Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cum se ajunge la boala versus sanatate

de AlegeSanatos.ro 18 Apr 2013

Cum se ajunge la boala versus sanatate

Dr. Robert O. Young a lansat conceptul de Noua Biologie, care, intr-o maniera simpla de a pune problema, afirma ca supra-acidifierea organismului uman este singura cauza pentru toate bolile pe planul lor fizic de manifestare. In contrast, vechea biologie care se bazeaza pe munca lui Louis Pasteur in anii 1800, sustine ca boala vine de la microorganisme care ataca corpul din exterior spre interior.

Dr. Young a descoperit faptul ca, atunci cand corpul are un sistem imunitar puternic, urmare a unei alimentatii alcaline si a unui stil de viata alcalin, germenii, virusii, bacteriile nu au sanse de reusita.

Gandeste-te la corpul tau ca la un acvariu cu pesti, cat este de important sa se mentina integritatea si calitatea fluidelor in care „inotam“ in fiecare zi. Imagineaza-ti ca pestii din acest acvariu sunt celulele tale si organele interne scaldate in fluidele care transporta si mancarea si elimina si impuritatile, deseurile. Daca sursa de oxigen a acestui acvariu dispare si el este alimentat cu gaze de la teava de esapament a unei masini, apa devine plina de monoxid de carbon, isi scade nivelul pH-ului si creeaza in acvariu un mediu cu pH acid, amenintand sanatatea „pestilor“, adica a celulelor si organelor interne.

Daca punem o mancare gresita sau prea multa in acvariu (mancare care produce acid cum ar fi lactatele, zaharul sau proteina animala) iar pestii nu sunt capabili sa o consume si sa o digere si ea ramane acolo descompunandu-se si intrand in putrefactie?

Practic, acesta este doar un exemplu simplu ca sa intelegem ce facem cu fluidele noastre interne zi dupa zi, alternand pH-ul optim de functionare a corpului nostru.

Ne facem rau prin poluarea introdusa in corp (fumul de tigari), cu cantitate prea mare de mancare, cu consumul peste masura a unor alimente ce formeaza aciditate in organism (produse lactate, zahar, proteine animale) si cu tot felul de alte obiceiuri nocive care strica delicatul echilibru acid-alcalin al fluidelor noastre interne.
De fiecare dintre noi depinde sa revina la conditiile optime de functionare pentru acvariul sau personal din interiorul corpului.

Unii dintre noi avem „acvarii“ (corpuri) care se zbat de la zi la zi cu traiul perturbat de factori nocivi, construindu-si si mai multe dezechilibre pana cand apare caderea inevitabila sub forma unor simptome si boli cronice severe.

Nivelul de PH din fluidele noastre interne afecteaza fiecare celula a corpului nostru. Un corp care are un nivel cronic hiper-acidifiat intern deterioreaza membranele celulare, mancand incet, incet din cele peste 60.000 km de vene si artere asa cum acidul roade faianta cand o ataca. Daca nu se iau masuri de redresare, acidul va intrerupe toata activitatea celulelor si functiilor, de la bataia inimii pana la functionarea creierului.

In concluzie, acidifierea in exces intervine in insusi procesul vietii, conducand la imbolnaviri severe.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Cum se ajunge la boala versus sanatate"

4 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cum se ajunge la boala versus sanatate"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.