Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce alimente ar trebui sa consumam toamna aceasta

de AlegeSanatos.ro 13 Sep 2013

Ce alimente ar trebui sa consumam toamna aceasta

Vremea s-a racit, insa alegerile tale in materie de alimente sanatoase sunt fierbinti! Va prezentam super alimente de toamna pe care le puteti gasi fie in propria gradina fie in piete agro-alimentare sau in magazine alimentare. Sunt scuza perfecta pentru a te apuca de gatit in noptile racoroase de toamna.


Mere
Dulci sau acre, merele sunt delicioase consumate crude sau preparate. Asigurati-va doar ca ca le mancati cu tot cu coaja pentru ca aceasta contine flavonoide sanatoase.
 Merele sunt benefice pentru sanatate deoarece contin:

• antioxidanti
• 4 grame de fibre pe portie

Sezonul de recoltare: August-Noiembrie

Varza de Bruxelles

Preparata corect, aceasta leguma are un gust divin. Varza de Bruxelles are un gust fin, oarecum amar, asa ca o poti combina cu sosuri picante sau cimbru, sau chiar cu otet balsamic.
Varza de Bruxelles benefica pentru sanatate deoarece contine:

• 1/2 cana contine mai mult de DRI dvs. de vitamina K
• sursa foarte buna de acid folic
• sursa buna de fier

Sezonul de recoltare: Septembrie-martie

Pastarnac

Desi aceste legume pot semana cu morcovi, ele au o culoare mai deschisa si o aroma mai dulce aproape de nuca. Foloseste-le pentru preparatele cu orez si cartofi sau fa-le piure  in supe si sosuri.
Partarnacul este benefic pentru sanatate deoarece sunt:

• bogate in potasiu
• sursa buna de fibre

Sezonul de recoltare: Octombrie-aprilie

Pere

Gustul dulce si suculent face ca acest fruct sa fie placut de foarte multa lume. Gatitul acestora poate dezvalui intr-adevar aroma lor fabuloasa, asa ca incearca sa el coci sau sa le fierbi.

 Perele sunt benefice pentru sanatate deoarece sunt buna sursa de vitamina C si cupru si 4 grame de fibre per portie.

Sezonul de recoltare: August-februarie


Nap suedez

O incrucisare intre nap si varza, napii suedezi sunt un fel de mancare populara suedeza. Pentru a utiliza aroma lor de pamant, adaugati-i la musaca, sau ii puteti face piure impreuna cu morcovii si ii puteti adauga intr-o supa sau langa o friptura cu ghimbir, miere, sau lamaie.
Napii suedezi sunt o sursa buna de fibre si buna sursa de vitamina C

Sezonul de recoltare: Octombrie-aprilie

Conopida

Gust  dulce, usor de nuca, conopida este perfecta pentru garnituri de iarna. Este minunata aburita, dar poate fi, de asemenea, facuta un piure perfect.
 Conopida contine compusi care pot ajuta la prevenirea cancerului si fitonutrienti poate reduce nivelul de colesterol "" sursa excelenta de vitamina C

Sezonul de recoltare: Septembrie-iunie

Dovleac

Poti face un piure foarte gustos din dovleac. Gustul dulce si textura moale il fac ideal pentru placinte, prajituri, si chiar budinca! Este benefic pentru sanatate deoarce este bogat in potasiu, contine mai mult de 20% din DZR de fibre si nu in ultimul rand este o sursa buna de vitamine B

Sezonul de recoltare: Octombrie-februarie

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt mult mai nutritivi decat omologii lor cartofii albi, incercati sa-i prajiti deoarece i-si vor pastra mai multe vitamine decat daca i-ati fierbe. Reprezinta o sursa excelenta de vitamina A, sunt o  sursa buna de fier si de asemenea au muliple beneficiile anti-inflamatorii

Sezonul de recoltare: Septembrie-Decembrie

Rodii

Acest fruct putin acru a ajuns celebru pentru proprietatile sale antioxidante. Sucul ofera o baza picanta pentru preparate marinate, iar semintele pot fi aruncat in salate pentru a o aroma deosebita. Un studiu la UCLA a aratat ca sucul de rodie are un nivel mai mare de antioxidanti decat vinul rosu. Este de asemenea o  sursa buna de vitamina C si acid folic

Sezonul de recoltare: august-decembrie

Kiwi

Utilizeaza acest fruct dulce pentru a adauga o aroma exotica retetelor  tale. E minunat daca il vei amesteca cu capsuni, pepene galben, sau portocale si poate fi combinat cu ananas.  
Contine mai multa vitamina C decat o portocala si constituie o sursa buna de potasiu si cupru

Sezonul de recoltare: Septembrie-martie


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Ce alimente ar trebui sa consumam toamna aceasta"

5 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ce alimente ar trebui sa consumam toamna aceasta"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.