Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare

de Elena-Alina Constantinescu 30 Sep 2014

Tags: sare exces de sare boli cardiace condimente boli de inima


Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare

Cu totii stim ca prea multa sare dauneaza sanatatii, insa si lipsa ei produce dezechilibre in corp. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de o anumita cantitate de sare. Astfel, pentru a preveni cresterea tensiunii arteriale, bolile de inima si accidentul vascular cerebral, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda reducerea consumului de sare la mai putin de 5 g/zi pentru adulti.

Potrivit specialistilor, aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite in fiecare an prin simpla reducere a aportului de sare la nivelul recomandat (mai putin de 5 g/zi pentru adulti). Persoanele cu probleme renale sau cu hipertensiune si copiii ar trebui sa consume, in medie, 2-3 g/ zi. Consumata in exces poate afecta functiile cognitive, impiedicand procesul de gandire.

Clorura de sodiu, cunoscuta in special sub denumirea de sare, are un impact negativ asupra presiunii arteriale, crescand riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. Astfel, prin reducerea cantitatii de sare se micsoreaza considerabil riscul de deces cauzat de bolile de inima si accidentul vascular cerebral.

Sarea se ascunde in alimentele procesate, cum ar fi painea, sosurile imbuteliate, mezelurile si mancarurile gata preparate.

Stim cu totii ca prajiturile au carbohidrati si o cantitate mare de zahar, dar surprinzator este faptul ca au si multa sare. Pentru a fi pastrate mai mult timp, se adauga in aluaturi conservanti. Cel mai bine este sa eviti prajiturile de la cofetarie si produsele de patiserie si sa prepari acasa, pentru intreaga familie, deserturi gustoase.

Un alt exemplu este carnea de pui. Pentru imbunatatirea gustului, pieptul de pui este injectat cu o solutie care contine multa sare.

"Guvernele trebuie sa contribuie la constientizare, precum si sa dezvolte politici care sa permita populatiei sa consume cantitati adecvate de alimente sanatoase si sigure, cu continut redus de sare", a spus Poonam Khetrapal Singh, director regional al OMS pentru Asia de Sud-Est.

"Industria alimentara trebuie sa fie angajata in reducerea continutului de sare si sa ofere optiuni de alimente sanatoase", a mai precizat acesta.

Reducerea aportului de sare este una dintre cele mai eficiente metode pentru imbunatatirea sanatatii populatiei. Khetrapal Singh a cerut industriei alimentare sa lucreze indeaproape cu OMS si cu guvernele nationale pentru a reduce treptat nivelul de sare din produsele alimentare.
 
Pentru a rezista tentatiei de a adauga sare in mancare, putem folosi diverse condimente: oregano, tarhon, busuioc, marar, boia iute, curry, usturoi, etc.


Sursa: Agerpres




Spune-ne opinia ta despre
"Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare"

7 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ciocolata neagra si beneficiile sale pentru sanatatea organismului

Ciocolata neagra si beneficiile sale pentru sanatatea organismului

de Raluca Garbea 16 Ian 2019

Cui nu ii place ciocolata? Deseori, aceasta este privita ca un aliment care trebuie evitat pe cat posibil, din cauza continutului ridicat de zahar. [detalii]

Apa cu lamaie - Cum se prepara si ce beneficii aduce sanatatii organismului

Apa cu lamaie - Cum se prepara si ce beneficii aduce sanatatii organismului

de Raluca Garbea 07 Ian 2019

Apa cu lamaie reprezinta o alegere excelenta, caci ofera numeroase beneficii pentru sanatatea organismului! [detalii]

Cele mai bune alimente pentru pierderea in greutate

Cele mai bune alimente pentru pierderea in greutate

de Raluca Garbea 31 Dec 2018

Iti doresti sa scapi de kilogramele in plus, insa nu reusesti? Exista alimente care sprijina pierderea in greutate, cum ar fi: cartofi, orez, fructe exotice, nuci, banane, oua si avocado, printre altele. [detalii]

Ceaiul de menta - Benefic pentru sanatate!

Ceaiul de menta - Benefic pentru sanatate!

de Raluca Garbea 28 Dec 2018

Ceaiul de menta se bucura de popularitate in lumea intreaga, nu doar pentru gustul sau racoros, ci si pentru utilizarea terapeutica. [detalii]

Top 4 alimente care iti reduc tensiunea

Top 4 alimente care iti reduc tensiunea

de Raluca Garbea 27 Dec 2018

Hipertensiunea constituie o boala cronica, care afecteaza o treime din populatia globului. De aceea, este foarte important sa stii cum sa o previi. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016