Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Nucile pecan, un izvor de antioxidanti

de Laura Voica 27 Ian 2014

Nucile pecan, un izvor de antioxidanti

Iata un motiv pentru a alege nucile pecan: un aliment plin de antioxidanti, care este un adevarat luptator impotriva radicalilor liberi. Nucile pecan sunt bogate in vitamina E, care ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor si pot imbunatati procesele imunitare ale organismului. Un pahar de nuci tocate contine 132 miligrame de magneziu care ajuta la consolidarea oaselor si 111 de miligrame de fitosteroli, care ajuta la scaderea colesterolului.

Nuci pecan sunt, de asemenea, o sursa de grasimi bune, de tip mono si polinesaturati - care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima si diabet de tip 2. Acestea au un continut scazut de sodiu, sunt bogate in fibre si cresc in singurul copac nativ de nuci in America de Nord  si Statele Unite ale Americii produce aproximativ 80 % din recolta din lume.

Cuvantul „Pecan „ provine de la termenul Algonquin care inseamna " nuca care poate fi sparta cu o piatra.

Alternativele la nucile pecan? Alternative bogate in antioxidanti includ migdale, alune si nuci.
 In continuare va vompropune o reteta in care puteti folosi nucile pecan.

Somon cu nuci pecan (4 portii)

4 fileuri de somon
Sare si piper dupa gust
1 lingura mustar de Dijon
1 lingura de miere
Pesmet 2 linguri condimentate
2 linguri de nuci pecan tocate
1 lingurita patrunjel uscat ( sau 2 lingurite proaspete )
Lamaie

Se presara somonul cu sare si piper. Puneti partea cu piele in jos pe o foaie de copt pe car eati uns-o in prealabil cu ulei de masline. Amestecati mustarul cu miere , apoi ungeti partea de sus a somonului.
Se amesteca pesmetul cu nucile tocate si patrunjelul si se presara peste somon.
Coaceti la 180° Celsius pentru 10 pana la 15 minute. Se serveste cu felii de lamaie proaspete.

Valori nutritionale per portie: 265 calorii, 29 g proteine​​, 9 g glucide , 12 g grasimi ( 1,6 g grasimi saturate , 4,7 g grasimi mononesaturate , 4,3 g grasimi polinesaturate ) , 78 mg de colesterol , 0,4 g fibre, 282 g de sodiu. Calorii din grasimi: 42 %.
 


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Nucile pecan, un izvor de antioxidanti"

8 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nucile pecan, un izvor de antioxidanti"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

de Elena-Alina Constantinescu 21 Feb 2017

Tonifianta si plina de antioxidanti, spirulina este suplimenteul alimentar ideal pentru revitalizarea si fortificarea organismului. Usor digerata si absorbita in organism, are rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice. [detalii]

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.