Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Goji: cat de mult stii cu adevarat despre acest superfruct?

de Laura Voica 22 Mai 2014

Goji: cat de mult stii cu adevarat despre acest superfruct?

Goji, cunoscut sub numele stiintific ca Lycium barbarum, este cultivat in regiunile din China si Mongolia. In China Antica fructele goji au fost folosite pentru a proteja ficatul, pentru a imbunatati functiile sexuale, fertilitatea si pentru a stimula sistemul imunitar.

Fructele Goji sunt adesea gasite uscate si arata ca fructe de padure rosii scorojite sau stafide rosii. Ele sunt bogate in beta-caroten si zeaxantina, antioxidanti responsabil pentru protejarea ochilor si reducerea riscului de a dezvolta degenerescenta maculara legata de varsta, una dintre principalele cauze ale problemelor legate de vedere la persoanele de peste 65 de ani.

In domeniul medicinii alternative, goji sunt utilizate pentru a trata hepatita B, datorita substantei physalin gasita in fructele de padure. De asemenea, sunt utilizate pentru a trata tensiunea arteriala, bolile de inima si chiar pentru a stimula memoria. Acestea dispun de proprietati anti - bacteriene, anti - fungice si chiar calitati anti - inflamatorii si sunt utilizate pentru tratamentul cancerului de san si cancerului de col uterin.

Profilul nutritional al fructelor Goji
Carotenoide -  Goji contin anti- oxidanti carotenoide. Cercetarile au aratat ca prezenta carotenoizilor din tesutul uman este important in determinarea duratei maxime de viata a unei persoane.

Antioxidanti - Antioxidantii protejeaza ADN-ul nostru de la daunele provocate de radiatii si de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt rezultatul expunerii la toxine si radiatii. In lipsa antioxidantilor, organismul devine mai sensibil la boli si la imbatranirea accelerata.

Zeaxantina si luteina – fructele Goji contin aceste carotenoide esentiale pentru mentinerea sanatatii ochilor. Aceleasi substante au fost recunoscute pentru a ajuta la reducerea riscului de degenerescenta maculara, una dintre principalele cauze de orbire la persoanele de peste 65 de ani.

Polizaharide, beta - caroten si germaniu - polizaharidele stimuleaza sistemul imunitar. Beta- carotenul stimuleaza interferonul sistemului imunitar in timp ce germaniu este eficace in tratarea anumitor tipuri de cancer.

Sesquiterpenoide - Aceasta substanta are proprietati anti - inflamatorii si se dovedeste a fi un secretagog. Un secretor ajuta glanda pituitara in secretiile hormonului de crestere uman. Goji este singurul aliment sursa a secretogogului si a fost mult timp asociat cu longevitatea.

Aminoacizi. Goji contine 18 aminoacizi, inclusiv cei opt aminoacizi esentiali, care nu sunt produsi de organism. Aminoacizii sunt compusi organici care se combina pentru a forma proteine ​​si tesut muscular. Acestia joaca un rol important in procesele fiziologice legate de energie, recuperarea, functia creierului si chiar pierderea de grasime.
In cele din urma, goji sunt o sursa buna de minerale si vitamine esentiale A, B, C si E.

Cum puteti folosi Goji
In medicina traditionala chineza, fructele goji au fost consumate crude sau utilizate in ceaiuri. Acesta poate fi, de asemenea, adaugat in orice tip de ceai, astfel incat continutul sau de polizaharide este usor de extras prin procesul de incalzire.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Goji: cat de mult stii cu adevarat despre acest superfruct?"

5 + 10 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Goji: cat de mult stii cu adevarat despre acest superfruct?"

Vasile @ 22 Mai 2014
"Romanii au prune cu 2 lei kg in loc de fructe de gojo cu 18 lei 100 gr"

Spune-ne opinia ta despre
"Goji: cat de mult stii cu adevarat despre acest superfruct?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 4.33 din 5 (3 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.