Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ingrediente cancerigene de care trebuie sa te feresti

de Elena-Alina Constantinescu 04 Iun 2014

Tags: cancer sanatate uleiuri hidrogenate grasimi trans fructoza aditivi alimentari


Ingrediente cancerigene de care trebuie sa te feresti

Te-ai intrebat vreodata ce alimente determina aparitia cancerului? Pentru a le identifica, trebuie sa stim ce ingrediente se ascund in compozitia lor si ne afecteaza sanatatea. Printre acestea se numara aditivii alimentari si substantele chimice folosite pentru a imbunatati gustul dar si cele care prelungesc termenul de valabilitate al produselor. De aceea, este important sa citim cu atentie eticheta pentru a evita ingredientele cancerigene.

Tumorile canceroase se dezvolta cu ajutorul zaharului din sange. Daca veti manca snacks-uri (care contin carbohidrati), zaharul va ajunge si sange si astfel va ajuta celulele canceroase sa se mareasca. Prin urmare, nutritionistii ne recomanda sa consumam alimente cu un indice glicemic scazut. Pentru a preveni diabetul zaharat de tip 2 dar si pentru a ne mentine greutatea sub control, este indicat sa eliminati din dieta zaharurile.

Prajiturile, biscuitii, bauturile carbogazoase, sosurile, cerealele si multe alte alimentare sunt pline de zaharuri rafinate, informeaza naturalnews.com.

Uleiuri hidrogenate

Un pericol pentru sanatate sunt uleiurile hidrogenate. Pentru a fi hidrogenate, uleiurile sunt incalzite in prezenta hidrogenului si a catalizatorilor metalici. Acest proces ajuta la prelungirea termenului de valabilitate. In acelasi timp se formeaza si grasimile trans, care trebuie inscrise si pe eticheta. Grasimile trans provoaca boli de inima, intrerup procesele metabolice, acumuleaza grasime pe abdomen.

Acizii grasi esentiali sunt indepartati in procesul de hidrogenare. Creierul, hormonii, functionarea glandelor, transportul de oxigen si functionarea tractului digestiv sunt afectate in mod negativ.

Producatorii nu atentioneaza consumatorii de aceste lucruri, iar unele ingrediente nici nu apar pe eticheta. Corpul are nevoie si de acizi grasi. Daca veti consuma numai grasimi trans, nu veti avea senzatia de satietate, deoarece organismul nu va primi acizii grasi de care are nevoie pentru a functiona corect.

Deoarece cancerul are nevoie de zahar pentru a se dezvolta, o persoana obeza care nu are un stil de viata echilibrat are mai multe sanse de a suferi de aceasta boala.

Acrilamida

Grasimile trans se formeaza in timpul procesului de prajire. Cand alimentele bogate in amidon sunt prajite la temperaturi ridicate, se formeaza acrilamida. Un studiu realizat de suedezi pe sobolani a demonstrat ca acrilamida poate duce la aparitia cancerului.

Nitrat si nitriti

Din produsele alimentare nu lipsesc nitratul si nitrtii. Aceste substante cancerigene se adauga in carnea procesata - in crenwursti, bacon, salam, sunca, etc - pentru a le oferi culoarea aceea rosiatice care ne lasa impresia ca sunt proaspete.
Producatorii folosest nitrat de sodiu pentru a conserva carnea. In timpul procesului de digestie, nitratul de sodiu este convertit in nitrozamina, o substanta cancerigena care se mai intalneste in alimentele prajite sau afumate.

Prin urmare, cititi cu atentie etichetele produselor alimentare si incercati sa le evitati pe cele care contin grasimi trans, nitrati si nitriti, fructoza, zaharoza.




Spune-ne opinia ta despre
"Ingrediente cancerigene de care trebuie sa te feresti"

9 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ingrediente cancerigene de care trebuie sa te feresti"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit