Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Nucile reduc rata de deces cu 20%

de Laura Voica 05 Feb 2014

Tags: nuci migdale nuci de Brazilia muguri de pin cancer colon


Nucile reduc rata de deces cu 20%

Un studiu al oamenilor de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica Harvard a aratat ca cei care consuma nuci zilnic au un risc de deces redus cu 20 %, indiferent de cauza decesului. Consumul de nuci reduce riscul de deces cauzat de probleme cardiovasculare cu 29%. De asemenea, s-a observat ca nucile reduc decesele cauzate de cancer cu 11 %.

Importanta nucilor
Nucile sunt o sursa buna de proteine‚Äč‚Äč, care au un rol important in crestere si in repararea tesuturilor. Nucile au, de asemenea minerale cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, care sunt necesare pentru oase puternice si pentru producerea celulelor rosii din sange. Fructele cu coaja lemnoasa au, de asemenea, grasimi nesaturate ; grasimi care furnizeaza energie pentru organism.

Consumul de alune reduce riscul de boli cum ar fi cancerul de colon, boli cardiovasculare, diabet si pietre biliare. Potrivit studiului, cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa, au fost nefumatori sau fumatori ocazionali, au practicat sport des, au consumat fructe si au baut multa  apa. Prin urmare, un consum ridicat de nuci a dus la reducerea nivelului de colesterol, precum si o rezistenta mai buna la stres si rezistenta la insulina. De asemenea, studiul a aratat ca cei care au consumat nuci erau intr-o forma fizica foarte buna.

Rezultatele cercetarii

Cercetatorii au colectat date de la mai mult de 70.000 de femei si 40.000 de barbati care au facut parte dintr-un studiu observational cu privire la dieta si stilul lor de viata. Din observarea lor, cei care au  mancat fructe cu coaja lemnoasa, au avut sanse de mortalitate mai mici. Potrivit studiului, persoanele care au manancat nuci o data pe saptamana au avut o reducere de 11 % a ratei mortalitatii. Cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa de patru sau de doua ori pe saptamana au avut o reducere de 13 %, de cinci ori pe saptamana au avut o reducere de 15 %, in timp ce cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa in fiecare zi au avut o reducere de % a ratei de mortalitate.

Studiul nu a indicat niciun tip de nuci in mod specific. Rezultatele au fost aceleasi pentru ambele categorii: arahide si nuci. Dar cele mai recomandate au fost alunele, nucile de caju, nucile de macadamia, nucile de Brazilia, migdalele, nucile si mugurii de pin.

Studiul a incercat sa sublinieze importanta consumului zilnic de nuci. Studii anterioare au dovedit ca un consum zilnic de nuci reduce bolile cardiovasculare si riscul de cancer de colon.




Spune-ne opinia ta despre
"Nucile reduc rata de deces cu 20%"

8 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nucile reduc rata de deces cu 20%"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Smoothie-uri pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

Smoothie-uri pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

de Raluca Garbea 14 Iul 2018

Vara poate ca iti da batai de cap din cauza temperaturilor ridicate, insa daca doresti sa bei ceva racoritor si in acelasi timp sanatos, atunci alege un smoothie preparat din ingrediente proaspete. [detalii]

Top 10 alimente bogate in potasiu

Top 10 alimente bogate in potasiu

de Raluca Garbea 11 Iul 2018

Exista mai multe motive pentru care trebuie sa consumi zilnic o cantitate adecvata de alimente bogate in potasiu. [detalii]

Sucul de ananas - 6 beneficii uimitoare pentru sanatate

Sucul de ananas - 6 beneficii uimitoare pentru sanatate

de Raluca Garbea 09 Iul 2018

Sucul de ananas are o serie de beneficii uimitoare pentru sanatate, printre care: stimularea sistemului imunitar, eliminarea inflamatiei si protejarea sanatatii inimii. [detalii]

Iata ce alimente ne protejeaza ficatul

Iata ce alimente ne protejeaza ficatul

de Raluca Garbea 04 Iul 2018

Ficatul reprezinta organul care proceseaza absolut orice intra in organismul nostru. De aceea, trebuie sa avem grija de sanatatea ficatului daca vrem sa ne bucuram de un stil de viata sanatos. [detalii]

Alimente cu care poti inlocui orezul alb

Alimente cu care poti inlocui orezul alb

de Raluca Garbea 03 Iul 2018

Exista motive pentru care oamenii cauta inlocuitori pentru orezul alb, iar vestea buna este ca ai multe optiuni de unde sa alegi. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016