de Laura Voica 04 Iul 2019
Tags:
Nucile sunt o gustare populara si un ingredient folosit atat in deserturi cat si in feluri de mancare principale. Daca va place sa manancati nuci, fisticul este una dintre optiunile cele mai sanatoase. Acesta este bogat in substante nutritive esentiale, va ajuta sa controlati greutatea corporala si scade riscul aparitiei bolilor cardiace.
Nutritie
Fisticul contine putine calorii si mai mult potasiu si vitamina K per portie decat alte fructe cu coaja lemnoasa. O portie de 30 de grame de fistic uscat si prajit contine 160 de calorii, 6 grame de proteine , 3 grame de fibre si 15 grame de grasime, dintre care doar 2 grame de grasimi saturate. De asemenea, va ofera 25% din valoarea zilnica de vitamina B - 6, 15% din valoarea zilnica recomandata de tiamina si fosfor si 10% din valoarea zilnica de magneziu.
Sanatatea inimii
Fisticul poate ajuta la scaderea colesterolului. Participantii la studiu care au consumat o dieta saraca in calorii, iar 10- 20 % din totalul de calorii au fost sub forma de fistic forma de fistic timp de patru saptamani, au avut un nivel al colesterolului mai redus decat participantii care au avut doar o dieta saraca in calorii, potrivit unui studiu publicat in "American Journal of Clinical Nutrition ", in septembrie 2008. Fisticul contine, de asemenea, L - arginina, care poate face peretele arterelor mai flexibil si astfel se redue probabilitatea de a dezvolta un cheag de sange care ar putea provoca un atac de cord, si vitamina E, ceea ce face mai putin probabil ca arterele sa se infunde cu placa de aterom, noteaza MayoClinic.com.
Managementul greutatii
Daca va place gustarile din nuci, puteti controla greutatea prin limitarea portiilor. Continutul de fibre din nuci ne da o senzatie de satietate mai mare, ajutandu-va sa manancati mai putine calorii. Un studiu publicat in " Jurnalul Colegiului American de Nutritie ", in iunie 2010, a constatat ca participantii care au consumat fistic cu un continut de 240 de calorii timp de 12 saptamani au avut un indice de masa corporala mai redusa si un nivel al trigliceridelor mai redus decat cei care au consumat covigi cu un continut de 220 calorii.
Desi cele mai multe tipuri de grasimi din fistic sunt sanatoase, acesta contine totusi multe calorii, deci ar trebui sa-l manancam cu moderatie.
In general mancam portocalele pentru gustul lor dulce-acrisor si pulpa suculenta. Dar te-ai intrebat vreodata cate beneficii au aceste fructe tropicale asupra corpului tau? [detalii]
Mierea este considerata din antichitate un aliment benefic si un medicament natural puternic. In ultimii ani, mierea de Manuka a castigat popularitate pentru numeroasele proprietati nutritive si puterea terapeutica, devenind un subiect fierbinte in randul iubitorilor de miere si ridicand, totodata, numeroase intrebari. [detalii]
Toamna inseamna culori bogate si arome abundente. Iata care sunt alimentele pe care sa le al in vedere in dieta ta pentru a profita de beneficiile nutritive specifice toamnei. [detalii]
In corpul uman sunt in jur de 25 grame de magneziu, dintre care peste jumatate se afla in oase, pe cand restul se concentreaza in muschi, tesuturi moi sau in sange. Toate celulele contin magneziu si necesita aceasta substanta pentru a functiona corect. Specialistii de la biod.ro ofera mai multe explicatii cu privire la rolul magneziului in organism si sugestii pentru alimente bogate in aceasta substanta. [detalii]
Alimentele bogate in vitamina C sunt extrem de importante pentru corpul nostru, ajutandu-ne organismul sa capete o imunitate sporita si, in acelasi timp, sa lupte cu diverse afectiuni. Consumand alimente bogate in vitamina C vom reusi sa prevenim sau chiar sa tratam raceala, infectiile, bolile de inima si chiar sa ajutam vasele de sange sa functioneze mai bine. In plus, vitamina C joaca un rol important in sintetizarea diverselor minerale din corp, stimuland inclusiv vindecarea diverselor tipuri de rani. [detalii]