Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja

de AlegeSanatos.ro 11 Iul 2015

Tags: fructe si legume coaja fructe coaja legume nutrienti antioxidanti in coaja


Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja

Suntem obisnuiti sa curatam coaja multor fructe si legume inainte de a le consuma, insa expertii in nutritie vin sa ne confirme ca, de cele mai multe ori, coaja contine mai multe vitamine si substante nutritive decat miezul in sine.

Daca vrei sa profiti la maxim de nutrientii existenti in legume si fructe, consuma urmatoarele alimente cu tot cu coaja. Nu uita sa speli foarte bine coaja inainte de consum.
 
Portocale
 
Oricat de ciudat ar parea, coaja portocalelor contine de doua ori mai multa vitamina C decat miezul fructului. Avand in vedere ca vitamina C este foarte importanta pentru sanatatea oaselor, a pielii si intarirea sistemului imunitar, nu te feri sa consumi inclusiv coaja acestui fruct. Pentru a-ti fi mai usor, poti da coaja pe razatoare si sa o adaugi la salate, iaurt, cereale sau prajituri.
 
Mere
 
Jumatate din continutul de fibre din mere se gaseste in coaja. Tot in coaja se gasesc si cantitati importante de vitamina A, C, K si chercitina, prin urmare este recomandat sa consumi merele cu tot cu coaja.
 
Banane
 
Poate parea cel putin bizar, insa coaja bananelor ar trebui si ea consumata. Contine mai multe fibre decat fructul in sine si este bogata in luteina, o substanta nutritiva care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si imbunatatirea vederii. Alege banane foarte coapte deoarece coaja lor este mai usor de consumat. Coaja de banana poate fi si prajita, coapta sau fiarta.
 
Kiwi
 
Kiwi este un alt fruct bogat in vitamina C si flavonoizi care ar trebui consumat cu coaja cu tot. Majoritatea cantitatii de vitamina C se gaseste chiar in coaja acestui fruct. Spala bine fructul inainte de consum si indeparteaza puful cu ajutorul unui cutit.
 
Cartofi
 
Nu mai este niciun secret faptul ca ar trebui sa consumam cartofii cu coaja cu tot. Coaja cartofului contine cantitati importante de magneziu, potasiu, fier, calciu si vitaminele C si B6. Cartofii dulci ar trebui de asemenea consumat cu coaja deoarece acolo se afla multa vitamina A, care ajuta la imbunatatirea vederii si intarirea sistemului imunitar.
 
Castraveti
 
Coaja castravetilor contine multe substante nutritive, inclusiv vitamina K, potasiu si fibre dietetice, prin urmare nu ar trebui curatata niciodata.
 
Vinete
 
Culoarea intensa a vinetelor indica faptul ca acestea sunt bogate in nutrienti. Coaja vinetelor este bogata in antioxidanti si fibre, protejand celulele de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.
 
Sursa foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja"

10 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Studiu: Produsele lactate pot imbunatati sanatatea inimii

Studiu: Produsele lactate pot imbunatati sanatatea inimii

de Raluca Garbea 21 Sep 2018

Un studiu global a constatat ca persoanele care mananca produse lactate prezinta un risc mai scazut de boli cardiovasculare. [detalii]

Ceai de galbenele. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

Ceai de galbenele. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

de Raluca Garbea 19 Sep 2018

Ceaiul de galbenele reprezinta o alegere excelenta, caci stimuleaza sistemul imunitar. [detalii]

Alimente care nu te ingrasa

Alimente care nu te ingrasa

de Raluca Garbea 19 Sep 2018

Un regim alimentar sanatos poate fi o incercare grea pentru multe persoane, mai ales daca sunt gurmande. [detalii]

Avocado si beneficiile sale pentru organism

Avocado si beneficiile sale pentru organism

de Raluca Garbea 15 Sep 2018

Avocado este un fruct unic. In timp ce majoritatea fructelor au in compozitie, in principal, carbohidrati, avocado este bogat in grasimi sanatoase. [detalii]

Suc de aloe vera - De ce este bun pentru sanatate?

Suc de aloe vera - De ce este bun pentru sanatate?

de Raluca Garbea 12 Sep 2018

Sucul de aloe vera reprezinta o bautura foarte populara datorita substantelor nutritive pe care le detine. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016