Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Bunatati pentru masa de Paste: Cozonac floare cu Nutella

de Elena-Alina Constantinescu 18 Mar 2015

Tags: cozonac floare cu Nutella masa de paste sarbatori de Paste reteta de cozonac cu nuttella


Bunatati pentru masa de Paste: Cozonac floare cu Nutella

Pentru sarbatorile de Paste din acest an iti propunem un desert delicios, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa. Cu siguranta invitatii la masa de Paste nu vor refuza o felie din acest cozonac pufos.

Iata cea mai buna reteta de cozonac cu nuttella, usor de facut si delicios.

Ingrediente:

- 600 g faina;
- 50 g zahar pudra;
- 40 g unt;
- 250 ml lapte;
- 3 galbenusuri;
- 20 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata;
- un praf de sare;
- 200 g Nutella.

Cum se prepara cozonacul floare cu Nutella:

In filmuletul de mai jos, aluatul este de pizza, si nu cred ca este potrivit pentru acest desert. Nu se va pastra moale si a doua zi. De aceea va recomand sa folositi cu incredere ingredientele de mai sus, tinand cont de aceste indicatii...

Pentru inceput pregatim maiaua. Dizolvam drojdia uscata in 100 ml de lapte caldut si adaugam 3 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Intr-un bol incapator punem faina iar in mijlocul ei facem o adancitura si punem maiaua. Adaugam apoi laptele ramas, 2 galbensuri de ous (cel de-al treilea il pastram pentru ungerea compozitiei), zaharul pudra, untul topit si sarea.

Presaram faina pe blatul de lucru si framantam aluatul. Il punem apoi in bol si il lasam la crescut 30 de minute (pana isi dubleaza volumul).

Se imparte in 4 parti egale, iar fiecare parte se intinde cu sucitorul, dandu-i o forma rotunda cu diametrul de aproximativ 25 cm. Punem o farfurie peste foaie si trasam in jurul ei un cerc.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem prima foaie de aluat si o ungem cu Nutella si tot asa pana ajungem la al patrulea strat.

In mijlocul stratului de foi punem un pahar cu gura in jos. Cu un cutit ascutit taiem coca in 4 (atentie, pana la pahar). Fiecare bucata se taie la randul ei in 4, in asa fel incat la final sa rezulte 16 felii.

Se iau doua felii alaturate si se rasucesc spre exterior de doua ori, formand petalele florii. Apoi capetele se unesc. Asa se procedeaza cu restul triunghiurilor. Se lasa la crescut 15 minute apoi se unge cu galbenus.

Cozonacul se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos.

Sfaturi pentru un desert reusit:

- Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
- Nu pune toata faina deodata. Adauga faina in ploaie, treptat.
- Aluatul se framanta bine, pana cand se desprinde de pe maini. Daca este lipicios, mai adaugati faina.
- Nu deschideti cuptorul in primele 30 de minute dupa ce puneti cozonacul floare la copt.




Spune-ne opinia ta despre
"Bunatati pentru masa de Paste: Cozonac floare cu Nutella"

7 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bunatati pentru masa de Paste: Cozonac floare cu Nutella"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Piersici - Principalele beneficii pentru sanatate

Piersici - Principalele beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 17 Aug 2018

Piersicile aduc numeroase beneficii pentru sanatate, fiind, in acelasi timp, delicioase! [detalii]

Apa minerala si beneficiile sale pentru sanatate

Apa minerala si beneficiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Aug 2018

Apa minerala este benefica organismului, insa doar in cantitati limitate. [detalii]

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 10 Aug 2018

Ceaiul de urzica trateaza problemele urinare, calmeaza alergiile, reduce tensiunea arteriala si imbunatateste sanatatea pielii. [detalii]

Top 10 alimente pentru un mic dejun sanatos

Top 10 alimente pentru un mic dejun sanatos

de Raluca Garbea 08 Aug 2018

Pentru a te bucura de o zi plina de energie, este foarte important sa nu sari peste micul dejun. [detalii]

Cu ce poti inlocui oregano

Cu ce poti inlocui oregano

de Raluca Garbea 07 Aug 2018

Oregano este o planta pe care multe persoane o considera doar un condiment pentru imbunatatirea aromei mancarii lor, dar, in realitate, aceasta are numeroase beneficii pentru sanatate, precum: capacitatea de a proteja sistemul imunitar, de a preveni aparitia bolilor cronice, de a imbunatati digestia, de a detoxifia organismul, de a intari oasele, de a imbunatati sanatatea inimii, de a stimula nivelul de energie si asa mai departe. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016