Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce vase alegem pentru gatit?

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2016

Tags: dieta sanatate vase de gatit yena vase din ceramica teflon


Ce vase alegem pentru gatit?

Deoarece ne preocupa sanatatea noastra si a celor dragi, suntem tot mai interesati de vasele de gatit si ustensilele pe care le folosim la prepararea mancarii. O dieta sanatoasa presupune consumul de alimente bio, bogate in vitamine si minerale, dar la fel de importante sunt tipurile de vase in care se pregateste mancarea, intrucat substantele din care pot patrunde in organismul nostru, afectandu-ne sanatatea. Asadar, care sunt cele mai sanatoase vase pentru gatit?

Vase yena

Vasele de yena sunt cea mai buna optiune pentru gospodine. Acestea furnizeaza o distribuire uniforma a caldurii in timpul procesului de preparare termica a alimentelor. Sticla, fiind un material inert, nu va interactiona cu alimentele.

Vase din ceramica

Vasele de ceramica pot fi folosite in cuptor (la temperaturi inalte), fara a exista riscul de a patrunde in mancare compusi toxici. In cazul in care se deterioreaza stratul de ceramica, cel mai bine este sa inlocuiesti vasul.

Vase din lut

Vasele din lut sunt folosite de mii de ani pentru prepararea mancarii. Sunt facute sa reziste la temperaturi mari si nu exista riscul intoxicarii.

Vase din fonta

Retin caldura si o distribuie uniform, nu reprezinta un pericol pentru alimentele gatite.

Wok-ul

Preparate la wok, alimentele isi mentin proprietatile nutritive. Nu afecteaza absolut deloc gustul mancarii.

Nu se recomanda gatirea in vase de aluminiu sau cupru deoarece aceste substante pot patrunde cu usurinta in mancare. Odate ajunse in organism, pot provoca tulburari ale sistemului hormonal. Unele studii demonstreaza ca pot contribui la aparitia bolii Alzheimer.

De asemenea, in privinta vaselor de teflon exista deja numeroase controverse, numeroase studii facand legatura intre acest material sintetic si aparitiva cancerului.




Spune-ne opinia ta despre
"Ce vase alegem pentru gatit?"

10 + 3 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Ce vase alegem pentru gatit?"

alina @ 20 Apr 2016
"Este mai dificil de prajit alimentele intr-o tigaie din inox deoarece se pot lipi. Vasele din inox sunt mai degraba recomandate pentru fiert, decat pentru gatit."
luca man @ 19 Apr 2016
"De ce IGNORATI INOXUL(bunrau, trebuia comentat) ?, Cum putetti sa va prefaceti ca "UITATI" ? Ar fi normal sa-mi raspundeti, SCURT : bun, rau, f. rau, dar, poate aveti alte interese."

Spune-ne opinia ta despre
"Ce vase alegem pentru gatit?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

5 inlocuitori pentru laptele de soia

5 inlocuitori pentru laptele de soia

de Raluca Garbea 25 Mai 2018

Laptele de soia este adesea folosit de cei care sufera de intoleranta la lactoza, de cei care doresc sa urmeze un regim alimentar fara lapte sau de persoanele vegane. Dar, daca vrei sa inlocuiesti laptele de soia? [detalii]

Ce alimente contin vitamina A?

Ce alimente contin vitamina A?

de Raluca Garbea 24 Mai 2018

Consumul de alimente bogate in vitamina A reprezinta o modalitate excelenta de a intari sanatatea generala si de a proteja organismul de bolile cronice. [detalii]

Alimente pe care trebuie sa le elimini din regimul tau zilnic

Alimente pe care trebuie sa le elimini din regimul tau zilnic

de Raluca Garbea 22 Mai 2018

"Cu cat ne hranim mai mult si mai bine, cu atat ne daramam viata mai repede", spunea Hipocrate. Un regim sanatos asigura o hrana completa pentru mentinerea energiei organismului, in timp ce alimentatia dezechilibrata constituie principala cauza a bolilor grave care apar in prezent. [detalii]

Cu ce poate fi inlocuit turmericul?

Cu ce poate fi inlocuit turmericul?

de Raluca Garbea 21 Mai 2018

Turmericul reprezinta unul dintre condimentele scumpe si extrem de populare in lumea intreaga datorita aromei discret piperate si usor amaruie, care confera un gust unic mancarurilor, insa cu ce il putem inlocui? [detalii]

Lasagna vegetariana. Cum se prepara?

Lasagna vegetariana. Cum se prepara?

de Raluca Garbea 16 Mai 2018

Meniul vegetarian cuprinde numeroase retete delicioase si, in acelasi timp, sanatoase care nu trebuie ratate! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit