Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Nucile reduc rata de deces cu 20%

de Laura Voica 05 Feb 2014

Nucile reduc rata de deces cu 20%

Un studiu al oamenilor de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica Harvard a aratat ca cei care consuma nuci zilnic au un risc de deces redus cu 20 %, indiferent de cauza decesului. Consumul de nuci reduce riscul de deces cauzat de probleme cardiovasculare cu 29%. De asemenea, s-a observat ca nucile reduc decesele cauzate de cancer cu 11 %.

Importanta nucilor
Nucile sunt o sursa buna de proteine‚Äč‚Äč, care au un rol important in crestere si in repararea tesuturilor. Nucile au, de asemenea minerale cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, care sunt necesare pentru oase puternice si pentru producerea celulelor rosii din sange. Fructele cu coaja lemnoasa au, de asemenea, grasimi nesaturate ; grasimi care furnizeaza energie pentru organism.

Consumul de alune reduce riscul de boli cum ar fi cancerul de colon, boli cardiovasculare, diabet si pietre biliare. Potrivit studiului, cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa, au fost nefumatori sau fumatori ocazionali, au practicat sport des, au consumat fructe si au baut multa  apa. Prin urmare, un consum ridicat de nuci a dus la reducerea nivelului de colesterol, precum si o rezistenta mai buna la stres si rezistenta la insulina. De asemenea, studiul a aratat ca cei care au consumat nuci erau intr-o forma fizica foarte buna.

Rezultatele cercetarii

Cercetatorii au colectat date de la mai mult de 70.000 de femei si 40.000 de barbati care au facut parte dintr-un studiu observational cu privire la dieta si stilul lor de viata. Din observarea lor, cei care au  mancat fructe cu coaja lemnoasa, au avut sanse de mortalitate mai mici. Potrivit studiului, persoanele care au manancat nuci o data pe saptamana au avut o reducere de 11 % a ratei mortalitatii. Cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa de patru sau de doua ori pe saptamana au avut o reducere de 13 %, de cinci ori pe saptamana au avut o reducere de 15 %, in timp ce cei care au mancat fructe cu coaja lemnoasa in fiecare zi au avut o reducere de % a ratei de mortalitate.

Studiul nu a indicat niciun tip de nuci in mod specific. Rezultatele au fost aceleasi pentru ambele categorii: arahide si nuci. Dar cele mai recomandate au fost alunele, nucile de caju, nucile de macadamia, nucile de Brazilia, migdalele, nucile si mugurii de pin.

Studiul a incercat sa sublinieze importanta consumului zilnic de nuci. Studii anterioare au dovedit ca un consum zilnic de nuci reduce bolile cardiovasculare si riscul de cancer de colon.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Nucile reduc rata de deces cu 20%"

3 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nucile reduc rata de deces cu 20%"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Obiceiuri alimentare pentru o viata sanatoasa

Obiceiuri alimentare pentru o viata sanatoasa

de Elena-Alina Constantinescu 19 Ian 2017

O alimentatie echilibrata este elementul cheie al unui stil de viata sanatos. Iata cateva obiceiuri alimentari pentru mai multa energie, o stare generala pozitiva, o digestive mai buna si mentinerea unei greutati normale. [detalii]

14 substante nocive care se ascund in bauturile energizante

14 substante nocive care se ascund in bauturile energizante

de Elena-Alina Constantinescu 12 Ian 2017

Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia tinerilor cu privire la existenta pe piata a unor bauturi energizante, care au un continut ridicat de zahar si conservanti artificiali. [detalii]

Ce alimente trebuie sa consumam in zilele geroase

Ce alimente trebuie sa consumam in zilele geroase

de Elena-Alina Constantinescu 11 Ian 2017

Dieta sanatoasa si echilibrata are un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii, mai ales acum, in aceasta perioada, in care gerul, vantul si zapada au pus stapanire pe tara noastra. [detalii]

Risipa de mancare, accentuata in perioada sarbatorilor

Risipa de mancare, accentuata in perioada sarbatorilor

de Elena-Alina Constantinescu 22 Dec 2016

Risipa de alimente la consumatori creste in perioada sarbatorilor pe seama traditiei de a avea pe masa alimente diverse si in cantitati mai mari decat de obicei. Totusi, acest obicei neprietenos cu mediul poate fi corectat prin informare si constientizare asupra problemei risipei alimentare si, mai ales, printr-un consum rational si responsabil. [detalii]

Topul celor mai bune alimente antistres

Topul celor mai bune alimente antistres

de Elena-Alina Constantinescu 27 Dec 2016

Alimentatia are un rol esential in lupta impotriva stresului. Fructele, legumele, pestele, nucile si semintele sunt eficiente in lupta impotriva stresului, datorita continutului bogat de vitamine si minerale, care ajuta la mentinerea echilibrului general al organismului. Include in dieta zilnica aceste alimente pentru a avea o dispozitie mai buna. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.