Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cerealele la micul dejun prelungesc viata dupa un infarct

de Laura Voica 01 Mai 2014

Tags: fibre boli de inima cereale


Cerealele la micul dejun prelungesc viata dupa un infarct

Un bol de cereale la micul dejun in fiecare zi creste speranta de viata pentru supravietuitori atacurilor de cord, sustin cercetatorii. Ei au descoperit ca o crestere in consumul de fibre alimentare - in special cereale - a fost legat de rate de deces mai mici.

Potrivit unui studiu, cei care au mancat mai multe fibre au avut cu 25% mai putine sanse de a muri in cei noua ani de la atacul de cord, comparativ cu cei care au consumat mai putine fibre. Consumul zilnic cu 10g de fibre in plus, a fost asociat cu un risc scazut de a muri cu 15%, pe o perioada de urmarire a pacientilor timp de noua ani. Cercetatorii americani din spatele studiului, publicat pe bmj.com, spun ca este important ca supravietuitorii unui atac de cord, sa afle ce modificari trebuie sa faca in stilul de viata pentru a reduce riscul de a muri.

Echipa de cercetare, cu sediul in Boston, a analizat datele de la doua studii mari din SUA, Studiul de sanatate de 121,700 asistente medicale de sex feminin si studiul de 51.529 de asistenti medicali de sex masculin. Studiul a analizat 2258 de femei si 1840 barbati care au supravietuit unui prim atac de cord in timpul desfasurarii studiului.

Evolutia subiectilor a fost urmarita timp de aproximativ 9 ani, timp in care 682 de femei si 451 de barbati au murit.

Unul din cinci care au consumat cele mai multe fibre - a avut o sansa de 25% mai mica de a muri de orice cauza pe parcursul celor noua ani de la atacul de cord, comparativ cu cei care nu au consumat sau au avut un consum redus de fibre.

Dintre cele trei tipuri diferite de fibre - cereale, legume si fructe - doar aportul de fibre din cereale a fost puternic legat de un risc crescut de supravietuire pe termen lung dupa un atac de cord. Micul dejun cu cereale a fost principala sursa de fibre alimentare pentru participantii la studiu. Rezultatele au fost ajustate pentru factorii care ar putea afecta durata de viata, inclusiv varsta, istoricul medical si alte obiceiurile alimentare si stilul de viata. S-a constatat anterior ca persoanele care au un aport ridicat de fibre alimentare sunt mai putin susceptibile de a dezvolta boli cardiace coronariene. Beneficiile fibrelor includ reducerea colesterolului din sange, cresterea nivelului de glucoza din sange si scaderea tensiunii arteriale.

Cercetatorii spun ca supravietuitorii unui atac de cord au un risc mai mare de a muri decat restul populatiei si de multe ori sunt mai motivati pentru a face modificari in stilul lor de viata. Cu toate acestea, tratamentul pentru cresterea sanselor de supravietuire, in general, neglijeaza consilierea un stil de viata sanatos in favoarea medicatie pe termen lung, spun ei.

Fibrele actioneaza prin reducerea colesterolului din sange, cresterea nivelului de glucoza din sange, scaderea tensiunii arteriale, ajuta la pierderea in greutate.

Recomandarile nutritionale la nivel national, in Marea Britanie incurajeaza oameni sa consume 440g de fructe si legume in fiecare zi si 18g de fibre.

Un studiu de la Universitatea Oxford au aratat ca 4.000 de decese premature pe an ar putea fi prevenite prin cresterea consumului de fibre dietetice.




Spune-ne opinia ta despre
"Cerealele la micul dejun prelungesc viata dupa un infarct"

8 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cerealele la micul dejun prelungesc viata dupa un infarct"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Piersici - Principalele beneficii pentru sanatate

Piersici - Principalele beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 17 Aug 2018

Piersicile aduc numeroase beneficii pentru sanatate, fiind, in acelasi timp, delicioase! [detalii]

Apa minerala si beneficiile sale pentru sanatate

Apa minerala si beneficiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Aug 2018

Apa minerala este benefica organismului, insa doar in cantitati limitate. [detalii]

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 10 Aug 2018

Ceaiul de urzica trateaza problemele urinare, calmeaza alergiile, reduce tensiunea arteriala si imbunatateste sanatatea pielii. [detalii]

Top 10 alimente pentru un mic dejun sanatos

Top 10 alimente pentru un mic dejun sanatos

de Raluca Garbea 08 Aug 2018

Pentru a te bucura de o zi plina de energie, este foarte important sa nu sari peste micul dejun. [detalii]

Cu ce poti inlocui oregano

Cu ce poti inlocui oregano

de Raluca Garbea 07 Aug 2018

Oregano este o planta pe care multe persoane o considera doar un condiment pentru imbunatatirea aromei mancarii lor, dar, in realitate, aceasta are numeroase beneficii pentru sanatate, precum: capacitatea de a proteja sistemul imunitar, de a preveni aparitia bolilor cronice, de a imbunatati digestia, de a detoxifia organismul, de a intari oasele, de a imbunatati sanatatea inimii, de a stimula nivelul de energie si asa mai departe. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016