Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Morcovul, un super aliment

de Laura Voica 20 Feb 2014

Morcovul, un super aliment

Uita de suplimentele cu vitamina A. Cu acest super-aliment crocant, portocaliu, veti obtine vitamina A si o serie de alte beneficii pentru sanatate, inclusiv o piele frumoasa, veti preveni aparitia cancerului si veti incetini procesul de imbatranire. Cititi cum sa obtineti beneficii maxime din aceasta leguma uimitoare.

Beneficiile morcovilor

1. Imbunatateste vederea
De mici am mancat din placere sau uneori am fost fortati sa mancam morcovi pentru ca este " bun pentru ochi „ si parintii nostrii aveau intr-adevar dreptate. Morcovii sunt bogati in beta - caroten, care se transforma in vitamina A in ficat. Vitamina A este transformat in retina, in rodopsina, un pigment purpuriu necesar pentru vederea in timpul noptii.

S-a demonstrat ca beta-carotenul, de asemenea, protejeaza impotriva degenerarii maculare si a cataractei senile. Un studiu a constatat ca persoanele care consuma cel mai mult beta - caroten au avut un risc cu 40 % mic de degenerescenta maculara decat cei care au consumat putin.

2. Prevenire a cancerului
Studiile au aratat ca morcovii reduc riscul de cancer pulmonar, cancer de san si cancerul de colon. Cercetatorii au falcarinolul care determina proprietatile anticancerigene.

Falcarinolul este un pesticid natural produs de morcov pentru a-si proteja radacinile de boli fungice. Morcovii sunt una dintre singurele legume care au acest compus.

3. Anti - imbatranire
Nivelul ridicat de beta -caroten actioneaza ca un antioxidant pentru celulele deteriorate. Astfel ajuta la incetinirea  procesului de imbatranire a celulelor.

4. Piele sanatoasa si stralucitoare ( din interior )
Vitamina A si antioxidantii protejeaza pielea de arsurile solare. Deficientele de vitamina A determina uscarea pielii, parului si a unghiilor. Vitamina A previne ridarea prematura, acneea, pielea uscata, pigmentarea, petele.

5. Antiseptic puternic
Morcovii sunt cunoscuti ca fitoterapeuti pentru a preveni infectia. Acestia pot fi folositi direct pe rani pe  cruzi,  fierti sau piure.

6. Piele frumoasa ( din exterior )
Morcovii sunt folositi ca o masca faciala ieftina si foarte convenabila. Doar amesteca un morcov ras cu un pic de miere.

7. Prevenirea bolilor de inima
Studiile arata ca dietele bogate in carotenoide sunt asociate cu un risc mai mic de boli de inima. Morcovii nu au doar beta -caroten, ci si alfa -caroten si luteina.
Consumul regulat de morcovi reduce nivelul de colesterol, deoarece fibrele solubile din morcovi se leaga cu acizii biliari.

8. Detoxifica organismul
Vitamina A ajuta ficatul la eliminarea toxinelor din organism. Acesta reduce grasimea din ficat. Fibrele din morcovi ajuta la curatarea colonului si la eliminarea materiilor fecale.

9. Dinti si gingii sanatoase
Totul consta in muscatura! Morcovi curata dintii si gura. Curata tartrul si particulele de alimente la fel ca periutele de dinti sau pasta de dinti. Morcovi stimuleaza gingiile si stimuleaza productia de saliva. Mineralele din morcovi preveni deteriorarea dintilor.

10. Previn accidentele vasculare cerebrale
Avand in vedere toate  beneficiile de mai sus nu este de mirare ca intr-un studiu efectuat de Universitatea Harvard, au observat ca oamenii care mananca mai mult de sase morcovi pe saptamana sunt mai putin susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral decat cei care mananca doar un morcov o luna sau mai putin.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Morcovul, un super aliment"

1 + 5 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Morcovul, un super aliment"

George-Anton @ 28 Feb 2014
"Doamna Laura, tot respectul pentru stradania Dvs. de a transmite informatii folositoare pentru publicul larg. Va rog insa sa aveti mai multa grija la gramatica, pentru ca asta e o conditie importanta pentru credibilitate. - pct.1: .."degenerescenta maculara" probabil musculara ? - pct.2: .."cercetatorii au falcarinolul"..." Numai ei, noi nu ? ...una din singurele legume.." ?? Ori e una dintre...(putinele), ori e singura... - pct.5;...direct pe rani, pe cruzi.... - pct.9: morcovi stimuleaza gingiile.... (cu doi de "i") - pct 10: ...intr-un studiu efectuat...au observat... (cine au observat ??) Numai bine va doresc, astept cu interes si alte articole."
ana @ 26 Feb 2014
"multumim"

Spune-ne opinia ta despre
"Morcovul, un super aliment"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.