Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare

de Elena-Alina Constantinescu 30 Sep 2014

Tags: sare exces de sare boli cardiace condimente boli de inima


Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare

Cu totii stim ca prea multa sare dauneaza sanatatii, insa si lipsa ei produce dezechilibre in corp. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de o anumita cantitate de sare. Astfel, pentru a preveni cresterea tensiunii arteriale, bolile de inima si accidentul vascular cerebral, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda reducerea consumului de sare la mai putin de 5 g/zi pentru adulti.

Potrivit specialistilor, aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite in fiecare an prin simpla reducere a aportului de sare la nivelul recomandat (mai putin de 5 g/zi pentru adulti). Persoanele cu probleme renale sau cu hipertensiune si copiii ar trebui sa consume, in medie, 2-3 g/ zi. Consumata in exces poate afecta functiile cognitive, impiedicand procesul de gandire.

Clorura de sodiu, cunoscuta in special sub denumirea de sare, are un impact negativ asupra presiunii arteriale, crescand riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. Astfel, prin reducerea cantitatii de sare se micsoreaza considerabil riscul de deces cauzat de bolile de inima si accidentul vascular cerebral.

Sarea se ascunde in alimentele procesate, cum ar fi painea, sosurile imbuteliate, mezelurile si mancarurile gata preparate.

Stim cu totii ca prajiturile au carbohidrati si o cantitate mare de zahar, dar surprinzator este faptul ca au si multa sare. Pentru a fi pastrate mai mult timp, se adauga in aluaturi conservanti. Cel mai bine este sa eviti prajiturile de la cofetarie si produsele de patiserie si sa prepari acasa, pentru intreaga familie, deserturi gustoase.

Un alt exemplu este carnea de pui. Pentru imbunatatirea gustului, pieptul de pui este injectat cu o solutie care contine multa sare.

"Guvernele trebuie sa contribuie la constientizare, precum si sa dezvolte politici care sa permita populatiei sa consume cantitati adecvate de alimente sanatoase si sigure, cu continut redus de sare", a spus Poonam Khetrapal Singh, director regional al OMS pentru Asia de Sud-Est.

"Industria alimentara trebuie sa fie angajata in reducerea continutului de sare si sa ofere optiuni de alimente sanatoase", a mai precizat acesta.

Reducerea aportului de sare este una dintre cele mai eficiente metode pentru imbunatatirea sanatatii populatiei. Khetrapal Singh a cerut industriei alimentare sa lucreze indeaproape cu OMS si cu guvernele nationale pentru a reduce treptat nivelul de sare din produsele alimentare.
 
Pentru a rezista tentatiei de a adauga sare in mancare, putem folosi diverse condimente: oregano, tarhon, busuioc, marar, boia iute, curry, usturoi, etc.


Sursa: Agerpres




Spune-ne opinia ta despre
"Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare"

2 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Studiu: Produsele lactate pot imbunatati sanatatea inimii

Studiu: Produsele lactate pot imbunatati sanatatea inimii

de Raluca Garbea 21 Sep 2018

Un studiu global a constatat ca persoanele care mananca produse lactate prezinta un risc mai scazut de boli cardiovasculare. [detalii]

Ceai de galbenele. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

Ceai de galbenele. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

de Raluca Garbea 19 Sep 2018

Ceaiul de galbenele reprezinta o alegere excelenta, caci stimuleaza sistemul imunitar. [detalii]

Alimente care nu te ingrasa

Alimente care nu te ingrasa

de Raluca Garbea 19 Sep 2018

Un regim alimentar sanatos poate fi o incercare grea pentru multe persoane, mai ales daca sunt gurmande. [detalii]

Avocado si beneficiile sale pentru organism

Avocado si beneficiile sale pentru organism

de Raluca Garbea 15 Sep 2018

Avocado este un fruct unic. In timp ce majoritatea fructelor au in compozitie, in principal, carbohidrati, avocado este bogat in grasimi sanatoase. [detalii]

Suc de aloe vera - De ce este bun pentru sanatate?

Suc de aloe vera - De ce este bun pentru sanatate?

de Raluca Garbea 12 Sep 2018

Sucul de aloe vera reprezinta o bautura foarte populara datorita substantelor nutritive pe care le detine. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016