Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ciocolata neagra si avantajele pentru sanatatea noastra

de Elena-Alina Constantinescu 15 Apr 2016

Tags: Ciocolata neagra boli de inima sanatate cacao stres


Ciocolata neagra si avantajele pentru sanatatea noastra

Ciocolata neagra contine flavonoizi, compusi care protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi. Cu cat ciocolata este mai bogata in cacao, cu atat contine o cantitate mai mare de flavonoizi.

S-a demonstrat ca flavonoizii ajuta la normalizarea tensiunii arteriale si la scaderea colesterolului.

"In pastaia de cacao exista semintele de cacao si acestea contin un procent mare (20%) de flavonoizi. Flavonoizii se mai gasesc intr-o mare varietate de plante: afine, mere, alune, ceapa, ceai verde, etc. Proprietatile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atat in media, cat si in jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental ca, prin consumul de alimente de origine vegetala bogate in flavonoizi, organismul este protejat impotriva stresului oxidativ, adica isi manifesta capacitatea de substanta antioxidanta", explica nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Tot datorita flavonoizilor se imbunatateste circulatia sangelui catre creier. Vasele de sange se dilata si permit patrunderea unei cantitati mai mari de oxigen.

Dupa cum reiese din studii, consumul de ciocolata neagra este benefic pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare si accident vascular cerebral.

Ciocolata activeaza serotonina din creier, reducand stresul ori starile de agitatie. Stimuleaza secretia de endorfine, substante produse de creier care reduc stresul si imbunatatesc starea de spirit.

Desi este mult mai sanatoasa decat ciocolata cu lapte, nu se recomanda in cantitati mari deoarece predispune la ingrasare.

Foto: pixabay.com
Sursa: Agerpres




Spune-ne opinia ta despre
"Ciocolata neagra si avantajele pentru sanatatea noastra"

10 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ciocolata neagra si avantajele pentru sanatatea noastra"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Top 5 alimente care dau dependenta: uite cum poti sa scapi de ea!

Top 5 alimente care dau dependenta: uite cum poti sa scapi de ea!

de Viorica Ghinea 12 Sep 2017

Iti este greu sa renunti la anumite alimente si nu stii de ce? Nu te impresioneaza gustul lor in mod special, insa pur si simplu nu lipsesc de pe lista ta de cumparaturi. Descopera in topul de mai jos ce alimente dau dependenta si cum poti sa scapi de ea pe viitor! [detalii]

Ce sa mananci ca sa fii fericit? Iata ce alimente iti ridica moralul!

Ce sa mananci ca sa fii fericit? Iata ce alimente iti ridica moralul!

de Viorica Ghinea 06 Sep 2017

Nu iti trebuie multe lucruri in viata ca sa fii fericit, ci doar o comedie spumoasa, o companie placuta, un pahar de vin si urmatoarele alimente. Iata ce trebuie sa mananci pentru a-ti schimba starea de spirit! [detalii]

Sase fructe care iti vor face pielea mai frumoasa

Sase fructe care iti vor face pielea mai frumoasa

de Viorica Ghinea 31 Aug 2017

Consumul fructelor nu este important doar pentru sustinerea starii de sanatate, ci si pentru obtinerea unei pieli frumoase, curate si stralucitoare. Am realizat pentru tine o lista cu cele mai bune fructe pentru piele. Iata care sunt acestea! [detalii]

Nu pot sa slabesc! Iata sase cauze posibile!

Nu pot sa slabesc! Iata sase cauze posibile!

de Viorica Ghinea 30 Aug 2017

Desi pare suficient sa urmezi o dieta echilibrata si sa faci exercitii fizice pentru a slabi, in calea acestui proces pot sa intervina mai multe obstacole. In loc sa iti spui cu inversunare “Nu pot sa slabesc!”, descopera cauzele care te impiedica sa scapi de kilogramele nedorite si ia actiune. [detalii]

Sarea, inamicul numarul 1 al sanatatii. Cum ne pune organismul in pericol?

Sarea, inamicul numarul 1 al sanatatii. Cum ne pune organismul in pericol?

de Elena-Alina Constantinescu 30 Aug 2017

Organismul uman are nevoie de sare pentru a functiona corect. Aportul insuficient sau consumul exagerat poate provoca dezechilibre in organism, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare, renale si a tulburarilor metabolice. Sarea se ascunde in mancaruri semipreparate, supe instant, conserve, mezeluri, de aceea este bine sa cititi cu atentie eticheta unui produs inainte de a-l achizitiona. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
articole