Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cum se prepara berea de casa

de AlegeSanatos.ro 05 Dec 2013

Tags: bere bere de casa ingrediente bere alcool


Cum se prepara berea de casa

Berea se poate prepara si in propria casa. Vedeti o lista cu ingredientele necesare si modul de preparare

Ingrediente: 400g boabe de orz netratate chimic, un pumn de conuri de hamei, o lingurita de drojdie de bere.
Iata cum se prepara...
 Se tin la frigider boabele de orz cel putin trei saptamani, apoi se aleg cele sanatoase de cele stricate (putrede).
 Se pun boabele intr-un borcan (sa nu ocupe mai mult de o treime) si se acopera cu apa (pana la jumatatea borcanului). Nu folositi apa cu concentratie prea mare de clor.
Se acopera apoi gura borcanului cu un celofan umezit, ca sa se lipeasca etans.
Se leaga cu o sfoara. Se pune vasul in loc intunecat si uscat (intre 15 si 20 de grade).
A doua zi, se goleste apa din borcan si se inlocuieste cu alta proaspata, dar numai cat sa acopere grauntele, astfel ca sa ramana umede. Se leaga borcanul la gura. Apa se schimba din 4 in 4 ore.
Cand grauntele incep sa dea colt, se muta borcanul la lumina. Grauntele care n-au incoltit se scot din borcan.
Se scot grauntele din borcan si se zdrobesc intr-o piulita.
Se prepara un decoct din hamei, lasand sa fiarba vreme de 5 minute, un pumn de conuri, intr-un litru de apa. Se stinge focul si se lasa lichidul sa se raceasca pana ajunge la circa 40C.
Se toarna lichidul peste grauntele pisate amestecand mereu. Se lasa sa mai coboare pana la o temperatura de 30 de grade, apoi se adauga in el o lingurita de drojdie de bere.
Se lasa totul la fermentat vreme de o saptamana, intr-un loc cald (20-25 de grade).
Se strecoara lichidul, se trage la sticle si se infunda cu dop. Lasati-le sa se odihneasca cel putin o luna, inainte de a le consuma.

Berea de casa e mult mai gustoasa si sanatoasa decat cea din comert.




Spune-ne opinia ta despre
"Cum se prepara berea de casa"

9 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cum se prepara berea de casa"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Cum poti pacali nevoia de dulce

Cum poti pacali nevoia de dulce

de Raluca Garbea 17 Mai 2019

Iti place sa mananci dulciuri, insa ai vrea sa renunti? Descopera in articol care sunt cele mai eficiente metode! [detalii]

Suc de merisoare - Cele mai importante beneficii pentru sanatate

Suc de merisoare - Cele mai importante beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 16 Mai 2019

Sucul de merisoare are multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi: imbunatatirea digestiei si prevenirea afectiunilor cronice. [detalii]

Top 10 alimente care sprijina sanatatea ficatului

Top 10 alimente care sprijina sanatatea ficatului

de Raluca Garbea 14 Mai 2019

O alimentatie necorespunzatoare poate afecta sanatatea ficatului tau. Iata care sunt cele mai bune alimente pentru un stil de viata sanatos! [detalii]

Top 5 sucuri care iti ofera energia de care ai nevoie in fiecare zi

Top 5 sucuri care iti ofera energia de care ai nevoie in fiecare zi

de Raluca Garbea 10 Mai 2019

Exista sucuri naturale cu actiune tonica si energizanta, care maresc rezistenta organismului la efort si imbunatatesc concentrarea. [detalii]

De ce nu ar trebui ca legumele sa lipseasca din regimul zilnic

De ce nu ar trebui ca legumele sa lipseasca din regimul zilnic

de Raluca Garbea 09 Mai 2019

Legumele ofera numeroase beneficii pentru sanatatea organismului! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016