Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Migdalele previn cancerul si bolile de inima

de Elena-Alina Constantinescu 26 Aug 2016

Tags: migdale boli de inima cancer


Migdalele previn cancerul si bolile de inima

Migdalele contin nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.

Bogate in magneziu, migdalele sunt o componenta cheie pentru construirea masei musculare. Asa ca pastrati intotdeauna migdale crude la indemana si consumati-le in salate sau ca atare.

Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a dovedit ca fibrele din compozitia lor suprima foamea. Astfel, persoanele care consuma in mod regulat migdale (cel putin de doua ori pe saptamana) isi mentin greutatea la limite normale de greutate. In cele din urma, fibrele contribuie la miscarile intestinale, eliminand toxinele si promovand starea generala de sanatate.

Au in compozitie acizi grasi benefici pentru starea generala de sanatate. Corpul nu poate crea acizi grasi proprii, motiv pentru care trebuie sa ii obtinem din surse alimentare. Migdalele contin doi acizi grasi foarte importanti: acidul linoleic (omega-6) si acidul linolenic (omega-3), care ajuta la reducerea inflamatiei din organism si a nivelului de colesterol rau.

Persoanele care le includ zilnic in dieta au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, diabet si cancer. Migdalele contribuie la prevenirea bolilor de inima, iar meritul revine acizilor grasi omega 3 care scad colesterolul rau si previn infundarea arterelor. Consumate cu regularitate, intaresc vasele de sange si previn deteriorarea acestora.

Alte cercetari au aratat ca stimuleaza memoria, fiind recomandate in special celor ce depun un efort intelectual sporit.

Una dintre cel mai des intalnite afectiuni la tineri este depresia. Studiile arata ca alimentele bogate in acizi grasi esentiali, cum sunt migdalele si nucile, contribuie la alungarea depresiei si ofera o stare de buna dispozitie.

Sunt recunoscute pentru efectul lor anticancer datorita antioxidantilor, acizilor omega 3, fitosterolului. Substantele inhiba dezvoltarea tumorile canceroase si ajuta celulele sa se regenereze.

Foto: pixabay.com




Spune-ne opinia ta despre
"Migdalele previn cancerul si bolile de inima"

7 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Migdalele previn cancerul si bolile de inima"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sucul de struguri si beneficiile sale pentru organism

Sucul de struguri si beneficiile sale pentru organism

de Raluca Garbea 18 Iul 2018

Sucul de struguri este o bautura delicioasa, avand in acelasi timp efecte remarcabile asupra sanatatii. [detalii]

Smoothie-uri pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

Smoothie-uri pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

de Raluca Garbea 14 Iul 2018

Vara poate ca iti da batai de cap din cauza temperaturilor ridicate, insa daca doresti sa bei ceva racoritor si in acelasi timp sanatos, atunci alege un smoothie preparat din ingrediente proaspete. [detalii]

Top 10 alimente bogate in potasiu

Top 10 alimente bogate in potasiu

de Raluca Garbea 11 Iul 2018

Exista mai multe motive pentru care trebuie sa consumi zilnic o cantitate adecvata de alimente bogate in potasiu. [detalii]

Sucul de ananas - 6 beneficii uimitoare pentru sanatate

Sucul de ananas - 6 beneficii uimitoare pentru sanatate

de Raluca Garbea 09 Iul 2018

Sucul de ananas are o serie de beneficii uimitoare pentru sanatate, printre care: stimularea sistemului imunitar, eliminarea inflamatiei si protejarea sanatatii inimii. [detalii]

Iata ce alimente ne protejeaza ficatul

Iata ce alimente ne protejeaza ficatul

de Raluca Garbea 04 Iul 2018

Ficatul reprezinta organul care proceseaza absolut orice intra in organismul nostru. De aceea, trebuie sa avem grija de sanatatea ficatului daca vrem sa ne bucuram de un stil de viata sanatos. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016