Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cum se prepara berea de casa

de AlegeSanatos.ro 05 Dec 2013

Cum se prepara berea de casa

Berea se poate prepara si in propria casa. Vedeti o lista cu ingredientele necesare si modul de preparare

Ingrediente: 400g boabe de orz netratate chimic, un pumn de conuri de hamei, o lingurita de drojdie de bere.
Iata cum se prepara...
 Se tin la frigider boabele de orz cel putin trei saptamani, apoi se aleg cele sanatoase de cele stricate (putrede).
 Se pun boabele intr-un borcan (sa nu ocupe mai mult de o treime) si se acopera cu apa (pana la jumatatea borcanului). Nu folositi apa cu concentratie prea mare de clor.
Se acopera apoi gura borcanului cu un celofan umezit, ca sa se lipeasca etans.
Se leaga cu o sfoara. Se pune vasul in loc intunecat si uscat (intre 15 si 20 de grade).
A doua zi, se goleste apa din borcan si se inlocuieste cu alta proaspata, dar numai cat sa acopere grauntele, astfel ca sa ramana umede. Se leaga borcanul la gura. Apa se schimba din 4 in 4 ore.
Cand grauntele incep sa dea colt, se muta borcanul la lumina. Grauntele care n-au incoltit se scot din borcan.
Se scot grauntele din borcan si se zdrobesc intr-o piulita.
Se prepara un decoct din hamei, lasand sa fiarba vreme de 5 minute, un pumn de conuri, intr-un litru de apa. Se stinge focul si se lasa lichidul sa se raceasca pana ajunge la circa 40C.
Se toarna lichidul peste grauntele pisate amestecand mereu. Se lasa sa mai coboare pana la o temperatura de 30 de grade, apoi se adauga in el o lingurita de drojdie de bere.
Se lasa totul la fermentat vreme de o saptamana, intr-un loc cald (20-25 de grade).
Se strecoara lichidul, se trage la sticle si se infunda cu dop. Lasati-le sa se odihneasca cel putin o luna, inainte de a le consuma.

Berea de casa e mult mai gustoasa si sanatoasa decat cea din comert.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Cum se prepara berea de casa"

8 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cum se prepara berea de casa"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.