Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cat de sanatoasa este inghetata din comert

de Elena-Alina Constantinescu 20 Iul 2016

Tags: inghetata aditivi alimentari E-uri


Cat de sanatoasa este inghetata din comert

In perioada 20 Iunie - 25 Iunie 2016, specialistii InfoCons au realizat in studiu pe baza informatiilor ce se regasesc pe etichetele de inghetata.

Acestia au analizat 25 de tipuri de inghetata, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 6 producatori / furnizori / distribuitori: Mega Image SRL, Unilever South Central Europe SA, Auchan, Kaufland, SC Lidl Discount SRL, SC Betty Ice SRL. Marcile cuprinse in studiu sunt: Ballino, Ecorino, Gelatelli, Delhaize, Betty Blue, Auchan, Kaufland, BIG MILK, Napoca, Algida, Calippo, Magnum, Push up, Solero.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca:

    12 % din produsele analizate au in continut 3 E-uri;
    16 % din produsele analizate au in continut 4 E-uri;
    28 % din produsele analizate au in continut 5 E-uri;
    20 % din produsele analizate au in continut 6 E-uri;
    12 % din produsele analizate au in continut 7 E-uri;
    4 % din produsele analizate au in continut 9 E-uri;
    4 % din produsele analizate au in continut 10 E-uri;
    4 % din produsele analizate au in continut 16 E-uri.

Aditivii alimentari identificati sunt: E100, E150, E150c, E150d, E160, E160a, E160b, E163, E202, E300, E322, E330, E331, E401, E407, E410, E412, E415, E440, E442, E466, E471, E476, E500, E621, E1404.
 
88% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe eticheta tipurile de alergeni ce se pot gasi in produs, acestea fiind: arahide, alte fructe cu coaja lemnoasa, nuci, ou, lactoza, lapte sau gluten.

Toate produsele ce fac prezentul studiu au mentionat pe eticheta cantitatea, aceasta fiind specificata in grame. Gramajul este mentionat in proportie de 100% din produsele analizate, cu valori cuprinse intre 33 - 570 g/produs, volumul recipientului cuprinde valori intre 60 – 1250 ml/produs.

Valorile nutritionale sunt mentionate pe eticheta in cazul a 100% din produsele analizate: valoare energetica este cuprinsa intre 85 – 355 kcal/100g, iar glucidele au o valoare cuprinsa intre 21 – 40.7 g/100g.

In ceea ce priveste continutul de grasimi, continutul acestora variaza intre mai putin de 0.5 si 20.1 g/100g.

De ce sa cumperi din comert inghetata plina de E-uri, cand o poti face la tine acasa folosind ingrediente proaspete? Laptele, ouale, smantana, mierea, migdalele, nucile sau stafidele sunt ingrediente de baza pentru prepararea inghetatelor.

Foto: pixabay.com
Sursa: infocons.ro




Spune-ne opinia ta despre
"Cat de sanatoasa este inghetata din comert"

10 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cat de sanatoasa este inghetata din comert"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente care te ajuta sa te odihnesti mai bine

Alimente care te ajuta sa te odihnesti mai bine

de Raluca Garbea 21 Aug 2018

Somnul are un rol foarte important pentru a te putea bucura de o viata sanatoasa. [detalii]

Cele mai bune surse de antioxidanti

Cele mai bune surse de antioxidanti

de Raluca Garbea 18 Aug 2018

Te simti uneori lipsit de energie? Este posibil ca organismul tau sa aiba nevoie de o cantitate mai mare de antioxidanti. [detalii]

Piersici - Principalele beneficii pentru sanatate

Piersici - Principalele beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 17 Aug 2018

Piersicile aduc numeroase beneficii pentru sanatate, fiind, in acelasi timp, delicioase! [detalii]

Apa minerala si beneficiile sale pentru sanatate

Apa minerala si beneficiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Aug 2018

Apa minerala este benefica organismului, insa doar in cantitati limitate. [detalii]

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 10 Aug 2018

Ceaiul de urzica trateaza problemele urinare, calmeaza alergiile, reduce tensiunea arteriala si imbunatateste sanatatea pielii. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016