Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce alimente contin vitamina A?

de Raluca Garbea 24 Mai 2018

Tags: vitamina A sanatate alimentatie sanatoasa


Ce alimente contin vitamina A?

Consumul de alimente bogate in vitamina A reprezinta o modalitate excelenta de a intari sanatatea generala si de a proteja organismul de bolile cronice.

Ce reprezinta vitamina A?


Vitamina A este o vitamina liposolubila obtinuta din doua clase de compusi: vitamina A naturala preformata (retinolul si compusii sai) si precursorii de vitamina A (betacarotenul si compusii inruditi).


Vitamina A joaca un rol important pentru mentinerea sanatatii ochilor, prevenind inflamarea acestora si diminuand riscul aparitiei cataractei. De asemenea, aceasta contribuie la intarirea sistemului imunitar, fiind un puternic antioxidant. Nu in ultimul rand, vitamina A protejeaza sanatatea pielii, mentinand-o stralucitoare, fara riduri sau alte semne ale imbatranirii.


O deficienta a vitaminei A poate duce la orbire si la aparitia infectiei virale, fiind o problema indeosebi in tarile in curs de dezvoltare, unde constituie o cauza principala a pierderii vederii in randul copiilor. 


Consumul de vitamina A in exces poate duce la greata, pierderea poftei de mancare, iritabilitate, varsaturi si chiar caderea parului.


Alimente bogate in vitamina A


1) Cartofi dulci


Cartofii dulci contin provitamina A, fiind o alegere excelenta pentru organism.


2) Morcovi


Consumul de morcovi ofera circa 40% din vitamina A pentru o zi, in mare parte in forma de betacaroten.


3) Spanac


O portie de spanac contine mai mult de 15% din vitamina A de care organismul are nevoie intr-o zi.


4) Mango


Un mango de dimensiune medie asigura aproximativ 20% din doza zilnica recomandata de vitamina A.


5) Oua


Un ou ofera 8% din doza zilnica recomandata de vitamina A.


>> Alte alimente bogate in vitamina A: lapte, ulei de ficat de cod, broccoli, piersici, caise, pepene galben, ardei gras, rosii. 

 



 Sursa foto: pexels.com




Spune-ne opinia ta despre
"Ce alimente contin vitamina A?"

8 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ce alimente contin vitamina A?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Piersici - Principalele beneficii pentru sanatate

Piersici - Principalele beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 17 Aug 2018

Piersicile aduc numeroase beneficii pentru sanatate, fiind, in acelasi timp, delicioase! [detalii]

Apa minerala si beneficiile sale pentru sanatate

Apa minerala si beneficiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Aug 2018

Apa minerala este benefica organismului, insa doar in cantitati limitate. [detalii]

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 10 Aug 2018

Ceaiul de urzica trateaza problemele urinare, calmeaza alergiile, reduce tensiunea arteriala si imbunatateste sanatatea pielii. [detalii]

Top 10 alimente pentru un mic dejun sanatos

Top 10 alimente pentru un mic dejun sanatos

de Raluca Garbea 08 Aug 2018

Pentru a te bucura de o zi plina de energie, este foarte important sa nu sari peste micul dejun. [detalii]

Cu ce poti inlocui oregano

Cu ce poti inlocui oregano

de Raluca Garbea 07 Aug 2018

Oregano este o planta pe care multe persoane o considera doar un condiment pentru imbunatatirea aromei mancarii lor, dar, in realitate, aceasta are numeroase beneficii pentru sanatate, precum: capacitatea de a proteja sistemul imunitar, de a preveni aparitia bolilor cronice, de a imbunatati digestia, de a detoxifia organismul, de a intari oasele, de a imbunatati sanatatea inimii, de a stimula nivelul de energie si asa mai departe. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016