Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi

de Elena-Alina Constantinescu 18 Sep 2014

Tags: indulcitori naturali indulcitori artificiali dulciuri zahar crestere in greutate obezitate


Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi

Medicii au atras atentia in nenumarate randuri ca indulcitorii artificiali pot determina schimbari metabolice si agravarea riscurilor de diabet. Printre ingredientele produselor alimentare se regaseste si aspartamul, indulcitor artficial asociat cu boli grave de sanatate: scleroza multipla, pierderi de memorie, probleme hormonale, epilepsie, dementa. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca este considerat a fi cancerigen.

Indulcitorii artificiali, utilizati in multe bauturi gazoase sau light si alimente perturba compozitia si functia florei intestinale. Astfel, in urma cercetarilor s-a demonstrat ca au un impact negativ asupra metabolismului, afectand flora microbiana.
 
Mai mult decat atat, acestia influenteaza nivelul glucozei din sange si cresc pofta de dulciuri.

Indulcitorii artificiali nu ne ajuta sa slabim

In cazul in care nu stiai, indulcitorii artificiali, care contin putine calorii, ingrasa mai mult decat zaharul! Explicatia? Gustul dulce comanda organismului sa se pregateasca pentru o cantitate mare de calorii. Pentru ca acest lucru nu se intampla, organismul devine confuz si cere mai multa hrana, rezultatul fiind cresterea in greutate.

Consecintele asupra sanatatii pot fi devastatoare, de la carii dentare la obezitate si diabet de tipul II, aceste boli avand drept posibil rezultat un risc crescut de infarct si accident cerebral, noteaza Mediafax.

Mai ales daca esti la dieta, evita substituentii sintetici ai zaharului deoarece, asa cum spuneam mai sus, cresc pofta de dulciuri. Placerea pe care oamenii o resimt cand mananca dulciuri rezulta dintr-o substanta chimica denumita dopamina, care este eliberata in creier atunci cand zaharul ajunge in organism.

Solutii

Pe langa miere, mai poti folosi acesti indulcitori naturali:

1. Sirop de stevie

Siropul de stevie are indicele glicemic foarte mic si nu contine calorii. Din acest motiv este recomandat diabeticilor si persoanelor care tin dieta. Poate fi folosit pentru indulcirea cafelei dar si pentru prepararea prajiturilor, informeaza suntfericita.manager.ro.

2. Sirop de agave

Inca din cele mai vechi timpuri siropul de agave a fost utilizat ca indulcitor natural. Siropul de agave este foarte sanatos si poate fi folosit si de persoanele care au diabet. Contine vitaminele B, C, D, E si minerale precum calciu, magneziu, potasiu si crom.

3. Sirop de artar

Siropul de artar este un alt indulcitor natural plin de savoare care poate fi folosit la prepararea prajiturilor, cremelor sau budincilor.  Se stie ca siropul de artar intareste sistemul imunitar, previne bolile cardiovasculare si combate cancerul.




Spune-ne opinia ta despre
"Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi"

2 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce nu trebuie sa cumperi ulei vegetal din hipermarket?

De ce nu trebuie sa cumperi ulei vegetal din hipermarket?

de Raluca Garbea 19 Apr 2018

Potrivit expertilor in sanatate, oamenii care au diete alimentare bogate in uleiuri vegetale dezvolta un risc mai ridicat de a prezenta dementa in timpul vietii. Acestia sustin ca uleiul provoaca depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative, informeaza mediafax.ro. [detalii]

4 alimente pentru detoxifierea de vara

4 alimente pentru detoxifierea de vara

de Raluca Garbea 13 Apr 2018

Vara reprezinta momentul ideal din an pentru a incerca o cura de detoxifiere. [detalii]

3 retete de prajituri delicioase fara coacere

3 retete de prajituri delicioase fara coacere

de Laura Galescu 11 Apr 2018

Iti plac dulciurile facute in casa, dar nu vrei sa te complici prea mult? Ei bine, exista retete delicioase fara coacere, usor de preparat si care sunt gata intr-unh timp scurt. Incearca una dintre ele in acest weekend si rasfata-te cu un desert sanatos! [detalii]

Care sunt beneficiile ceaiului de ananas?

Care sunt beneficiile ceaiului de ananas?

de Raluca Garbea 02 Apr 2018

Ceaiul de ananas reprezinta o modalitate excelenta de a elimina excesul de apa din corp, avand beneficii impresionante pentru sanatate. [detalii]

3 beneficii ale consumului de cartofi

3 beneficii ale consumului de cartofi

de Raluca Garbea 29 Mar 2018

Cartofii reprezinta una dintre cele mai des intalnite si importante surse de hrana ale planetei, avand o multitudine de beneficii pentru sanatate. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit