Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja

de AlegeSanatos.ro 11 Iul 2015

Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja

Suntem obisnuiti sa curatam coaja multor fructe si legume inainte de a le consuma, insa expertii in nutritie vin sa ne confirme ca, de cele mai multe ori, coaja contine mai multe vitamine si substante nutritive decat miezul in sine.

Daca vrei sa profiti la maxim de nutrientii existenti in legume si fructe, consuma urmatoarele alimente cu tot cu coaja. Nu uita sa speli foarte bine coaja inainte de consum.
 
Portocale
 
Oricat de ciudat ar parea, coaja portocalelor contine de doua ori mai multa vitamina C decat miezul fructului. Avand in vedere ca vitamina C este foarte importanta pentru sanatatea oaselor, a pielii si intarirea sistemului imunitar, nu te feri sa consumi inclusiv coaja acestui fruct. Pentru a-ti fi mai usor, poti da coaja pe razatoare si sa o adaugi la salate, iaurt, cereale sau prajituri.
 
Mere
 
Jumatate din continutul de fibre din mere se gaseste in coaja. Tot in coaja se gasesc si cantitati importante de vitamina A, C, K si chercitina, prin urmare este recomandat sa consumi merele cu tot cu coaja.
 
Banane
 
Poate parea cel putin bizar, insa coaja bananelor ar trebui si ea consumata. Contine mai multe fibre decat fructul in sine si este bogata in luteina, o substanta nutritiva care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si imbunatatirea vederii. Alege banane foarte coapte deoarece coaja lor este mai usor de consumat. Coaja de banana poate fi si prajita, coapta sau fiarta.
 
Kiwi
 
Kiwi este un alt fruct bogat in vitamina C si flavonoizi care ar trebui consumat cu coaja cu tot. Majoritatea cantitatii de vitamina C se gaseste chiar in coaja acestui fruct. Spala bine fructul inainte de consum si indeparteaza puful cu ajutorul unui cutit.
 
Cartofi
 
Nu mai este niciun secret faptul ca ar trebui sa consumam cartofii cu coaja cu tot. Coaja cartofului contine cantitati importante de magneziu, potasiu, fier, calciu si vitaminele C si B6. Cartofii dulci ar trebui de asemenea consumat cu coaja deoarece acolo se afla multa vitamina A, care ajuta la imbunatatirea vederii si intarirea sistemului imunitar.
 
Castraveti
 
Coaja castravetilor contine multe substante nutritive, inclusiv vitamina K, potasiu si fibre dietetice, prin urmare nu ar trebui curatata niciodata.
 
Vinete
 
Culoarea intensa a vinetelor indica faptul ca acestea sunt bogate in nutrienti. Coaja vinetelor este bogata in antioxidanti si fibre, protejand celulele de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.
 
Sursa foto: pixabay.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja"

3 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

de Elena-Alina Constantinescu 21 Feb 2017

Tonifianta si plina de antioxidanti, spirulina este suplimenteul alimentar ideal pentru revitalizarea si fortificarea organismului. Usor digerata si absorbita in organism, are rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice. [detalii]

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3.33 din 5 (3 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.