Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Bunatati pentru masa de Paste: Cozonac floare cu Nutella

de Elena-Alina Constantinescu 18 Mar 2015

Bunatati pentru masa de Paste: Cozonac floare cu Nutella

Pentru sarbatorile de Paste din acest an iti propunem un desert delicios, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa. Cu siguranta invitatii la masa de Paste nu vor refuza o felie din acest cozonac pufos.

Iata cea mai buna reteta de cozonac cu nuttella, usor de facut si delicios.

Ingrediente:

- 600 g faina;
- 50 g zahar pudra;
- 40 g unt;
- 250 ml lapte;
- 3 galbenusuri;
- 20 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata;
- un praf de sare;
- 200 g Nutella.

Cum se prepara cozonacul floare cu Nutella:

In filmuletul de mai jos, aluatul este de pizza, si nu cred ca este potrivit pentru acest desert. Nu se va pastra moale si a doua zi. De aceea va recomand sa folositi cu incredere ingredientele de mai sus, tinand cont de aceste indicatii...

Pentru inceput pregatim maiaua. Dizolvam drojdia uscata in 100 ml de lapte caldut si adaugam 3 linguri de faina. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Intr-un bol incapator punem faina iar in mijlocul ei facem o adancitura si punem maiaua. Adaugam apoi laptele ramas, 2 galbensuri de ous (cel de-al treilea il pastram pentru ungerea compozitiei), zaharul pudra, untul topit si sarea.

Presaram faina pe blatul de lucru si framantam aluatul. Il punem apoi in bol si il lasam la crescut 30 de minute (pana isi dubleaza volumul).

Se imparte in 4 parti egale, iar fiecare parte se intinde cu sucitorul, dandu-i o forma rotunda cu diametrul de aproximativ 25 cm. Punem o farfurie peste foaie si trasam in jurul ei un cerc.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem prima foaie de aluat si o ungem cu Nutella si tot asa pana ajungem la al patrulea strat.

In mijlocul stratului de foi punem un pahar cu gura in jos. Cu un cutit ascutit taiem coca in 4 (atentie, pana la pahar). Fiecare bucata se taie la randul ei in 4, in asa fel incat la final sa rezulte 16 felii.

Se iau doua felii alaturate si se rasucesc spre exterior de doua ori, formand petalele florii. Apoi capetele se unesc. Asa se procedeaza cu restul triunghiurilor. Se lasa la crescut 15 minute apoi se unge cu galbenus.

Cozonacul se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos.

Sfaturi pentru un desert reusit:

- Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
- Nu pune toata faina deodata. Adauga faina in ploaie, treptat.
- Aluatul se framanta bine, pana cand se desprinde de pe maini. Daca este lipicios, mai adaugati faina.
- Nu deschideti cuptorul in primele 30 de minute dupa ce puneti cozonacul floare la copt.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Bunatati pentru masa de Paste: Cozonac floare cu Nutella"

2 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bunatati pentru masa de Paste: Cozonac floare cu Nutella"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Cum ne ajuta varza rosie sa ne mentinem sanatatea

Cum ne ajuta varza rosie sa ne mentinem sanatatea

de Elena-Alina Constantinescu 06 Feb 2017

Varza rosie este bogata in fibre alimentare, are putine calorii si multe vitamine si minerale, ajutandu-ne astfel sa ne mentinem sanatatea fizica si psihica. Consumata frecvent, curata organismul de toxine si ne ajuta sa slabim sanatos. In randurile de mai jos, iata si alte motive pentru a consuma varza rosie: [detalii]

3 simptome ale carentei de vitamina D

3 simptome ale carentei de vitamina D

de Elena-Alina Constantinescu 25 Ian 2017

Vitamina D are un rol important pentru protejarea organismului de o serie de afectiuni cronice. Riscurile la care suntem expusi din cauza lipsei acestui nutrient sunt ingrijoratoare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.