Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Este iaurtul grecesc mai hranitor decat iaurtul simplu ?

de Laura Voica 06 Mar 2014

Este iaurtul grecesc mai hranitor decat iaurtul simplu ?

Preferinta oamenilor pentru iaurtul grecesc este intr-o crestere rapida. In 2008, vanzarile totale de iaurt grecesc au reprezentat 3% din vanzarile totale de iaurt din SUA si in doar patru ani, in 2012 , acest numar a crescut deja la 19 %. Si un fapt interesant: canadieni consuma cu 33% mai mult iaurt pe cap de locuitor decat americanii. Conform Business Insider , iaurtul grecesc este " una dintre cele mai fierbinti - categorii de produse alimentare cu cea mai mare rata de crestere din toate timpurile. "Care este diferenta dintre iaurtul grecesc si iaurtul normal? Este iaurtul grecesc mai hranitor? Citeste mai departe, pentru acestea si multe alte raspunsuri.


Ambele tipuri de iaurt provin din lapte care a avut bacterii sanatoase adaugate, determinand astfel procesul de fermentatie. In timpul acestui proces, iaurtul se ingroasa si capata un gust usor picant. Iaurtul este apoi strecurat cu un tifon, care permite partii de zer din lapte sa se scurga. Iaurtul normal este strecurat de doua ori , in timp ce iaurtul grecesc este strecurat de trei ori pentru a indeparta mai mult zer (avand o consistenta mai densa la sfarsitul acestui proces).

Acest pas suplimentar, adica al treilea strecurat, este ceea ce face iaurtul grecesc diferit de iaurtul obisnuit din mai multe puncte de vedere. Iaurtul grecesc contine mai putin zer , lactoza , calciu , sodiu si zahar decat iaurt normal. O singura portie de iaurt greces contine in jur de 50 de miligrame de sodiu - care reprezinta aproximativ jumatate din cantitatea de sodiu continuta in cele mai multe branduri de iaurt regulat. Iaurtul grecesc contine , de asemenea, aproximativ jumatate din carbohidrati dintr-un iaurt normal:  5-8 grame per portie, comparativ cu 13 pana la 17 grame in iaurtul normal.

Pentru ca se elimina mai mult lichid la cea de-a treia strecurare , producatorii au nevoie de mai mult lapte pentru a produce o ceasca de iaurt grecesc decat au nevoie pentru a produce o ceasca de iaurt normal. Prin urmare , iaurtul grecesc are mai multe proteine ​​decat iaurtul obisnuit , pentru ca este mai concentrat.

Iaurtul grecesc contine de fapt, o cantitate de proteine aproape dubla fata de iaurtul obisnuit. Un pahar de iaurt grecesc are aproximativ 17 grame de proteine, comparativ cu 11 grame din iaurtul normal. Asta inseamna aproape o treime din aportul zilnic recomandat de proteine ​​pentru femei si - un sfert din aportul zilnic de proteine ​​recomandat pentru barbati de Agentia Nationala de Nutritie si Medicamente din SUA. Acest lucru transforma iaurtul grecesc intr-o optiune excelenta pentru oricine incearca sa strecoareun pic mai multe proteine ​​in dieta. De asemenea , din cauza continutului sau ridicat de proteine, iaurtul grecesc va ajuta sa aveti o senzatie de satietate mai mult timp, ceea ce este esential daca incercati sa slabiti sau doriti sa va mentineti greutatea.

Indiferent daca -l mancati simplu , cu fructe sau il alegeti ca desert in loc de inghetata , iaurtul grecesc este in mod sigur o alegere sanatoasa.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Este iaurtul grecesc mai hranitor decat iaurtul simplu ?"

7 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Este iaurtul grecesc mai hranitor decat iaurtul simplu ?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.