Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Nucile reduc rata de deces cu 20%

de Laura Voica 05 Feb 2014

Tags: nuci migdale nuci de Brazilia muguri de pin cancer colon


Nucile reduc rata de deces cu 20%

Un studiu al oamenilor de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica Harvard a aratat ca cei care consuma nuci zilnic au un risc de deces redus cu 20 %, indiferent de cauza decesului. Consumul de nuci reduce riscul de deces cauzat de probleme cardiovasculare cu 29%. De asemenea, s-a observat ca nucile reduc decesele cauzate de cancer cu 11 %.

Importanta nucilor
Nucile sunt o sursa buna de proteine‚Äč‚Äč, care au un rol important in crestere si in repararea tesuturilor. Nucile au, de asemenea minerale cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, care sunt necesare pentru oase puternice si pentru producerea celulelor rosii din sange. Fructele cu coaja lemnoasa au, de asemenea, grasimi nesaturate ; grasimi care furnizeaza energie pentru organism.

Consumul de alune reduce riscul de boli cum ar fi cancerul de colon, boli cardiovasculare, diabet si pietre biliare. Potrivit studiului, cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa, au fost nefumatori sau fumatori ocazionali, au practicat sport des, au consumat fructe si au baut multa  apa. Prin urmare, un consum ridicat de nuci a dus la reducerea nivelului de colesterol, precum si o rezistenta mai buna la stres si rezistenta la insulina. De asemenea, studiul a aratat ca cei care au consumat nuci erau intr-o forma fizica foarte buna.

Rezultatele cercetarii

Cercetatorii au colectat date de la mai mult de 70.000 de femei si 40.000 de barbati care au facut parte dintr-un studiu observational cu privire la dieta si stilul lor de viata. Din observarea lor, cei care au  mancat fructe cu coaja lemnoasa, au avut sanse de mortalitate mai mici. Potrivit studiului, persoanele care au manancat nuci o data pe saptamana au avut o reducere de 11 % a ratei mortalitatii. Cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa de patru sau de doua ori pe saptamana au avut o reducere de 13 %, de cinci ori pe saptamana au avut o reducere de 15 %, in timp ce cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa in fiecare zi au avut o reducere de % a ratei de mortalitate.

Studiul nu a indicat niciun tip de nuci in mod specific. Rezultatele au fost aceleasi pentru ambele categorii: arahide si nuci. Dar cele mai recomandate au fost alunele, nucile de caju, nucile de macadamia, nucile de Brazilia, migdalele, nucile si mugurii de pin.

Studiul a incercat sa sublinieze importanta consumului zilnic de nuci. Studii anterioare au dovedit ca un consum zilnic de nuci reduce bolile cardiovasculare si riscul de cancer de colon.




Spune-ne opinia ta despre
"Nucile reduc rata de deces cu 20%"

7 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nucile reduc rata de deces cu 20%"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

5 inlocuitori pentru laptele de soia

5 inlocuitori pentru laptele de soia

de Raluca Garbea 25 Mai 2018

Laptele de soia este adesea folosit de cei care sufera de intoleranta la lactoza, de cei care doresc sa urmeze un regim alimentar fara lapte sau de persoanele vegane. Dar, daca vrei sa inlocuiesti laptele de soia? [detalii]

Ce alimente contin vitamina A?

Ce alimente contin vitamina A?

de Raluca Garbea 24 Mai 2018

Consumul de alimente bogate in vitamina A reprezinta o modalitate excelenta de a intari sanatatea generala si de a proteja organismul de bolile cronice. [detalii]

Alimente pe care trebuie sa le elimini din regimul tau zilnic

Alimente pe care trebuie sa le elimini din regimul tau zilnic

de Raluca Garbea 22 Mai 2018

"Cu cat ne hranim mai mult si mai bine, cu atat ne daramam viata mai repede", spunea Hipocrate. Un regim sanatos asigura o hrana completa pentru mentinerea energiei organismului, in timp ce alimentatia dezechilibrata constituie principala cauza a bolilor grave care apar in prezent. [detalii]

Cu ce poate fi inlocuit turmericul?

Cu ce poate fi inlocuit turmericul?

de Raluca Garbea 21 Mai 2018

Turmericul reprezinta unul dintre condimentele scumpe si extrem de populare in lumea intreaga datorita aromei discret piperate si usor amaruie, care confera un gust unic mancarurilor, insa cu ce il putem inlocui? [detalii]

Lasagna vegetariana. Cum se prepara?

Lasagna vegetariana. Cum se prepara?

de Raluca Garbea 16 Mai 2018

Meniul vegetarian cuprinde numeroase retete delicioase si, in acelasi timp, sanatoase care nu trebuie ratate! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016