Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Laptele de orez: Beneficii si mod de preparare

de AlegeSanatos.ro 01 Aug 2015

Tags: lapte de orez beneficii lapte de orez mod de preparare alternative lapte


Laptele de orez: Beneficii si mod de preparare

Laptele de orez poate inlocui cu succes laptele de vaca, fiind preferat de vegani si persoanele cu intoleranta la lactoza. Deoarece contine mai putine calorii si grasimi decat laptele natural, laptele de orez poate fi consumat totodata si de cei care doresc sa adopte un stil de viata sanatos. Unde mai pui ca este si usor de preparat in casa.


Iata doar cateva din beneficiile laptelui de orez:


Cresterea imunitatii
 
Fiind bogat in antioxidanti, precum mangan, seleniu si vitamina E, laptele de orez creste imunitatea si protejeaza impotriva bolilor.
 
Sursa buna de vitamina B
 
Orezul brun este bogat in vitamina B, care este esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos, a sistemului circulator si a metabolismului.
 
Continut redus de grasimi
 
Laptele de orez poate fi folosit cu incredere atat de persoanele cu intoleranta la lactoza, cat si de cei care au colesterolul marit si au probleme cu inima. Acesta nu contine colesterol si contine mult mai putine calorii si grasimi decat laptele obisnuit. O cana de lapte de orez contine aproximativ 120 de calorii si 2 grame de grasimi, in timp ce o cana de lapte integral de vaca contine 150 de calorii si 8 grame de grasime.
 
Laptele de orez contine mai multi carbohidrati decat laptele obisnuit, prin urmare nu este recomandat celor care sufera de diabet. De asemenea, acest lapte contine mai putine proteine decat laptele de vaca sau cel de soia, nefiind la fel de satios.
 
Iata cum poti prepara lapte de orez chiar la tine acasa. Poti folosi orez integral in loc de orez alb, deoarece acesta contine mai multe vitamine si minerale esentiale.
 
Ingrediente:

½ cana orez integral
4 pahare apa
1 llingura de miere
100 g miez de nuca
Optional: scortisoara, cacao, vanilie, sau alte condimente.
 
Mod de preparare:

Miezul de nuca se pune la inmuiat in apa peste noapte. A doua zi, orezul se macina folosind rasnita. Se adauga toate ingredientele in blender si se proceseaza pana se obtine un lichid cremos. Se strecoara prin tifon dublu.
 
Sursa foto: flickr.com




Spune-ne opinia ta despre
"Laptele de orez: Beneficii si mod de preparare"

2 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Laptele de orez: Beneficii si mod de preparare"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit