Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului

de Elena-Alina Constantinescu 18 Mai 2016

Tags: colesterol boli de inima boli cardiovasculare infarct


Cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului

Nivelul crescut de colesterol poate duce la depunerea grasimii pe artere, existand un risc mai mare de infarct miocardic, angina pectorala, accident vascular cerebral.

Alimentatia necorespunzatoare, alcoolul, fumatul, stresul sau medicamentele ingreuneaza circulatia sangelui, favorizand aparitia bolilor de inima. Putem tine sub control colesterolul cu ajutor unei alimentatii sanatoase.

1. Somon

Prin continutul de acizi grasim omega 3 scade colesterolul rau, LDL, si creste nivelul colesterolului bun, HDL. Macroul, heringul, tonul si sardinele au cel mai mare continut de acizi grasi omega 3.

2. Migdale

In primul rand, ele sunt bogate in grasimi nesaturate, care contribuie la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL) in timp ce reduc colesterolul rau (LDL).
In al doilea rand, grasimile nesaturate pot impiedica oxidarea colesterolului rau, ceea ce inseamna un risc mai mic de boli de inima.

3. Usturoi

A fost folosit inca din cele mai vechi timpuri ca remediu naturist pentru prevenirea bolilor de inima. Substantele continute previn oxidarea colesterolului rau, care ar duce ulterior la depunerea grasimii pe peretii arterelor.

4. Cereale integrale

Consumate la micul dejun, cu lapte sau iaurt, cerealele integrale ofera un surplus de energie si sunt bune pentru digestie. Important de stiut este ca ajuta la mentinerea unui nivel normal al colesterolului.

5. Ulei de masline

Uleiul de masline extravirgin consumat bineinteles in stare naturala, nu in prajeli, este benefic pentru sanatatea organismului. Adaugat in salate, contribuie la reducerea nivelului colesterolului si la scaderea riscului de aparitie a infarctului.

6. Fasole

Fibrele gasite in fasole sunt asociate cu imbunatatirea sanatatii inimii. Acestea protejeaza celulele corpului de stresul oxidativ, care incurajeaza ingrosarea peretilor arterelor.

Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului"

7 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit