Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Iata de ce grasimile saturate sunt sanatoase

de Laura Voica 07 Feb 2014

Iata de ce grasimile saturate sunt sanatoase

Iata care este ideea: grasimile saturate nu provoaca boli de inima si nu va transforma intr-un obez daca le consumati cu moderatie. Corpurile noastre au nevoie de grasime. Este esentiala pentru absorbtia vitaminelor, pentru sistemul imunitar si pentru activitatea nervoasa si ofera o membrana puternica, sanatoasa pentru celulele esentiale ale corpului tau.

Din pacate, nebunia dietelor cu un continut scazut de grasime din anii 90, aceasta a fost inlocuita cu glutenul, arome artificiale, zahar si sare. Parerea multor profesionisti este ca aceste lucruri sunt cele care ne fac mai bolnavi si mai grasi, nu grasimea in sine. Da, bineinteles ca grasimile nesaturate care se gasesc in produse precum: nuci, seminte, ulei de masline, somon, etc sunt extrem de sanatoase. Dar stiati ca grasimile saturate pot fi la fel de benefice?

Potrivit unui studiu conceput in anii 50, grasimile saturate a fost asociate cu niveluri mai ridicate de colesterol, rate mai mari de aparitie a bolilor de inima si o incidenta mai mare a obezitatii. Asadar, oamenii au inceput sa evite acest tip de grasime perfect naturala, inlocuindu-o cu lucruri oribile cum ar fi grasimi trans si carbohidrati extrem de rafinati, zaharoase. Avand in vedere dovezile acestui singur studiu, multi oameni inca sunt preocupati sa elimine grasimile saturate din dieta lor complet. Dar, aceste concluzii au fost inexacte afecteaza sanatatea Americii. De atunci au efectuate mai multe studii si consumul de grasimi saturate in cantitati moderate, pot scadea nivelul colesterolului  si pot reduce riscul de boli de inima.

Acest lucru poate fi greu de acceptat dupa atatia ani in care grasimile saturate au fost privite ca o alegere extrem de nesanatoasa in dieta noastra. Dupa atatia ani poate fi dificil sa acceptam o astfel de schimbare radicala in gandire. Dar luati in considerare acest lucru: inainte de 1920, boala de inima a fost o raritate in America. Bolile de inima, astazi produc cel putin 40% din totalul deceselor din SUA.

Daca ar fi sa dam crezare acelui studiu, consumul de grasimi saturate ar  determina o rata mai mare a incidentei bolilor de inima, astfel, ar fi de asteptat sa constatam o crestere corespunzatoare in grasimile animale din dieta americana. De fapt, este adevarat chiar opusul. Pe parcursul perioadei de saizeci de ani, 1910-1970, proportia de grasime animala din dieta americana a scazut de la 83% la 62%, iar consumul de unt a scazut de la un consum de 8 kilograme pe persoana pe an, la patru.

Cum ne explicam acest lucru? Ei bine, exista cu siguranta un stigmat in jurul cuvantului" grasime ". Dar trebuie sa recunoastem ca un consum moderat de grasimi, in special de inalta calitate, va vor ingrasa. Grasimile saturate sanatoase, cum ar fi untul pasteurizat, ouale, ulei de nuca de cocos virgin si  carnea de vita si de porc organice, sunt unele dintre cele mai bune surse de nutritie si de energie pentru organismul uman - si extrem de deliciose.

 In loc de a evita anumite tipuri de alimente, cum ar fi cele care contin grasimi, incercati sa mancati tot ce e naturalsi sanatoase cu moderatie. Daca sunteti incercarea de a pierde in greutate sau de a deveni mai sanatos, nu manancati numai carbohidrati si proteine ​​, ci includeti si unele tipuri de carne si ulei de masline, galbenusuri de ou si unt. Acesta au un rol bine definit in dieta ta. Evita, in schimb, monstruozitatile  prelucrate si orice alimente la care ai alergii. Asculta-ti corpul!


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Iata de ce grasimile saturate sunt sanatoase"

1 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Iata de ce grasimile saturate sunt sanatoase"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.