Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Migdalele previn cancerul si bolile de inima

de Elena-Alina Constantinescu 26 Aug 2016

Tags: migdale boli de inima cancer


Migdalele previn cancerul si bolile de inima

Migdalele contin nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.

Bogate in magneziu, migdalele sunt o componenta cheie pentru construirea masei musculare. Asa ca pastrati intotdeauna migdale crude la indemana si consumati-le in salate sau ca atare.

Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a dovedit ca fibrele din compozitia lor suprima foamea. Astfel, persoanele care consuma in mod regulat migdale (cel putin de doua ori pe saptamana) isi mentin greutatea la limite normale de greutate. In cele din urma, fibrele contribuie la miscarile intestinale, eliminand toxinele si promovand starea generala de sanatate.

Au in compozitie acizi grasi benefici pentru starea generala de sanatate. Corpul nu poate crea acizi grasi proprii, motiv pentru care trebuie sa ii obtinem din surse alimentare. Migdalele contin doi acizi grasi foarte importanti: acidul linoleic (omega-6) si acidul linolenic (omega-3), care ajuta la reducerea inflamatiei din organism si a nivelului de colesterol rau.

Persoanele care le includ zilnic in dieta au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, diabet si cancer. Migdalele contribuie la prevenirea bolilor de inima, iar meritul revine acizilor grasi omega 3 care scad colesterolul rau si previn infundarea arterelor. Consumate cu regularitate, intaresc vasele de sange si previn deteriorarea acestora.

Alte cercetari au aratat ca stimuleaza memoria, fiind recomandate in special celor ce depun un efort intelectual sporit.

Una dintre cel mai des intalnite afectiuni la tineri este depresia. Studiile arata ca alimentele bogate in acizi grasi esentiali, cum sunt migdalele si nucile, contribuie la alungarea depresiei si ofera o stare de buna dispozitie.

Sunt recunoscute pentru efectul lor anticancer datorita antioxidantilor, acizilor omega 3, fitosterolului. Substantele inhiba dezvoltarea tumorile canceroase si ajuta celulele sa se regenereze.

Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Migdalele previn cancerul si bolile de inima"

5 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Migdalele previn cancerul si bolile de inima"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ciocolata neagra si beneficiile sale pentru sanatatea organismului

Ciocolata neagra si beneficiile sale pentru sanatatea organismului

de Raluca Garbea 16 Ian 2019

Cui nu ii place ciocolata? Deseori, aceasta este privita ca un aliment care trebuie evitat pe cat posibil, din cauza continutului ridicat de zahar. [detalii]

Apa cu lamaie - Cum se prepara si ce beneficii aduce sanatatii organismului

Apa cu lamaie - Cum se prepara si ce beneficii aduce sanatatii organismului

de Raluca Garbea 07 Ian 2019

Apa cu lamaie reprezinta o alegere excelenta, caci ofera numeroase beneficii pentru sanatatea organismului! [detalii]

Cele mai bune alimente pentru pierderea in greutate

Cele mai bune alimente pentru pierderea in greutate

de Raluca Garbea 31 Dec 2018

Iti doresti sa scapi de kilogramele in plus, insa nu reusesti? Exista alimente care sprijina pierderea in greutate, cum ar fi: cartofi, orez, fructe exotice, nuci, banane, oua si avocado, printre altele. [detalii]

Ceaiul de menta - Benefic pentru sanatate!

Ceaiul de menta - Benefic pentru sanatate!

de Raluca Garbea 28 Dec 2018

Ceaiul de menta se bucura de popularitate in lumea intreaga, nu doar pentru gustul sau racoros, ci si pentru utilizarea terapeutica. [detalii]

Top 4 alimente care iti reduc tensiunea

Top 4 alimente care iti reduc tensiunea

de Raluca Garbea 27 Dec 2018

Hipertensiunea constituie o boala cronica, care afecteaza o treime din populatia globului. De aceea, este foarte important sa stii cum sa o previi. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016