Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

De ce sa mananci in aceasta primavara cat mai mult spanac

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2016

De ce sa mananci in aceasta primavara cat mai mult spanac

Spanacul este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina K, vitamina A (sub forma de carotenoide), mangan, acid folic, cupru, calciu. Primavara este bine sa-l consumati cat mai des posibil. Pentru a beneficia de toate proprietatile sale, adaugati-l in salate, sandwich-uri, smoothie-uri.

Consumul crescut de potasiu este asociat cu un risc redus de accident vascular cerebral, scaderea tensiunii arteriale, combaterea pierderii masei musculare si osoase si prevenirea formarii pietrelor la rinichi. In cadrul unui studiu, persoanele care au consumat 4.069 miligrame de potasiu pe zi au scazut cu 49% riscul de deces din cauza unei boli de inima.

Vitamina K este un factor esential in coagularea sangelui, iar lipsa ei poate provoca hemoragii. Vitamina D este importanta pentru densitatea minerala a oaselor.

"Riscurile de a dezvolta astm sunt mai mici la persoanele care consuma o cantitate mare betacaroten", a spus Megan Ware, nutritionist dietetician.

Specialistii au constatat o reducere a simptomelor la persoanele cu astm. Astfel, cei care au efectuat exercitii intense de sapte minute dupa ce au consumat 64 mg de betacaroten s-au simtit mult mai bine. "Multi oameni cred in mod eronat ca doar in fructele si legumele portocalii se gaseste betacaroteul, dar este important de stiut ca si spanacul este o sursa excelenta", a completat nutritionistul.

Sa nu uitam ca spanacul imbunatateste vederea. Spanacul este o sursa buna de carotenoide (luteina si zeaxantina), care ajuta la prevenirea degenerarii maculare si cataractei. Studiile au aratat ca cei care au mancat spanac de trei ori pe saptamana au avut un risc cu 43 la suta mai mic de a dezvolta boli oculare.

Luteina, zeaxantina, neoxantina si violaxantina sunt prezente in cantitati foarte mari in spanac. Acest antioxidanti sunt de mare ajutor si in lupta impotriva cancerului.

Spanacul ar putea fi o solutie pentru persoanele care doresc sa slabeasca, scazand pofta de dulciuri.

Este recomandat persoanelor care sufera de diabet datorita continutului de acid alfa lipoic, care s-a dovedit ca reduce nivelul de glucoza din sange.

Vrei sa ai un par frumos si sanatos? Manca mai mult spanac! Spanacul este bogat in vitamina A, esentiala pentru hidratarea optima a scalpului si stoparea caderii parului. Vitamina A este, de asemenea, necesara pentru regenerarea tesuturilor.
In plus, acest nutrient reduce efectele nocive ale radicalilor liberi, care au un impact negativ asupra pielii.

Sursa: livescience.com
Foto: pixabay.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"De ce sa mananci in aceasta primavara cat mai mult spanac"

10 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"De ce sa mananci in aceasta primavara cat mai mult spanac"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ce contine salata de icre din comert. Sfatul specialistului

Ce contine salata de icre din comert. Sfatul specialistului

de Elena-Alina Constantinescu 27 Feb 2017

Prin campania "Sa invatam sa intelegem eticheta!", expertii Asociatiei Pro Consumatori (APC) isi propun sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor astfel incat acestia sa faca achizitii in cunostinta de cauza. [detalii]

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

de Elena-Alina Constantinescu 21 Feb 2017

Tonifianta si plina de antioxidanti, spirulina este suplimenteul alimentar ideal pentru revitalizarea si fortificarea organismului. Usor digerata si absorbita in organism, are rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice. [detalii]

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (3 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.