Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Beneficiile nutritionale ale fructului kaki

de Laura Voica 23 Oct 2017

Tags: kaki vitamina A fructe tranzit intestinal carbohidrati fibre


Beneficiile nutritionale ale fructului kaki

Din ce in ce mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numara si fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Acest fruct delicios este importat in special din Israel, China, Brazilia si Japonia putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem. Gustul inconfundabil si textura acestuia seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, fiind un fruct care se culege toamna si care creste intr-un copac inalt de aproximativ 10 metri.

Din ce in ce mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numara si fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Acest fruct delicios este importat in special din Israel, China, Brazilia si Japonia putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem.

Gustul inconfundabil si textura acestuia seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, fiind un fruct care se culege toamna si care creste intr-un copac inalt de aproximativ 10 metri. Trebuie sa incercati fructul kaki atat pentru gustul deosebit cat si datorita faptului ca acesta contine foarte multe substante nutritive benefice pentru organism.

Fructul Kaki stimuleaza imunitatea organismului

Fructul oriental Persimmon este o sursa excelenta de substante cu proprietati antioxidante motiv pentru care se recomanda consumul acestuia pentru a intari sistemele de aparare ale organismului. Fructul kaki contine o cantitate importanta de vitamina A. Daca se consuma 100g din acest fruct aveti parte de o treime din doza zilnica recomandata de vitamina A.

De asemenea trebuie adaugat faptul ca proprietatile antioxidante ale acestui fruct oriental vin si din continutul important de vitaminele C si E (alte doua vitamine cu rol antioxidant). Insa pentru a beneficia cat mai mult de vitaminele acestui fruct se recomanda consumarea acestuia cu tot cu coaja.

Una dintre cele mai temute afectiune ale zilelor noastre este cancerul, aparitia acestuia fiind legata de scaderea capacitatii de functionare a sistemului imunitar. Este demonstrat faptul ca persoanele care consuma zilnic fructul kaki sunt protejate impotriva acestei maladii mortale. O alta substanta implicata in stimularea directa a celulelor implicate in apararea organismului este licopenul. Fructul kaki contine si acest antioxidant cu rol antitumoral fiind astfel considerat un aliment care protejeaza impotriva cancerului de prostata, de plaman, de stomac si de intestin gros.

Diuretic si energizant intr-un singur fruct

Fructul kaki contine in cantitate mare potasiu, mineral responsabil de eliminarea excesului de apa din organism. Pe de alta parte, acest fruct fiind sarac in sodiu dar cu un nivel inalt al continutului de potasiu, se poate afirma ca acesta poseda proprietati diuretice fiind de un real folos in cazul celor care se lupta cu valori crescute ale tensiunii arteriale. In ceea ce priveste valoarea calorica trebuie mentionat faptul ca fructul kaki contine la 100 g aproximativ 70 de calorii iar dintre acestea marea majoritate sunt constituite din zaharuri complexe care contribuie la nivelul de energie furnizat organismului.

Cu alte cuvinte decat sa faceti exces de cafea sau bauturi energizante mai bine mancati un fruct kaki. De asemenea acest fruct este excelent pentru sportivi deoarece le procura o cantitate suficienta de zaharuri pentru a putea face fata efortului fizic.

Fructul kaki-sursa importanta de fibre

Fibrele sunt o categorie de carbohidrati ce provin din alimentele de origine vegetala si care ajuta in principal la stimularea digestiei, reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea cancerului de colon. Fructul kaki este si o sursa excelenta de fibre in special daca este consumat cu tot cu coaja. Tot datorita continutului ridicat in fibre solubile acest fruct este implicat in mod direct in scaderea nivelului de grasimi din sange si implicit in reglarea colesterolului sanguin. Cu cat acest nivel se mentine in limitele normale cu atat sansele de aparitie a afectiunilor cardiace sunt mai mici.

Vezi si altfe beneficii ale fructului kaki pe https://www.sanatateafemeilor.ro/2017/05/26/fructul-kaki-si-beneficiile-sale/


Dr. Alin Popescu
Medic primar medicina sportiva




Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

7 + 2 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

Cristi Pieleanu @ 20 Oct 2015
"Este printre putinele fructe ce au si daruiesc 100 sanatate si placerea de a se consuma zi de zi fara sa te saturi. Traiasca natura."

Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

6 beneficii ale nautului pentru sanatate

6 beneficii ale nautului pentru sanatate

de Raluca Garbea 18 Ian 2018

Nautul se bucura de popularitate in lumea intreaga. Fie ca este consumat in pasta de hummus, supa sau chiftelute de falafel, nautul reprezinta de fiecare data o alegere inspirata. [detalii]

10 alimente bogate in vitamina C

10 alimente bogate in vitamina C

de Raluca Garbea 17 Ian 2018

Cunoscuta sub numele de acid ascorbic, vitamina C reprezinta unul dintre cei mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale importante se numara intarirea sistemului imunitar, reducerea simptomelor gripei si a racelii, scaderea hipertensiunii, scaderea in greutate si protejarea organismului impotriva bolilor cardiovasculare. [detalii]

5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

de Raluca Garbea 16 Ian 2018

Ceaiul verde reprezinta una din cele mai sanatoase bauturi din lume. Contine antioxidanti si nutrienti care au efecte pozitive asupra organismului. [detalii]

De ce este bine sa bei suc de portocale in fiecare dimineata

De ce este bine sa bei suc de portocale in fiecare dimineata

de Raluca Garbea 15 Ian 2018

Sucul de portocale este unul dintre cele mai populare sucuri naturale din lume. Usor de pregatit, sucul de portocale poate fi consumat in fiecare dimineata pentru a-ti reda portia de energie de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. [detalii]

5 beneficii ale vitaminei K2

5 beneficii ale vitaminei K2

de Raluca Garbea 12 Ian 2018

Cu siguranta stii multe despre vitaminele A, B, C, D si E, insa ai putine informatii despre beneficiile vitaminei K2. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit