Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Efectele negative ale consumului de fast-food

de AlegeSanatos.ro 27 Feb 2020

Tags: efectele negative ale produselor fast-food fast-food


Efectele negative ale consumului de fast-food

Mancarea fast-food este, prin definitie, un tip de preparat care se gateste rapid si pe langa asta, are un gust foarte bun. Insa pe cat este de delicioasa, pe atat de mult rau face organismului.

Mancarea de tip fast-food este caracterizata prin acele alimente care nu au foarte multe valori nutritive. In aceasta categorie intra, pe langa alimentele clasice (pizza, kebap, shaworma sau burger),bomboanele, produsele de patiserie sau bauturile carbogazoase. 
 
Aceste preparate sunt gustoase si de multe ori mai ieftine decat preparatele sanatoase, de aceea suntem tentati sa le consumam. Totusi, nu trebuie “sa cadem prada” poftei, pentru ca, in timp, sanatatea noastra va fi afectata.
 
Iata cateva dintre efectele negative ale consumului de fast-food:
 
1. Creste obezitatea
 
Unul dintre cele mai comune efecte ale consumului de fast-food este obezitatea. Zaharul, caloriile si grasimile contribuie la cresterea in greutate. In acelasi timp poti dezvolta diferite boli si afectiuni, precum diabet sau boli de inima.
 
2. Diabet
 
Asa cum am amintit anterior, din cauza zaharului pe care il contin alimentele fast-food, poti dezvolta diabet. Chiar si burgerii sau cartofii prajiti pot contine zahar. 
 
3. Poate creste riscut de cancer
 
Substanta din care este facuta carnea pe gratar poate contribui la aparitia anumitor boli, precum prostata sau cancerul la colon, atunci cand este incalzita la temperaturi ridicate.
 
4. Boli de inima
 
Din cauza acizior grasi care se regasesc din abundenta in mancarea fast-food, nivelul de colesterol din sange creste si poate duce la boli de inima.
 
5. Memoria si activitatile cognitive sunt afectate
 
Un alt efect negativ pe care il putem dezvola prematur, in urma consumului de fast-food, este pierderea memoriei sau incetinirea proceselor cognitive. Acizii grasi sunt foarte nocivi pentru sanatate. Acestia nu duc doar la imbolnavirea inimii, ci si la destabilirea flexibilitatii memoriei.
 
Alte efecte ale consumului de fast-food:
-dureri de cap;
-acnee;
-depresie;
-respiratie ingreunata;
-calorii in plus;
-balonare;
-rezistenta la insulina.
 
 
 
Pentru o sanatate de fier, este recomandat sa evitati mancarea de tip fast-food. Daca nu reusiti sa o eliminati complet, atunci incercati sa o consumati cat mai rar posibil.
 




Spune-ne opinia ta despre
"Efectele negative ale consumului de fast-food"

10 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Efectele negative ale consumului de fast-food"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceaiul de rodie. Cum se prepara si ce beneficii are pentru organism

Ceaiul de rodie. Cum se prepara si ce beneficii are pentru organism

de AlegeSanatos.ro 31 Mar 2020

Ceaiul de rodie se numara printre cele mai sanatoase si delicioase bauturi. Rapid de preparat si foarte gustos, ceaiul de rodie contine un nivel ridicat de antioxidanti care lupta impotriva radialilor liberi, protejeaza celulele si reduce inflamarea. [detalii]

Reteta supa de pui a la grec delicioasa

Reteta supa de pui a la grec delicioasa

de AlegeSanatos.ro 30 Mar 2020

Supa de pui a la grec se numara printre cele mai populare feluri de mancare. De cele mai multe ori alegem sa comandam la restaurant acest preparat, insa este foarte usor de pregatit si acasa. Ba mai mult, te vei bucura de o cantitate mai mare de produs cu mai putini bani. [detalii]

Cum poti introduce avocado in alimentatia zilnica

Cum poti introduce avocado in alimentatia zilnica

de AlegeSanatos.ro 30 Mar 2020

Avocado este un aliment sanatos si a inceput sa fie introdus in dieta zilnica din ce in ce mai des. Datorita proprietatilor sale, proteinelor, fibrelor si grasimilor naturale, contribuie esential la starea ta de bine si sustine sanatatea. [detalii]

Sparanghelul si beneficiile sale asupra sanatatii

Sparanghelul si beneficiile sale asupra sanatatii

de AlegeSanatos.ro 27 Mar 2020

Sparanghelul este un aliment extrem de sanatos. Din fericire, este din ce in ce mai cultivat si in Romania si poate fi gasit pe trei culori: verde, alb si violet. Usor de crescut si de folosit in mancare, face deliciul romanilor si este mai des introdus in alimentatie. [detalii]

Negrese de casa cu pudra de cacao

Negrese de casa cu pudra de cacao

de AlegeSanatos.ro 27 Mar 2020

Pentru iubitorii de dulciuri, negresele sunt o adevarata delicatesa. Aceasta prajitura ne duce cu gandul la bucuriile copilariei, iar gustul ei desavarsit ne incanta papilele gustative. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016