Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi

de Elena-Alina Constantinescu 18 Sep 2014

Tags: indulcitori naturali indulcitori artificiali dulciuri zahar crestere in greutate obezitate


Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi

Medicii au atras atentia in nenumarate randuri ca indulcitorii artificiali pot determina schimbari metabolice si agravarea riscurilor de diabet. Printre ingredientele produselor alimentare se regaseste si aspartamul, indulcitor artficial asociat cu boli grave de sanatate: scleroza multipla, pierderi de memorie, probleme hormonale, epilepsie, dementa. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca este considerat a fi cancerigen.

Indulcitorii artificiali, utilizati in multe bauturi gazoase sau light si alimente perturba compozitia si functia florei intestinale. Astfel, in urma cercetarilor s-a demonstrat ca au un impact negativ asupra metabolismului, afectand flora microbiana.
 
Mai mult decat atat, acestia influenteaza nivelul glucozei din sange si cresc pofta de dulciuri.

Indulcitorii artificiali nu ne ajuta sa slabim

In cazul in care nu stiai, indulcitorii artificiali, care contin putine calorii, ingrasa mai mult decat zaharul! Explicatia? Gustul dulce comanda organismului sa se pregateasca pentru o cantitate mare de calorii. Pentru ca acest lucru nu se intampla, organismul devine confuz si cere mai multa hrana, rezultatul fiind cresterea in greutate.

Consecintele asupra sanatatii pot fi devastatoare, de la carii dentare la obezitate si diabet de tipul II, aceste boli avand drept posibil rezultat un risc crescut de infarct si accident cerebral, noteaza Mediafax.

Mai ales daca esti la dieta, evita substituentii sintetici ai zaharului deoarece, asa cum spuneam mai sus, cresc pofta de dulciuri. Placerea pe care oamenii o resimt cand mananca dulciuri rezulta dintr-o substanta chimica denumita dopamina, care este eliberata in creier atunci cand zaharul ajunge in organism.

Solutii

Pe langa miere, mai poti folosi acesti indulcitori naturali:

1. Sirop de stevie

Siropul de stevie are indicele glicemic foarte mic si nu contine calorii. Din acest motiv este recomandat diabeticilor si persoanelor care tin dieta. Poate fi folosit pentru indulcirea cafelei dar si pentru prepararea prajiturilor, informeaza suntfericita.manager.ro.

2. Sirop de agave

Inca din cele mai vechi timpuri siropul de agave a fost utilizat ca indulcitor natural. Siropul de agave este foarte sanatos si poate fi folosit si de persoanele care au diabet. Contine vitaminele B, C, D, E si minerale precum calciu, magneziu, potasiu si crom.

3. Sirop de artar

Siropul de artar este un alt indulcitor natural plin de savoare care poate fi folosit la prepararea prajiturilor, cremelor sau budincilor.  Se stie ca siropul de artar intareste sistemul imunitar, previne bolile cardiovasculare si combate cancerul.




Spune-ne opinia ta despre
"Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi"

10 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit