Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Migdalele previn cancerul si bolile de inima

de Elena-Alina Constantinescu 26 Aug 2016

Tags: migdale boli de inima cancer


Migdalele previn cancerul si bolile de inima

Migdalele contin nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.

Bogate in magneziu, migdalele sunt o componenta cheie pentru construirea masei musculare. Asa ca pastrati intotdeauna migdale crude la indemana si consumati-le in salate sau ca atare.

Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a dovedit ca fibrele din compozitia lor suprima foamea. Astfel, persoanele care consuma in mod regulat migdale (cel putin de doua ori pe saptamana) isi mentin greutatea la limite normale de greutate. In cele din urma, fibrele contribuie la miscarile intestinale, eliminand toxinele si promovand starea generala de sanatate.

Au in compozitie acizi grasi benefici pentru starea generala de sanatate. Corpul nu poate crea acizi grasi proprii, motiv pentru care trebuie sa ii obtinem din surse alimentare. Migdalele contin doi acizi grasi foarte importanti: acidul linoleic (omega-6) si acidul linolenic (omega-3), care ajuta la reducerea inflamatiei din organism si a nivelului de colesterol rau.

Persoanele care le includ zilnic in dieta au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, diabet si cancer. Migdalele contribuie la prevenirea bolilor de inima, iar meritul revine acizilor grasi omega 3 care scad colesterolul rau si previn infundarea arterelor. Consumate cu regularitate, intaresc vasele de sange si previn deteriorarea acestora.

Alte cercetari au aratat ca stimuleaza memoria, fiind recomandate in special celor ce depun un efort intelectual sporit.

Una dintre cel mai des intalnite afectiuni la tineri este depresia. Studiile arata ca alimentele bogate in acizi grasi esentiali, cum sunt migdalele si nucile, contribuie la alungarea depresiei si ofera o stare de buna dispozitie.

Sunt recunoscute pentru efectul lor anticancer datorita antioxidantilor, acizilor omega 3, fitosterolului. Substantele inhiba dezvoltarea tumorile canceroase si ajuta celulele sa se regenereze.

Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Migdalele previn cancerul si bolile de inima"

5 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Migdalele previn cancerul si bolile de inima"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit