de Elena-Alina Constantinescu 04 Nov 2016
Tags:
Persoanele care sufera de diabet zaharat au anumite restrictii alimentare. Spre exemplu, nu au voie sa consume zahar, prajituri, inghetata si fructe cu un indice glicemic ridicat.
Stim cu totii cat de importanta este hidratarea organismului. Consumul urmatoarelor ceaiuri echilibreaza nivelul glicemiei din corpul unei persoane diabetice.
Ceai din teci de fasole
Pentru scaderea glicemiei este renumit ceaiul din teci de fasole. Fierbe 2 teci de fasole fara boabe in 500 ml apa si bea ceaiul cu 30 de minute inaine de mesele principale. Ceaiul din teci de fasole detoxifica organismul, reduce cantitatea de zahar din sange si curata rinichii.
Ceai din frunze de afin
Ceaiul din frunze de afin nu ar trebui sa lipseasca din regimul alimentar al persoanelor care sufera de diabet zaharat. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate peste care se adauga 200 ml apa clocotita. Si pulberea de afin este foarte eficienta. Aceasta se tine sub limba, apoi se inghite cu putina apa.
Ceai negru
Datorita antioxidantilor continuti, ceaiul negru ajuta la scaderea concentratiei de glucoza din sange si la metabolizarea grasimilor si zaharurilor. Cei suferinzi de diabet pot folosi o infuzie din o lingura de frunze la o cana de apa. Se consuma doua cani pe zi.
Ceai din matase de porumb
Iata un alt tip de ceai, extrem de benefic diabeticilor: ceaiul din matase de porumb. Potrivit cercetarilor realizate in domeniu, acest tip de ceai scade nivelul de zahar din sange in aceeasi masura ca si medicamentele.
Ceai de urzica
Nu in ultimul rand, urzica este o planta excelenta pentru aceasta boala foarte raspandita in zilele noastre, deoarece reduce atat nivelul zaharului din sange, cat si pe cel glicemic. Se intrebuinteaza cu bune rezultate in tratamentul diabetului.
Foto: pixabay.com
Mierea este considerata din antichitate un aliment benefic si un medicament natural puternic. In ultimii ani, mierea de Manuka a castigat popularitate pentru numeroasele proprietati nutritive si puterea terapeutica, devenind un subiect fierbinte in randul iubitorilor de miere si ridicand, totodata, numeroase intrebari. [detalii]
Toamna inseamna culori bogate si arome abundente. Iata care sunt alimentele pe care sa le al in vedere in dieta ta pentru a profita de beneficiile nutritive specifice toamnei. [detalii]
In corpul uman sunt in jur de 25 grame de magneziu, dintre care peste jumatate se afla in oase, pe cand restul se concentreaza in muschi, tesuturi moi sau in sange. Toate celulele contin magneziu si necesita aceasta substanta pentru a functiona corect. Specialistii de la biod.ro ofera mai multe explicatii cu privire la rolul magneziului in organism si sugestii pentru alimente bogate in aceasta substanta. [detalii]
Alimentele bogate in vitamina C sunt extrem de importante pentru corpul nostru, ajutandu-ne organismul sa capete o imunitate sporita si, in acelasi timp, sa lupte cu diverse afectiuni. Consumand alimente bogate in vitamina C vom reusi sa prevenim sau chiar sa tratam raceala, infectiile, bolile de inima si chiar sa ajutam vasele de sange sa functioneze mai bine. In plus, vitamina C joaca un rol important in sintetizarea diverselor minerale din corp, stimuland inclusiv vindecarea diverselor tipuri de rani. [detalii]
Bananele sunt unele dintre fructele cu cele mai multe beneficii pentru sanatatea noastra, consumate in cantitati moderate, evident. Acest fruct tropical este plin de nutrienti si ne poate ajuta sa ne mentinem o viata sanatoasa si echilibrata. Iata ce proprietati miraculoase are banala banana: [detalii]