Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Noua alimente nocive pe care nu trebuie sa le mai consumati vreodata

de Laura Voica 07 Mar 2014

Noua alimente nocive pe care nu trebuie sa le mai consumati vreodata

Exista atat de multa dezinformare cu privire la produsele alimentare si modul in care acestea afecteaza sanatatea umana, incat a face alegeri sanatoase pentru tine si familia ta poate fi dificil si confuz. Cu toate acestea, exista anumite produse pe carear trebui sa le evitam in aproape orice imprejurare, deoarece acestea nu ofera practic niciun beneficiu in timp si mai mult decat atat, prezinta o multime de riscuri pentru sanatate.

Va prezentam noua alimente pe care nu ar trebui sa mananci vreodata, daca iti pasa de sanatatea ta pe termen lung:

1 ) Faina alba

Prin definitie, faina alba, in general, sunt toxice pentru corp, deoarece din acestea au fost extrase aproape toate vitaminele, mineralele, fibrele si alte elemente nutritive importante. Din acest motiv, corpul nu stie cum sa le digere si sa le asimileze in mod corespunzator, ceea ce poate duce la probleme de sanatate. Faina alba rafinata a fost, de asemenea, albita cu clor si bromurata cu bromura, doua substante chimice toxice care au fost legate de aparitia diverselor afectiuni legate de glanda tiroida si provocand pagube de organe.

2 ) Mese congelate

Cele mai multe mese congelate sunt incarcate cu conservanti, sare, uleiuri hidrogenate si alte ingrediente artificiale, ca sa nu mai vorbim de faptul ca cele mai multe mese congelate au fost puternic pre- fierte, reducand foarte mult continutul lor nutritiv ( mai ales dupa ce le incalziti in cuptorul cu microunde). Cu exceptia catorva branduri cu adevarat sanatoase, cele mai multe mese congelate sunt putin mai sanatoase decat o cutie de boli, asa ca evita -le in favoarea alimentelor proaspete.

3 ) Orezul alb

La fel ca in cazul painii albe, orezul alb a fost deposedat de cei mai multi nutrienti, inclusiv de tarate si germeni, doua componente naturale, care alcatuiesc orezul. Chiar si asa-numitul orez alb " fortificat " are un caracter nutritional deficitar, deoarece organismul metabolizeaza acest aliment rafinat foarte diferit fata de orezul brun, care este digerat mai lent si nu provoaca o crestere a nivelului de  zahar din sange, asemenea orezului alb.

4 ) Popcorn pentru cuptorul cu microunde

Aceasta aliment procesat este unul dintre favoriti in randul cinefililor si a iubitorilir de snacks-uri, dar aceasta este, totodata, unul dintre cele mai nesanatoase alimentele pe care le puteti manca. Practic, fiecare componenta a popcornului pentru cuptorul cu microunde, de la boabele de porumb modificat genetic, la sare si pana la produsele chimice de conservare folosite pentru a spori aroma, fac din acest aliment un adevarat promotor al bolilor. Popcornul pentru cuptorul cu microunde contine o substanta chimica cunoscuta sub numele de diacetil, care pot distruge de fapt plamanii. Daca va place popcornul, alegeti variantele  ecologice pe care le puteti face intr-un ceaun, in ulei de nuca de cocos si sare roz Himalaya.

5 ) Carne cu nitrati si nitriti

Mezelurile, carnatii, hot dog-ul, bacon-ul si multe alte tipuri de carne comercializate sunt adesea incarcate cu nitrit de sodiu si alti conservanti chimici care pot determina aparitia bolilor de inima si a cancerului. Daca mananci carne, alege carnea de la animale ecologice, crescute cu iarba.

6 ) Batone de energie cu proteina

Dupa modul in care acestea sunt adesea comercializate, pare ca batoanele de energie cu proteine reprezinta o alegere sanatoasa pentru o dieta echilibrata. Dar cele mai multe ori, acesti inlocuiri ai unei mese contin proteine ​​prelucrate din soia, zahar rafinat, grasimi hidrogenate  si alti aditivi nocivi care contribuie la aparitia bolilor cronice. Asigurati-va ca cititi lista ingredientelor si stiti de cumparati.

7 ) Margarina
 Ascunsa in tot felul de alimente prelucrate, margarina ( grasime trans) este un aliment pe care ar trebui sa-l evitati cu orice pret,  daca tineti la sanatate. Contrar credintei populare, untul si grasimi saturate, in general, nu sunt nesanatoase, mai ales atunci cand acestea sunt derivate din animale care sunt  hranite cu iarba, mai degraba decat cu porumb si soia. Si in cazul in care grasimile de origine animala nu sunt pentru tine, alege uleiul de nuca de cocos extra- virgin sau uleiul de masline, mai degraba decat margarina.

8 ) Lapte de soia si inlocuitori de carne pe baza de soia

Una dintre cele mai mari fraude in nutritie a timpurilor moderne, o reprezinta  soia, un moft pe care veti dori sa-l sariti. Pe langa faptul ca aproape toate sortimentele de soia non- organice sunt modificate genetic, majoritatea aditivilor din soia sunt prelucrati cu ajutorul unei substante toxice chimice cunoscuta sub numele de hexan, care este legat de defecte congenitale, care cauzeaza probleme de reproducere si cancer.

9 ) Produse dietetice

Multe dintre asa numitele produse dietetice de pe piata contin indulcitori artificiali, cum ar fi aspartamul si sucraloza, ambele cunsocute pentru a provoca daune neurologice, probleme gastro-intestinale  si tulburari endocrine. Multe produse dietetice, de asemenea, contin agenti chimici de aromatizare adaugati pentru a tine locul grasimilor si a altor componente naturale, care au fost eliminate pentru a reduce in mod artificial continutul de calorii.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Noua alimente nocive pe care nu trebuie sa le mai consumati vreodata"

7 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Noua alimente nocive pe care nu trebuie sa le mai consumati vreodata"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3 din 5 (2 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.