la scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare (inclusiv a evenimentelor acute ca infarctul de miocard sau accidentul vascular cerebral). Digestia si intreg tractul intestinal este si el influentat in mod pozitiv de catre bere datorita faptului ca aceasta contine fibre.

Si nu in ultimul rand bautorii de bere de calitate sunt protejati impotriva formarii pietrelor la rinichi si la vezica biliara datorita continutului ridicat al acesteia in minerale si al efectului asupra nivelului de colesterol bun (pietrele la vezica biliara se formeaza si datorita nivelului crescut de colesterol).

Dr. Alin Popescu
Medic primar medicina sportiva




Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile consumului moderat de bere"

6 + 4 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Beneficiile consumului moderat de bere"

Sanda @ 13 Mar 2013
"Buna ziua da e adevarat ca berea blonda are anumite beneficii, bauta moderat dar nu inteleg,de ce? daca e benefica ptr organism si mai ales la intarirea imunitati de ce e interzisa in anumite boli cronice exp hepatita cronica virala ,stiind ca avand o imunitate forte, boala nu se poate dezvolta ptr ca la hepatite medici interzic cu desavarsire bautura multumesc"

Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile consumului moderat de bere"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pe care trebuie sa le elimini din regimul tau zilnic

Alimente pe care trebuie sa le elimini din regimul tau zilnic

de Raluca Garbea 22 Mai 2018

"Cu cat ne hranim mai mult si mai bine, cu atat ne daramam viata mai repede", spunea Hipocrate. Un regim sanatos asigura o hrana completa pentru mentinerea energiei organismului, in timp ce alimentatia dezechilibrata constituie principala cauza a bolilor grave care apar in prezent. [detalii]

Cu ce poate fi inlocuit turmericul?

Cu ce poate fi inlocuit turmericul?

de Raluca Garbea 21 Mai 2018

Turmericul reprezinta unul dintre condimentele scumpe si extrem de populare in lumea intreaga datorita aromei discret piperate si usor amaruie, care confera un gust unic mancarurilor, insa cu ce il putem inlocui? [detalii]

Lasagna vegetariana. Cum se prepara?

Lasagna vegetariana. Cum se prepara?

de Raluca Garbea 16 Mai 2018

Meniul vegetarian cuprinde numeroase retete delicioase si, in acelasi timp, sanatoase care nu trebuie ratate! [detalii]

Capsuni. Beneficii pentru sanatate

Capsuni. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 14 Mai 2018

Capsunile reprezinta fructele parfumate de sezon, fiind o gustare perfecta cu numeroase beneficii pentru sanatate! [detalii]

Motive pentru care este sanatos sa consumi telina

Motive pentru care este sanatos sa consumi telina

de Raluca Garbea 09 Mai 2018

Telina este o planta medicinala si legumicola, care contine vitaminele A, B si C, saruri minerale, colina, tirazina, acid glutamic, anhidrida sedanomica si sedanolida (compusi specifici telinei). [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit