Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Morcovul, un super aliment

de Laura Voica 20 Feb 2014

Tags: vedere morcovi beta-croten colesterol acident vascular


Morcovul, un super aliment

Uita de suplimentele cu vitamina A. Cu acest super-aliment crocant, portocaliu, veti obtine vitamina A si o serie de alte beneficii pentru sanatate, inclusiv o piele frumoasa, veti preveni aparitia cancerului si veti incetini procesul de imbatranire. Cititi cum sa obtineti beneficii maxime din aceasta leguma uimitoare.

Beneficiile morcovilor

1. Imbunatateste vederea
De mici am mancat din placere sau uneori am fost fortati sa mancam morcovi pentru ca este " bun pentru ochi „ si parintii nostrii aveau intr-adevar dreptate. Morcovii sunt bogati in beta - caroten, care se transforma in vitamina A in ficat. Vitamina A este transformat in retina, in rodopsina, un pigment purpuriu necesar pentru vederea in timpul noptii.

S-a demonstrat ca beta-carotenul, de asemenea, protejeaza impotriva degenerarii maculare si a cataractei senile. Un studiu a constatat ca persoanele care consuma cel mai mult beta - caroten au avut un risc cu 40 % mic de degenerescenta maculara decat cei care au consumat putin.

2. Prevenire a cancerului
Studiile au aratat ca morcovii reduc riscul de cancer pulmonar, cancer de san si cancerul de colon. Cercetatorii au falcarinolul care determina proprietatile anticancerigene.

Falcarinolul este un pesticid natural produs de morcov pentru a-si proteja radacinile de boli fungice. Morcovii sunt una dintre singurele legume care au acest compus.

3. Anti - imbatranire
Nivelul ridicat de beta -caroten actioneaza ca un antioxidant pentru celulele deteriorate. Astfel ajuta la incetinirea  procesului de imbatranire a celulelor.

4. Piele sanatoasa si stralucitoare ( din interior )
Vitamina A si antioxidantii protejeaza pielea de arsurile solare. Deficientele de vitamina A determina uscarea pielii, parului si a unghiilor. Vitamina A previne ridarea prematura, acneea, pielea uscata, pigmentarea, petele.

5. Antiseptic puternic
Morcovii sunt cunoscuti ca fitoterapeuti pentru a preveni infectia. Acestia pot fi folositi direct pe rani pe  cruzi,  fierti sau piure.

6. Piele frumoasa ( din exterior )
Morcovii sunt folositi ca o masca faciala ieftina si foarte convenabila. Doar amesteca un morcov ras cu un pic de miere.

7. Prevenirea bolilor de inima
Studiile arata ca dietele bogate in carotenoide sunt asociate cu un risc mai mic de boli de inima. Morcovii nu au doar beta -caroten, ci si alfa -caroten si luteina.
Consumul regulat de morcovi reduce nivelul de colesterol, deoarece fibrele solubile din morcovi se leaga cu acizii biliari.

8. Detoxifica organismul
Vitamina A ajuta ficatul la eliminarea toxinelor din organism. Acesta reduce grasimea din ficat. Fibrele din morcovi ajuta la curatarea colonului si la eliminarea materiilor fecale.

9. Dinti si gingii sanatoase
Totul consta in muscatura! Morcovi curata dintii si gura. Curata tartrul si particulele de alimente la fel ca periutele de dinti sau pasta de dinti. Morcovi stimuleaza gingiile si stimuleaza productia de saliva. Mineralele din morcovi preveni deteriorarea dintilor.

10. Previn accidentele vasculare cerebrale
Avand in vedere toate  beneficiile de mai sus nu este de mirare ca intr-un studiu efectuat de Universitatea Harvard, au observat ca oamenii care mananca mai mult de sase morcovi pe saptamana sunt mai putin susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral decat cei care mananca doar un morcov o luna sau mai putin.




Spune-ne opinia ta despre
"Morcovul, un super aliment"

5 + 1 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Morcovul, un super aliment"

George-Anton @ 28 Feb 2014
"Doamna Laura, tot respectul pentru stradania Dvs. de a transmite informatii folositoare pentru publicul larg. Va rog insa sa aveti mai multa grija la gramatica, pentru ca asta e o conditie importanta pentru credibilitate. - pct.1: .."degenerescenta maculara" probabil musculara ? - pct.2: .."cercetatorii au falcarinolul"..." Numai ei, noi nu ? ...una din singurele legume.." ?? Ori e una dintre...(putinele), ori e singura... - pct.5;...direct pe rani, pe cruzi.... - pct.9: morcovi stimuleaza gingiile.... (cu doi de "i") - pct 10: ...intr-un studiu efectuat...au observat... (cine au observat ??) Numai bine va doresc, astept cu interes si alte articole."
ana @ 26 Feb 2014
"multumim"

Spune-ne opinia ta despre
"Morcovul, un super aliment"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceaiul alb - Care sunt principalele beneficii pentru sanatate?

Ceaiul alb - Care sunt principalele beneficii pentru sanatate?

de Raluca Garbea 12 Nov 2018

Produs din muguri albi si frunze ce provin din Camellia Sinensis, ceaiul alb are numeroase beneficii pentru sanatate! [detalii]

Vitamina K - Top 5 beneficii pentru sanatate

Vitamina K - Top 5 beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 09 Nov 2018

Denumita si vitamina antihemoragica, vitamina K reprezinta un nutrient esential care ajuta la prevenirea hemoragiilor, afectiunilor pielii, reducand, in acelasi timp, riscul de atac de cord. [detalii]

Suc de afine - Principalele beneficii pentru sanatate

Suc de afine - Principalele beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 08 Nov 2018

Sucul de afine este o alegere sanatoasa si o modalitate excelenta de a obtine aportul de nutrienti necesari pentru o zi. [detalii]

Alimente bogate in calciu

Alimente bogate in calciu

de Raluca Garbea 06 Nov 2018

Calciul este foarte important pentru sanatatea generala a organismului. [detalii]

Morcovi - Principalele beneficii pentru sanatate

Morcovi - Principalele beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 31 Oct 2018

Morcovii ofera numeroase beneficii pentru sanatate, printre care - reducerea colesterolului, scaderea riscurilor de atacuri de cord si ameliorarea vederii. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016