Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Beneficiile nutritionale ale fructului kaki

de Laura Voica 29 Ian 2013

Beneficiile nutritionale ale fructului kaki

Din ce in ce mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numara si fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Acest fruct delicios este importat in special din Israel, China, Brazilia si Japonia putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem. Gustul inconfundabil si textura acestuia seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, fiind un fruct care se culege toamna si care creste intr-un copac inalt de aproximativ 10 metri.

Din ce in ce mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numara si fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Acest fruct delicios este importat in special din Israel, China, Brazilia si Japonia putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem.

Gustul inconfundabil si textura acestuia seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, fiind un fruct care se culege toamna si care creste intr-un copac inalt de aproximativ 10 metri. Trebuie sa incercati fructul kaki atat pentru gustul deosebit cat si datorita faptului ca acesta contine foarte multe substante nutritive benefice pentru organism.

Fructul Kaki stimuleaza imunitatea organismului

Fructul oriental Persimmon este o sursa excelenta de substante cu proprietati antioxidante motiv pentru care se recomanda consumul acestuia pentru a intari sistemele de aparare ale organismului. Fructul kaki contine o cantitate importanta de vitamina A. Daca se consuma 100g din acest fruct aveti parte de o treime din doza zilnica recomandata de vitamina A.

De asemenea trebuie adaugat faptul ca proprietatile antioxidante ale acestui fruct oriental vin si din continutul important de vitaminele C si E (alte doua vitamine cu rol antioxidant). Insa pentru a beneficia cat mai mult de vitaminele acestui fruct se recomanda consumarea acestuia cu tot cu coaja.

Una dintre cele mai temute afectiune ale zilelor noastre este cancerul, aparitia acestuia fiind legata de scaderea capacitatii de functionare a sistemului imunitar. Este demonstrat faptul ca persoanele care consuma zilnic fructul kaki sunt protejate impotriva acestei maladii mortale. O alta substanta implicata in stimularea directa a celulelor implicate in apararea organismului este licopenul. Fructul kaki contine si acest antioxidant cu rol antitumoral fiind astfel considerat un aliment care protejeaza impotriva cancerului de prostata, de plaman, de stomac si de intestin gros.

Diuretic si energizant intr-un singur fruct

Fructul kaki contine in cantitate mare potasiu, mineral responsabil de eliminarea excesului de apa din organism. Pe de alta parte, acest fruct fiind sarac in sodiu dar cu un nivel inalt al continutului de potasiu, se poate afirma ca acesta poseda proprietati diuretice fiind de un real folos in cazul celor care se lupta cu valori crescute ale tensiunii arteriale. In ceea ce priveste valoarea calorica trebuie mentionat faptul ca fructul kaki contine la 100 g aproximativ 70 de calorii iar dintre acestea marea majoritate sunt constituite din zaharuri complexe care contribuie la nivelul de energie furnizat organismului.

Cu alte cuvinte decat sa faceti exces de cafea sau bauturi energizante mai bine mancati un fruct kaki. De asemenea acest fruct este excelent pentru sportivi deoarece le procura o cantitate suficienta de zaharuri pentru a putea face fata efortului fizic.

Fructul kaki-sursa importanta de fibre

Fibrele sunt o categorie de carbohidrati ce provin din alimentele de origine vegetala si care ajuta in principal la stimularea digestiei, reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea cancerului de colon. Fructul kaki este si o sursa excelenta de fibre in special daca este consumat cu tot cu coaja. Tot datorita continutului ridicat in fibre solubile acest fruct este implicat in mod direct in scaderea nivelului de grasimi din sange si implicit in reglarea colesterolului sanguin. Cu cat acest nivel se mentine in limitele normale cu atat sansele de aparitie a afectiunilor cardiace sunt mai mici.


Dr. Alin Popescu
Medic primar medicina sportiva


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

1 + 3 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

Cristi Pieleanu @ 20 Oct 2015
"Este printre putinele fructe ce au si daruiesc 100 sanatate si placerea de a se consuma zi de zi fara sa te saturi. Traiasca natura."

Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

de Elena-Alina Constantinescu 21 Feb 2017

Tonifianta si plina de antioxidanti, spirulina este suplimenteul alimentar ideal pentru revitalizarea si fortificarea organismului. Usor digerata si absorbita in organism, are rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice. [detalii]

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3.56 din 5 (32 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.