Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cum se ajunge la boala versus sanatate

de AlegeSanatos.ro 18 Apr 2013

Tags: aciditate nivel de aciditate mancare sistem imunitar PH acid PH neutru factori nocivi microorganisme


Cum se ajunge la boala versus sanatate

Dr. Robert O. Young a lansat conceptul de Noua Biologie, care, intr-o maniera simpla de a pune problema, afirma ca supra-acidifierea organismului uman este singura cauza pentru toate bolile pe planul lor fizic de manifestare. In contrast, vechea biologie care se bazeaza pe munca lui Louis Pasteur in anii 1800, sustine ca boala vine de la microorganisme care ataca corpul din exterior spre interior.

Dr. Young a descoperit faptul ca, atunci cand corpul are un sistem imunitar puternic, urmare a unei alimentatii alcaline si a unui stil de viata alcalin, germenii, virusii, bacteriile nu au sanse de reusita.

Gandeste-te la corpul tau ca la un acvariu cu pesti, cat este de important sa se mentina integritatea si calitatea fluidelor in care „inotam“ in fiecare zi. Imagineaza-ti ca pestii din acest acvariu sunt celulele tale si organele interne scaldate in fluidele care transporta si mancarea si elimina si impuritatile, deseurile. Daca sursa de oxigen a acestui acvariu dispare si el este alimentat cu gaze de la teava de esapament a unei masini, apa devine plina de monoxid de carbon, isi scade nivelul pH-ului si creeaza in acvariu un mediu cu pH acid, amenintand sanatatea „pestilor“, adica a celulelor si organelor interne.

Daca punem o mancare gresita sau prea multa in acvariu (mancare care produce acid cum ar fi lactatele, zaharul sau proteina animala) iar pestii nu sunt capabili sa o consume si sa o digere si ea ramane acolo descompunandu-se si intrand in putrefactie?

Practic, acesta este doar un exemplu simplu ca sa intelegem ce facem cu fluidele noastre interne zi dupa zi, alternand pH-ul optim de functionare a corpului nostru.

Ne facem rau prin poluarea introdusa in corp (fumul de tigari), cu cantitate prea mare de mancare, cu consumul peste masura a unor alimente ce formeaza aciditate in organism (produse lactate, zahar, proteine animale) si cu tot felul de alte obiceiuri nocive care strica delicatul echilibru acid-alcalin al fluidelor noastre interne.
De fiecare dintre noi depinde sa revina la conditiile optime de functionare pentru acvariul sau personal din interiorul corpului.

Unii dintre noi avem „acvarii“ (corpuri) care se zbat de la zi la zi cu traiul perturbat de factori nocivi, construindu-si si mai multe dezechilibre pana cand apare caderea inevitabila sub forma unor simptome si boli cronice severe.

Nivelul de PH din fluidele noastre interne afecteaza fiecare celula a corpului nostru. Un corp care are un nivel cronic hiper-acidifiat intern deterioreaza membranele celulare, mancand incet, incet din cele peste 60.000 km de vene si artere asa cum acidul roade faianta cand o ataca. Daca nu se iau masuri de redresare, acidul va intrerupe toata activitatea celulelor si functiilor, de la bataia inimii pana la functionarea creierului.

In concluzie, acidifierea in exces intervine in insusi procesul vietii, conducand la imbolnaviri severe.




Spune-ne opinia ta despre
"Cum se ajunge la boala versus sanatate"

7 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cum se ajunge la boala versus sanatate"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Incerci sa reduci tensiunea arteriala? Sucul de rosii te poate ajuta!

Incerci sa reduci tensiunea arteriala? Sucul de rosii te poate ajuta!

de Raluca Garbea 19 Iun 2019

Noile cercetari arata cum un pahar de suc de rosii fara sare poate sa reduca tensiunea arteriala si riscul aparitiei bolilor de inima. [detalii]

Pepene rosu - Top 4 beneficii pentru sanatate

Pepene rosu - Top 4 beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 18 Iun 2019

Pepenele rosu ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Alimente bogate in vitamina D

Alimente bogate in vitamina D

de Raluca Garbea 14 Iun 2019

Vitamina D este produsa de organism dupa expunerea la lumina soarelui. Exista, de asemenea, surse alimentare de vitamina D, pe care oamenii le pot adauga in regimul lor, in cazul in care prezinta deficit de vitamina D. Descopera in articol care sunt acestea! [detalii]

Ce este acidul citric si in ce produse se regaseste

Ce este acidul citric si in ce produse se regaseste

de Raluca Garbea 11 Iun 2019

Acidul citric reprezinta unul dintre cei mai comuni aditivi alimentari folositi in prezent. Descopera in articol in ce produse se regaseste acidul citric! [detalii]

Top 5 alimente bogate in proteine

Top 5 alimente bogate in proteine

de Raluca Garbea 08 Iun 2019

Proteinele ofera numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi: protejarea sistemului muscular, diminuarea senzatiei de foame sau intarirea sistemului imunitar. Descopera in articol care sunt cele mai bune surse de proteine! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016