Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce alimente ar trebui sa consumam toamna aceasta

de AlegeSanatos.ro 13 Sep 2013

Tags: kiwi rodii cartofi dulci dovleac conopida nap suedez pere pastarnac


Ce alimente ar trebui sa consumam toamna aceasta

Vremea s-a racit, insa alegerile tale in materie de alimente sanatoase sunt fierbinti! Va prezentam super alimente de toamna pe care le puteti gasi fie in propria gradina fie in piete agro-alimentare sau in magazine alimentare. Sunt scuza perfecta pentru a te apuca de gatit in noptile racoroase de toamna.


Mere
Dulci sau acre, merele sunt delicioase consumate crude sau preparate. Asigurati-va doar ca ca le mancati cu tot cu coaja pentru ca aceasta contine flavonoide sanatoase.
 Merele sunt benefice pentru sanatate deoarece contin:

• antioxidanti
• 4 grame de fibre pe portie

Sezonul de recoltare: August-Noiembrie

Varza de Bruxelles

Preparata corect, aceasta leguma are un gust divin. Varza de Bruxelles are un gust fin, oarecum amar, asa ca o poti combina cu sosuri picante sau cimbru, sau chiar cu otet balsamic.
Varza de Bruxelles benefica pentru sanatate deoarece contine:

• 1/2 cana contine mai mult de DRI dvs. de vitamina K
• sursa foarte buna de acid folic
• sursa buna de fier

Sezonul de recoltare: Septembrie-martie

Pastarnac

Desi aceste legume pot semana cu morcovi, ele au o culoare mai deschisa si o aroma mai dulce aproape de nuca. Foloseste-le pentru preparatele cu orez si cartofi sau fa-le piure  in supe si sosuri.
Partarnacul este benefic pentru sanatate deoarece sunt:

• bogate in potasiu
• sursa buna de fibre

Sezonul de recoltare: Octombrie-aprilie

Pere

Gustul dulce si suculent face ca acest fruct sa fie placut de foarte multa lume. Gatitul acestora poate dezvalui intr-adevar aroma lor fabuloasa, asa ca incearca sa el coci sau sa le fierbi.

 Perele sunt benefice pentru sanatate deoarece sunt buna sursa de vitamina C si cupru si 4 grame de fibre per portie.

Sezonul de recoltare: August-februarie


Nap suedez

O incrucisare intre nap si varza, napii suedezi sunt un fel de mancare populara suedeza. Pentru a utiliza aroma lor de pamant, adaugati-i la musaca, sau ii puteti face piure impreuna cu morcovii si ii puteti adauga intr-o supa sau langa o friptura cu ghimbir, miere, sau lamaie.
Napii suedezi sunt o sursa buna de fibre si buna sursa de vitamina C

Sezonul de recoltare: Octombrie-aprilie

Conopida

Gust  dulce, usor de nuca, conopida este perfecta pentru garnituri de iarna. Este minunata aburita, dar poate fi, de asemenea, facuta un piure perfect.
 Conopida contine compusi care pot ajuta la prevenirea cancerului si fitonutrienti poate reduce nivelul de colesterol "" sursa excelenta de vitamina C

Sezonul de recoltare: Septembrie-iunie

Dovleac

Poti face un piure foarte gustos din dovleac. Gustul dulce si textura moale il fac ideal pentru placinte, prajituri, si chiar budinca! Este benefic pentru sanatate deoarce este bogat in potasiu, contine mai mult de 20% din DZR de fibre si nu in ultimul rand este o sursa buna de vitamine B

Sezonul de recoltare: Octombrie-februarie

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt mult mai nutritivi decat omologii lor cartofii albi, incercati sa-i prajiti deoarece i-si vor pastra mai multe vitamine decat daca i-ati fierbe. Reprezinta o sursa excelenta de vitamina A, sunt o  sursa buna de fier si de asemenea au muliple beneficiile anti-inflamatorii

Sezonul de recoltare: Septembrie-Decembrie

Rodii

Acest fruct putin acru a ajuns celebru pentru proprietatile sale antioxidante. Sucul ofera o baza picanta pentru preparate marinate, iar semintele pot fi aruncat in salate pentru a o aroma deosebita. Un studiu la UCLA a aratat ca sucul de rodie are un nivel mai mare de antioxidanti decat vinul rosu. Este de asemenea o  sursa buna de vitamina C si acid folic

Sezonul de recoltare: august-decembrie

Kiwi

Utilizeaza acest fruct dulce pentru a adauga o aroma exotica retetelor  tale. E minunat daca il vei amesteca cu capsuni, pepene galben, sau portocale si poate fi combinat cu ananas.  
Contine mai multa vitamina C decat o portocala si constituie o sursa buna de potasiu si cupru

Sezonul de recoltare: Septembrie-martie




Spune-ne opinia ta despre
"Ce alimente ar trebui sa consumam toamna aceasta"

6 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ce alimente ar trebui sa consumam toamna aceasta"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Lasagna vegetariana. Cum se prepara?

Lasagna vegetariana. Cum se prepara?

de Raluca Garbea 16 Mai 2018

Meniul vegetarian cuprinde numeroase retete delicioase si, in acelasi timp, sanatoase care nu trebuie ratate! [detalii]

Capsuni. Beneficii pentru sanatate

Capsuni. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 14 Mai 2018

Capsunile reprezinta fructele parfumate de sezon, fiind o gustare perfecta cu numeroase beneficii pentru sanatate! [detalii]

Motive pentru care este sanatos sa consumi telina

Motive pentru care este sanatos sa consumi telina

de Raluca Garbea 09 Mai 2018

Telina este o planta medicinala si legumicola, care contine vitaminele A, B si C, saruri minerale, colina, tirazina, acid glutamic, anhidrida sedanomica si sedanolida (compusi specifici telinei). [detalii]

Sucul de rodie. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

Sucul de rodie. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

de Raluca Garbea 08 Mai 2018

Sucul de rodii reprezinta o sursa de sanatate, avand beneficii precum tratarea inflamatiilor de orice fel, a colesterolului marit, a hipertensiunii arteriale si a glicemiei peste limitele normale. Acesta constituie, totodata, un antioxidant puternic, mai eficient decat ceaiul verde, potrivit unor studii. [detalii]

Salata de rucola cu branza feta si rosii cherry. O alegere sanatoasa!

Salata de rucola cu branza feta si rosii cherry. O alegere sanatoasa!

de Raluca Garbea 04 Mai 2018

O salata reprezinta intotdeauna o alegere inspirata atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa, iar salata de rucola cu branza feta si rosii cherry este o varianta excelenta prin care ii poti oferi organismului tau nutrientii si vitaminele de care are nevoie. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit