Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Beneficiile nutritionale ale fructului kaki

de Laura Voica 23 Oct 2017

Tags: kaki vitamina A fructe tranzit intestinal carbohidrati fibre


Beneficiile nutritionale ale fructului kaki

Din ce in ce mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numara si fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Acest fruct delicios este importat in special din Israel, China, Brazilia si Japonia putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem. Gustul inconfundabil si textura acestuia seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, fiind un fruct care se culege toamna si care creste intr-un copac inalt de aproximativ 10 metri.

Din ce in ce mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numara si fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Acest fruct delicios este importat in special din Israel, China, Brazilia si Japonia putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem.

Gustul inconfundabil si textura acestuia seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, fiind un fruct care se culege toamna si care creste intr-un copac inalt de aproximativ 10 metri. Trebuie sa incercati fructul kaki atat pentru gustul deosebit cat si datorita faptului ca acesta contine foarte multe substante nutritive benefice pentru organism.

Fructul Kaki stimuleaza imunitatea organismului

Fructul oriental Persimmon este o sursa excelenta de substante cu proprietati antioxidante motiv pentru care se recomanda consumul acestuia pentru a intari sistemele de aparare ale organismului. Fructul kaki contine o cantitate importanta de vitamina A. Daca se consuma 100g din acest fruct aveti parte de o treime din doza zilnica recomandata de vitamina A.

De asemenea trebuie adaugat faptul ca proprietatile antioxidante ale acestui fruct oriental vin si din continutul important de vitaminele C si E (alte doua vitamine cu rol antioxidant). Insa pentru a beneficia cat mai mult de vitaminele acestui fruct se recomanda consumarea acestuia cu tot cu coaja.

Una dintre cele mai temute afectiune ale zilelor noastre este cancerul, aparitia acestuia fiind legata de scaderea capacitatii de functionare a sistemului imunitar. Este demonstrat faptul ca persoanele care consuma zilnic fructul kaki sunt protejate impotriva acestei maladii mortale. O alta substanta implicata in stimularea directa a celulelor implicate in apararea organismului este licopenul. Fructul kaki contine si acest antioxidant cu rol antitumoral fiind astfel considerat un aliment care protejeaza impotriva cancerului de prostata, de plaman, de stomac si de intestin gros.

Diuretic si energizant intr-un singur fruct

Fructul kaki contine in cantitate mare potasiu, mineral responsabil de eliminarea excesului de apa din organism. Pe de alta parte, acest fruct fiind sarac in sodiu dar cu un nivel inalt al continutului de potasiu, se poate afirma ca acesta poseda proprietati diuretice fiind de un real folos in cazul celor care se lupta cu valori crescute ale tensiunii arteriale. In ceea ce priveste valoarea calorica trebuie mentionat faptul ca fructul kaki contine la 100 g aproximativ 70 de calorii iar dintre acestea marea majoritate sunt constituite din zaharuri complexe care contribuie la nivelul de energie furnizat organismului.

Cu alte cuvinte decat sa faceti exces de cafea sau bauturi energizante mai bine mancati un fruct kaki. De asemenea acest fruct este excelent pentru sportivi deoarece le procura o cantitate suficienta de zaharuri pentru a putea face fata efortului fizic.

Fructul kaki-sursa importanta de fibre

Fibrele sunt o categorie de carbohidrati ce provin din alimentele de origine vegetala si care ajuta in principal la stimularea digestiei, reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea cancerului de colon. Fructul kaki este si o sursa excelenta de fibre in special daca este consumat cu tot cu coaja. Tot datorita continutului ridicat in fibre solubile acest fruct este implicat in mod direct in scaderea nivelului de grasimi din sange si implicit in reglarea colesterolului sanguin. Cu cat acest nivel se mentine in limitele normale cu atat sansele de aparitie a afectiunilor cardiace sunt mai mici.

Vezi si altfe beneficii ale fructului kaki pe https://www.sanatateafemeilor.ro/2017/05/26/fructul-kaki-si-beneficiile-sale/


Dr. Alin Popescu
Medic primar medicina sportiva




Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

8 + 2 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

Cristi Pieleanu @ 20 Oct 2015
"Este printre putinele fructe ce au si daruiesc 100 sanatate si placerea de a se consuma zi de zi fara sa te saturi. Traiasca natura."

Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sucul de struguri si beneficiile sale pentru organism

Sucul de struguri si beneficiile sale pentru organism

de Raluca Garbea 18 Iul 2018

Sucul de struguri este o bautura delicioasa, avand in acelasi timp efecte remarcabile asupra sanatatii. [detalii]

Smoothie-uri pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

Smoothie-uri pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

de Raluca Garbea 14 Iul 2018

Vara poate ca iti da batai de cap din cauza temperaturilor ridicate, insa daca doresti sa bei ceva racoritor si in acelasi timp sanatos, atunci alege un smoothie preparat din ingrediente proaspete. [detalii]

Top 10 alimente bogate in potasiu

Top 10 alimente bogate in potasiu

de Raluca Garbea 11 Iul 2018

Exista mai multe motive pentru care trebuie sa consumi zilnic o cantitate adecvata de alimente bogate in potasiu. [detalii]

Sucul de ananas - 6 beneficii uimitoare pentru sanatate

Sucul de ananas - 6 beneficii uimitoare pentru sanatate

de Raluca Garbea 09 Iul 2018

Sucul de ananas are o serie de beneficii uimitoare pentru sanatate, printre care: stimularea sistemului imunitar, eliminarea inflamatiei si protejarea sanatatii inimii. [detalii]

Iata ce alimente ne protejeaza ficatul

Iata ce alimente ne protejeaza ficatul

de Raluca Garbea 04 Iul 2018

Ficatul reprezinta organul care proceseaza absolut orice intra in organismul nostru. De aceea, trebuie sa avem grija de sanatatea ficatului daca vrem sa ne bucuram de un stil de viata sanatos. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016