Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Nucile reduc rata de deces cu 20%

de Laura Voica 05 Feb 2014

Tags: nuci migdale nuci de Brazilia muguri de pin cancer colon


Nucile reduc rata de deces cu 20%

Un studiu al oamenilor de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica Harvard a aratat ca cei care consuma nuci zilnic au un risc de deces redus cu 20 %, indiferent de cauza decesului. Consumul de nuci reduce riscul de deces cauzat de probleme cardiovasculare cu 29%. De asemenea, s-a observat ca nucile reduc decesele cauzate de cancer cu 11 %.

Importanta nucilor
Nucile sunt o sursa buna de proteine‚Äč‚Äč, care au un rol important in crestere si in repararea tesuturilor. Nucile au, de asemenea minerale cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, care sunt necesare pentru oase puternice si pentru producerea celulelor rosii din sange. Fructele cu coaja lemnoasa au, de asemenea, grasimi nesaturate ; grasimi care furnizeaza energie pentru organism.

Consumul de alune reduce riscul de boli cum ar fi cancerul de colon, boli cardiovasculare, diabet si pietre biliare. Potrivit studiului, cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa, au fost nefumatori sau fumatori ocazionali, au practicat sport des, au consumat fructe si au baut multa  apa. Prin urmare, un consum ridicat de nuci a dus la reducerea nivelului de colesterol, precum si o rezistenta mai buna la stres si rezistenta la insulina. De asemenea, studiul a aratat ca cei care au consumat nuci erau intr-o forma fizica foarte buna.

Rezultatele cercetarii

Cercetatorii au colectat date de la mai mult de 70.000 de femei si 40.000 de barbati care au facut parte dintr-un studiu observational cu privire la dieta si stilul lor de viata. Din observarea lor, cei care au  mancat fructe cu coaja lemnoasa, au avut sanse de mortalitate mai mici. Potrivit studiului, persoanele care au manancat nuci o data pe saptamana au avut o reducere de 11 % a ratei mortalitatii. Cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa de patru sau de doua ori pe saptamana au avut o reducere de 13 %, de cinci ori pe saptamana au avut o reducere de 15 %, in timp ce cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa in fiecare zi au avut o reducere de % a ratei de mortalitate.

Studiul nu a indicat niciun tip de nuci in mod specific. Rezultatele au fost aceleasi pentru ambele categorii: arahide si nuci. Dar cele mai recomandate au fost alunele, nucile de caju, nucile de macadamia, nucile de Brazilia, migdalele, nucile si mugurii de pin.

Studiul a incercat sa sublinieze importanta consumului zilnic de nuci. Studii anterioare au dovedit ca un consum zilnic de nuci reduce bolile cardiovasculare si riscul de cancer de colon.




Spune-ne opinia ta despre
"Nucile reduc rata de deces cu 20%"

6 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nucile reduc rata de deces cu 20%"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

6 beneficii ale nautului pentru sanatate

6 beneficii ale nautului pentru sanatate

de Raluca Garbea 18 Ian 2018

Nautul se bucura de popularitate in lumea intreaga. Fie ca este consumat in pasta de hummus, supa sau chiftelute de falafel, nautul reprezinta de fiecare data o alegere inspirata. [detalii]

10 alimente bogate in vitamina C

10 alimente bogate in vitamina C

de Raluca Garbea 17 Ian 2018

Cunoscuta sub numele de acid ascorbic, vitamina C reprezinta unul dintre cei mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale importante se numara intarirea sistemului imunitar, reducerea simptomelor gripei si a racelii, scaderea hipertensiunii, scaderea in greutate si protejarea organismului impotriva bolilor cardiovasculare. [detalii]

5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

de Raluca Garbea 16 Ian 2018

Ceaiul verde reprezinta una din cele mai sanatoase bauturi din lume. Contine antioxidanti si nutrienti care au efecte pozitive asupra organismului. [detalii]

De ce este bine sa bei suc de portocale in fiecare dimineata

De ce este bine sa bei suc de portocale in fiecare dimineata

de Raluca Garbea 15 Ian 2018

Sucul de portocale este unul dintre cele mai populare sucuri naturale din lume. Usor de pregatit, sucul de portocale poate fi consumat in fiecare dimineata pentru a-ti reda portia de energie de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. [detalii]

5 beneficii ale vitaminei K2

5 beneficii ale vitaminei K2

de Raluca Garbea 12 Ian 2018

Cu siguranta stii multe despre vitaminele A, B, C, D si E, insa ai putine informatii despre beneficiile vitaminei K2. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit