Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Laptele de orez: Beneficii si mod de preparare

de AlegeSanatos.ro 01 Aug 2015

Laptele de orez: Beneficii si mod de preparare

Laptele de orez poate inlocui cu succes laptele de vaca, fiind preferat de vegani si persoanele cu intoleranta la lactoza. Deoarece contine mai putine calorii si grasimi decat laptele natural, laptele de orez poate fi consumat totodata si de cei care doresc sa adopte un stil de viata sanatos. Unde mai pui ca este si usor de preparat in casa.


Iata doar cateva din beneficiile laptelui de orez:


Cresterea imunitatii
 
Fiind bogat in antioxidanti, precum mangan, seleniu si vitamina E, laptele de orez creste imunitatea si protejeaza impotriva bolilor.
 
Sursa buna de vitamina B
 
Orezul brun este bogat in vitamina B, care este esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos, a sistemului circulator si a metabolismului.
 
Continut redus de grasimi
 
Laptele de orez poate fi folosit cu incredere atat de persoanele cu intoleranta la lactoza, cat si de cei care au colesterolul marit si au probleme cu inima. Acesta nu contine colesterol si contine mult mai putine calorii si grasimi decat laptele obisnuit. O cana de lapte de orez contine aproximativ 120 de calorii si 2 grame de grasimi, in timp ce o cana de lapte integral de vaca contine 150 de calorii si 8 grame de grasime.
 
Laptele de orez contine mai multi carbohidrati decat laptele obisnuit, prin urmare nu este recomandat celor care sufera de diabet. De asemenea, acest lapte contine mai putine proteine decat laptele de vaca sau cel de soia, nefiind la fel de satios.
 
Iata cum poti prepara lapte de orez chiar la tine acasa. Poti folosi orez integral in loc de orez alb, deoarece acesta contine mai multe vitamine si minerale esentiale.
 
Ingrediente:

½ cana orez integral
4 pahare apa
1 llingura de miere
100 g miez de nuca
Optional: scortisoara, cacao, vanilie, sau alte condimente.
 
Mod de preparare:

Miezul de nuca se pune la inmuiat in apa peste noapte. A doua zi, orezul se macina folosind rasnita. Se adauga toate ingredientele in blender si se proceseaza pana se obtine un lichid cremos. Se strecoara prin tifon dublu.
 
Sursa foto: flickr.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Laptele de orez: Beneficii si mod de preparare"

8 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Laptele de orez: Beneficii si mod de preparare"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.