Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Iata care sunt cele mai bune surse de proteine!

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2015

Tags: surse de proteine fasole soia peste migdale


Iata care sunt cele mai bune surse de proteine!

Proteinele au un rol important in organism: asigura buna functionare a sistemului imunitar, sunt benefice pentru masa musculara, furnizeaza energia de care avem nevoie pe parcursul zilei, iar beneficiile nu se opresc aici. Deficitul de proteine se traduce prin stari de oboseala, atrofie musculara, caderea parului, etc.

Pentru a ne mentine o stare optima de sanatate, din alimentatia noastra nu trebuie sa lipseasca proteinele.

Soia

Soia poate inlocui carnea in timpul postului, pentru ca este o sursa importanta de proteine, fibre, vitamine din complexul B si acizi grasi  omega 3. Pentru persoanele cu intoleranta la lactoza, laptele de soia este varianta ideala.  Soia reduce colesterolul si previne bolile cardiace.

Carne de pui

Un piept de pui de dimensiune medie furnizeaza organismului 17 g de proteine. Carnea de pui mai contine seleniu, niacina, vitamina B6 si fosfor. Desigur, ne referim aici la carnea de pui bio.

Peste

Pestele (somon, ton, pastrav)  este o alta sursa excelenta de proteine. Este bogat in acizi grasimi omega 3, vitamina D, riboflavina, calciu si magneziu. Un file de peste ofera 22 g de proteine.

Carne de porc

Un cotlet de porc ofera 33 g de proteine, care inseamna mai mult de jumatate din doza zilnica recomandata pentru femei (46 g) si barbati (56 g).

Oua

Un ou mediu contine 6 g de proteine. Acest aliment furnizeaza organismului luteina si zeaxantina, doua substante care ajuta la imbunatatirea vederii.

Iaurt grecesc

Un iaurt grecesc de 200 g furnizeaza 23 g de proteine. Sa nu uitam ca este o sursa excelenta de probiotice.

Migdale

Nucile, alunele, migdalele, fisticul, semintele sunt bogate in grasimi de origine vegetala. Fructele oleaginoase ofera organismului aminoacizi esentiale si cantitati mari de triptofan. Cu conditia sa fie consumate crude.

Fasole

Printre cele mai bune alimente bogate in proteine se numara si fasolea. O portie de fasole are 12-13g de proteine. Este bogate in fibre solubile, ajutand tractul digestiv.

Sursa foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Iata care sunt cele mai bune surse de proteine!"

2 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Iata care sunt cele mai bune surse de proteine!"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit