Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ingrediente cancerigene de care trebuie sa te feresti

de Elena-Alina Constantinescu 04 Iun 2014

Ingrediente cancerigene de care trebuie sa te feresti

Te-ai intrebat vreodata ce alimente determina aparitia cancerului? Pentru a le identifica, trebuie sa stim ce ingrediente se ascund in compozitia lor si ne afecteaza sanatatea. Printre acestea se numara aditivii alimentari si substantele chimice folosite pentru a imbunatati gustul dar si cele care prelungesc termenul de valabilitate al produselor. De aceea, este important sa citim cu atentie eticheta pentru a evita ingredientele cancerigene.

Tumorile canceroase se dezvolta cu ajutorul zaharului din sange. Daca veti manca snacks-uri (care contin carbohidrati), zaharul va ajunge si sange si astfel va ajuta celulele canceroase sa se mareasca. Prin urmare, nutritionistii ne recomanda sa consumam alimente cu un indice glicemic scazut. Pentru a preveni diabetul zaharat de tip 2 dar si pentru a ne mentine greutatea sub control, este indicat sa eliminati din dieta zaharurile.

Prajiturile, biscuitii, bauturile carbogazoase, sosurile, cerealele si multe alte alimentare sunt pline de zaharuri rafinate, informeaza naturalnews.com.

Uleiuri hidrogenate

Un pericol pentru sanatate sunt uleiurile hidrogenate. Pentru a fi hidrogenate, uleiurile sunt incalzite in prezenta hidrogenului si a catalizatorilor metalici. Acest proces ajuta la prelungirea termenului de valabilitate. In acelasi timp se formeaza si grasimile trans, care trebuie inscrise si pe eticheta. Grasimile trans provoaca boli de inima, intrerup procesele metabolice, acumuleaza grasime pe abdomen.

Acizii grasi esentiali sunt indepartati in procesul de hidrogenare. Creierul, hormonii, functionarea glandelor, transportul de oxigen si functionarea tractului digestiv sunt afectate in mod negativ.

Producatorii nu atentioneaza consumatorii de aceste lucruri, iar unele ingrediente nici nu apar pe eticheta. Corpul are nevoie si de acizi grasi. Daca veti consuma numai grasimi trans, nu veti avea senzatia de satietate, deoarece organismul nu va primi acizii grasi de care are nevoie pentru a functiona corect.

Deoarece cancerul are nevoie de zahar pentru a se dezvolta, o persoana obeza care nu are un stil de viata echilibrat are mai multe sanse de a suferi de aceasta boala.

Acrilamida

Grasimile trans se formeaza in timpul procesului de prajire. Cand alimentele bogate in amidon sunt prajite la temperaturi ridicate, se formeaza acrilamida. Un studiu realizat de suedezi pe sobolani a demonstrat ca acrilamida poate duce la aparitia cancerului.

Nitrat si nitriti

Din produsele alimentare nu lipsesc nitratul si nitrtii. Aceste substante cancerigene se adauga in carnea procesata - in crenwursti, bacon, salam, sunca, etc - pentru a le oferi culoarea aceea rosiatice care ne lasa impresia ca sunt proaspete.
Producatorii folosest nitrat de sodiu pentru a conserva carnea. In timpul procesului de digestie, nitratul de sodiu este convertit in nitrozamina, o substanta cancerigena care se mai intalneste in alimentele prajite sau afumate.

Prin urmare, cititi cu atentie etichetele produselor alimentare si incercati sa le evitati pe cele care contin grasimi trans, nitrati si nitriti, fructoza, zaharoza.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Ingrediente cancerigene de care trebuie sa te feresti"

6 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ingrediente cancerigene de care trebuie sa te feresti"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.