Este bine sa consumam paine?

de AlegeSanatos.ro 25 Sep 2012


Este bine sa consumam paine?

Painea este fara doar si poate alimentul de baza al romanilor fiind nelipsita la toate mesele din zi. Pe internet si in presa exista o serie de articole care sustin sus si tare ca painea este cauza principala a kilogramelor in plus si ca o modalitate de a slabi miraculos este de a renunta si la aceasta. Din pacate multi nutritionisti recomanda si ei acelasi lucru fara realiza ce greseala fac.Nu painea este cea care ingrasa ci excesul alimentar de orice fel. Echilibrul alimentar este cel care poate asigura o greutate optima pe termen lung, acesta presupunand respectarea cu strictete a meselor si mai ales a piramidei alimentare care spune ca painea este unul dintre cele mai importante alimente. De ce este bine sa consumam paine? Datorita continutului bogat in fibre painea, si aici ne referim la cea produsa din faina integrala, reprezinta un aliment deosebit de important pentru sanatatea si integritatea tubului digestiv. In acest fel consumul regulat de paine din faina integrala ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Astfel are loc o curatare si o detoxifiere a intregului organism lucru ce se va rasfrange si asupra sanatatii celorlalte organe. Un organism care elimina rapid toxinele este un organism sanatos, cu un sistem imunitar puternic si gata sa lupte cu aproape orice afectiune. De asemenea reglarea tranzitului cu ajutorul consumului de paine este un factor de protectie impotriva aparitiei cancerului de colon. Pe langa fibre painea mai contine vitamine si alte substante antioxidante care ajuta la fortifierea sistemului imunitar. Multe persoane cred ca persoanele cu diabet nu au voie sa manance paine. Acest lucru este o greseala, medicul diabetolog avand obligatia sa explice acest lucru pacientilor si mai ales sa le spuna cate felii de paine au voie sa manance ( cu atat mai mult cu cat acestia sunt pe tratament cu insulina). Consumul de paine integrala ajuta la preventia obezitatii. Astfel pentru cei care sunt interesati de tot ce inseamna calorii si alimentatie sanatoasa le aducem la cunostinta faptul ca o felie de paine alba are in jur de 75 de calorii iar o felie de paine graham in jur de 60 de calorii. Acestea fiind spuse daca vreti sa dati cateva kilograme jos nu renuntati la paine ci optati pentru painea din faina integrala (2 felii de dimineata si 2 felii la pranz) si aveti mare grija si ce si mai ales cat mancati pe langa acestea. De cate feluri este painea? Raionul de produse de panificatie este extrem de diversificat fiind dificila alegerea corecta atunci cand vine vorba despre painea cea mai potrivita pentru sanatate si silueta. Este preferabil sa cumparati paine ambalata si nu din cea vanduta la buticul de la coltul strazii din mai multe motive. Primul ar fi ca este mai igienica ambalarea acesteia si astfel posibilitatea existentei germenilor pe suprafata ei este mai mica. Al doilea motiv ar fi ca de cele mai multe ori producatorii care ambaleaza paine adauga si o eticheta in care specifica tipul de faina utilizat, cantitatea de fibre si  de vitamine si chiar existenta aditivilor alimentari. Tipurile principale de paine sunt: - Painea alba: are cel mai inalt continut caloric, este facuta din faina rafinata si are un continut mai mic de fibre decat celelalte sortimente de paine; - Painea neagra: este obtinuta prin utilizarea intregului bob de grau putand contine chiar si tarate. Aceasta are un continut ridicat in fibre, vitamine, minerale si proteine. - Painea de secara: are un continut caloric mai mic fiind o sursa excelenta de fibre si magneziu. - Painea graham (integrala): se obtine din faina neagra si tarate de grau. De asemenea acest tip de paine aduce in organism si o cantitate de fier mai mare decat celelalte sortimente.



Spune-ne opinia ta despre
"Este bine sa consumam paine?"

9 + 5 =
 

Spune-ne opinia ta despre
"Este bine sa consumam paine?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Nutritie

9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase

9 condimente deosebite pentru mancaruri delicioase

de Laura Voica 18 Apr 2014

Va face cu ochiul varietatea de condimente din supermarketuri? Curry, ghimbir, chimen, rozmarin si multe altele...le-as cumpara dar in ce mancaruri sa le folosesc? Cel putin aceasta este intrebarea care ma impiedica de fiecare data sa le cumpar. M-am documentat si iata in ce moduri si in ce preprate se pot utiliza... [detalii]

Nutritie

Sfaturi pentru persoanele bolnave de cancer

Sfaturi pentru persoanele bolnave de cancer

de Laura Voica 17 Apr 2014

Nu trebuie luati prea des suplimente cu fier, dat fiind ca excesul de fier poate reduce capacitatea - specifica limfocitelor si macrofagelor din sistemul imunitar - de a elimina celulele anormale. In plus, fierul stimuleaza proliferarea si reproducerea celulelor, element eheie in dezvoltarea cancerului. Se recomanda sa se bea suc de sfecla rosie, atat din radacina, cat si din frunze. [detalii]

Nutritie

Alimentatia mamicilor care alapteaza

Alimentatia mamicilor care alapteaza

de Laura Voica 10 Apr 2014

Imediat dupa nastere, majoritatea mamicilor se gandesc cum sa topeasca toate kilogramele in plus. Dar exista ceva care este chiar mai important pentru corpul unei mamici dupa sosirea copilului: consumul de alimente pentru a avea energie si pentru a putea alapta. Daca alaptati, calitatea laptelui matern ramane in mare parte la fel, indiferent de ceea ce alegi sa mananci. Dar exista o totusi o problema: [detalii]

Nutritie

Sfaturi de nutritie pentru imbunatatirea vietii sexuale

Sfaturi de nutritie pentru imbunatatirea vietii sexuale

de Laura Voica 08 Apr 2014

Va doriti o viata sexuala mai activa? Nu trebuie sa cautati formule magice sau pastile minune, tot ce trebuie sa faceti este sa acordati putina atentie la ceea ce puneti in farfurie. Iata ce ar trebui sa mancati pentru a va imbunatatii viata sexuala: [detalii]

Nutritie

Top 9 alimente bogate in acid folic

Top 9 alimente bogate in acid folic

de Laura Voica 01 Apr 2014

Acidul folic este o vitamina care face parte din complexul de B-uri, extrem de important in special pentru femei, in toate etapele de crestere. Trei parti din structura are cerinte speciale pentru metabolismul organismului. Cele trei componente principale ale acidului folic sunt numite PABA, acid glutamic si pteridina. [detalii]

Abonare Newsletter
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.