Merisoare - super-aliment si medicament

de AlegeSanatos.ro 06 Dec 2012


Merisoare - super-aliment si medicament

Merisoarele sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fruct e de padure. Sunt fructe care nu trebuie sa lipseasca dintr -o alimentatie echilibrata si sanatoasa.

Merisoarele sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fruct e de padure. Sunt fructe care nu trebuie sa lipseasca dintr -o alimentatie echilibrata si sanatoasa. In plus, merisorul se foloseste si ca planta medicinala cu multe aplicatii.

Nu se foloseste doar ca medicament sau in industria farmaceutica ci si pentru o stare generala buna, in gastronomie sau in cosmetica.
Asa cum mentionam, fructele sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, au un continut important de proteine, provitamina A, vitaminele B1, B2 si saruri minerale (magneziu, potasiu, calciu) , zaharuri.

Proprietatile si beneficiile in sanatate.

• Proprietati anti -bacteriene
Unul dintre cele mai importante si apreciate efecte benefice ale merisorului este prevenirea si tratarea infectiilor tractului urinar. Merisorul este principala specie pomicola ale carei extracte (din fructe, frunze, muguri) lizeaza (dizolva, netezesc) uratii.

O serie de studii au demonstrat ca, prin consum de merisor se reduce semnificativ incidenta cistitelor bacteriene. Se foloseste extract din fructe de merisor la care se adauga un consum de minimum 2 litri de apa pe zi si astfel se obtine reducerea cu pana la 60% riscul aparitiei diferitelor tipuri de litiaza renala.

• Proprietati anti-inflamatoare
Exista numeroase studii care demonstreaza efectul preventiv al me risorului asupra cancerului de prostata. Astfel, unele extracte de merisor chiar inhiba dezvoltarea mai multor tipuri de cancer ( san, colon, plamani)
. Nu se stie care este exact componenta din merisor care confera aceste proprietati vindecatoare.

• Efect antioxidant
Flavonoidele extrase din struguri rosii, afine, merisoare, mure, cirese negre, coacaze negre, soc, sunt de sapte ori mai puternice decat cele extrase din citrice. Fiind foarte bogate in tanini (substante antibacteriene si antimicotice ) si in  flavonoide (substante cu efect antioxidant), frunzele si fructele merisorului sunt utile in tratarea tuturor formelor de infectii reno -urinare.

Flavonoidele si saponinele continute in frunzele si fructele de merisor au o puternica actiune diuretica, curat and rinichii de microlitiaza si fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor. Taninii au o puternica actiune antibacteriana la nivelul intestinului si, totodata, o actiune astringenta, care normalizeaza tranzitul intestinal.

• Continut mare de antioxidanti
Avand un continut mare de antioxidanti, prin consumul de merisoare se obtine:
- reglarea nivelul zaharului din sange;
- remineralizarea si tonificarea organismului;
- intarirea sistemul imunitar;
- protectia sistemul cardiovascular;
- imbunatatirea acuitatii vizual e;
- prevenirea afectiunilor maligne.



Spune-ne opinia ta despre
"Merisoare - super-aliment si medicament"

10 + 1 =
 

Spune-ne opinia ta despre
"Merisoare - super-aliment si medicament"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Nutritie

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare

de Elena-Alina Constantinescu 30 Sep 2014

Cu totii stim ca prea multa sare dauneaza sanatatii, insa si lipsa ei produce dezechilibre in corp. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de o anumita cantitate de sare. Astfel, pentru a preveni cresterea tensiunii arteriale, bolile de inima si accidentul vascular cerebral, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda reducerea consumului de sare la mai putin de 5 g/zi pentru adulti. [detalii]

Nutritie

Catina tine raceala la distanta

Catina tine raceala la distanta

de Elena-Alina Constantinescu 25 Sep 2014

Catina, cunoscuta sub numele stiintific (Hippophae rhamnoides) este un adevarat miracol al naturii. Se foloseste sub forma de ulei, suc, sirop, infuzie. [detalii]

Nutritie

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

de Elena-Alina Constantinescu 24 Sep 2014

Produsele lactate, cum ar fi untul si smantana scad riscul de diabet, este concluzia noilor studii. Grasimile saturate din compozitia lor joaca un rol cheie in mentinerea sanatatii. [detalii]

Nutritie

Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi

Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi

de Elena-Alina Constantinescu 18 Sep 2014

Medicii au atras atentia in nenumarate randuri ca indulcitorii artificiali pot determina schimbari metabolice si agravarea riscurilor de diabet. Printre ingredientele produselor alimentare se regaseste si aspartamul, indulcitor artficial asociat cu boli grave de sanatate: scleroza multipla, pierderi de memorie, probleme hormonale, epilepsie, dementa. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca este considerat a fi cancerigen. [detalii]

Nutritie

Top 10 condimente cu proprietati terapeutice

Top 10 condimente cu proprietati terapeutice

de Elena-Alina Constantinescu 09 Sep 2014

Condimentele sunt folosite de sute de ani in scopuri medicinale, cum ar fi lupta impotriva indigestiei, constipatiei, inflamatiilor, etc. Gratie proprietatilor antiinflamatorii, au capacitatea de a proteja organismul de infectii. [detalii]

Abonare Newsletter
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 0 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.