Patru beneficii ale mustarului pe care probabil nu le stiti

de Laura Voica 04 Feb 2014


Patru beneficii ale mustarului pe care probabil nu le stiti

Planta de mustar provine din familia de plante ( Brassica ), care contine astfel de membri puternici si nutritivi ca hreanul, cresonul, varza, broccoli si varza de Bruxelles. Aceste legume au proprietati uimitoare pentru sanatatea noastra. Acesta este, probabil, motivul pentru care mustarul a fost folosit ca planta medicinala de catre Hipocrate, inainte ca noi sa o transformam intr-o substanta galbena pe care o folosim atunci cand mancam hot-dog. Iata cateva beneficii uimitoare ale mustarului:

Lupta impotriva cancerului
Semintele de mustar ( ca si alti membri ai fam. Brassica ) s-au dovedit a contine izotiocianate suprima si previn cresterea tumorilor canceroase. Un studiu din 2010 publicat in revista Carcinogeneza a demonstrat ca acest compus, atunci cand este administrat  a avut capacitatea de a inhiba dezvoltarea cancerului la vezica!

Beneficii anti - inflamatorii
Seminte de mustar sunt cunoscute ca fiind o sursa mare de antioxidanti si, de fapt, au un continut foarte ridicat de seleniu si magneziu, care s-au dovedit a avea efecte anti - inflamatorii. Acesta contine, de asemenea, doze puternicede potasiu, calciu, fosfor, omega 3 si omega-6  pentru a mentine organismul intr-o stare excelenta.

Creste masa musculara
Un compus din semintele de mustar, homobrassinolide, ajuta la cresterea masei musculare. Acest compus, asemenea unui sterois, poate creste aportul de pofta de mancare, in timp ce ajuta la cresterea masei musculare. Acest lucru poate fi foarte important pentru oameni care incearca sa-si dezvolte masa musculara sau persoane in varsta care sunt ingrijorati ca i-si pierd muschii. Un studiu efectuat de  Federatia Societatilor Americane de Biologie Experimentala a constatat ca efectele anabolice ale homobrassinolidelor sunt suficiente pentru cresterea masei musculare.

Utilizari medicinale
Dupa cum am mentionat mai devreme, mustarul a fost mult timp folosit pentru scopuri medicinale si inca este folosit pentru astfel de scopuri. Mustarul poate atenua durerile de cap, raceli si simptomele de gripa. De asemenea, unii oameni au folosit mustarul ca o pasta externa pentru a atenua durerile musculare si de articulatii si chiar pentru a ajuta la lupta impotriva pneumoniei.



Spune-ne opinia ta despre
"Patru beneficii ale mustarului pe care probabil nu le stiti"

9 + 5 =
 

Spune-ne opinia ta despre
"Patru beneficii ale mustarului pe care probabil nu le stiti"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Nutritie

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda reducerea consumului de sare

de Elena-Alina Constantinescu 30 Sep 2014

Cu totii stim ca prea multa sare dauneaza sanatatii, insa si lipsa ei produce dezechilibre in corp. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de o anumita cantitate de sare. Astfel, pentru a preveni cresterea tensiunii arteriale, bolile de inima si accidentul vascular cerebral, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda reducerea consumului de sare la mai putin de 5 g/zi pentru adulti. [detalii]

Nutritie

Catina tine raceala la distanta

Catina tine raceala la distanta

de Elena-Alina Constantinescu 25 Sep 2014

Catina, cunoscuta sub numele stiintific (Hippophae rhamnoides) este un adevarat miracol al naturii. Se foloseste sub forma de ulei, suc, sirop, infuzie. [detalii]

Nutritie

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

de Elena-Alina Constantinescu 24 Sep 2014

Produsele lactate, cum ar fi untul si smantana scad riscul de diabet, este concluzia noilor studii. Grasimile saturate din compozitia lor joaca un rol cheie in mentinerea sanatatii. [detalii]

Nutritie

Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi

Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat crezi

de Elena-Alina Constantinescu 18 Sep 2014

Medicii au atras atentia in nenumarate randuri ca indulcitorii artificiali pot determina schimbari metabolice si agravarea riscurilor de diabet. Printre ingredientele produselor alimentare se regaseste si aspartamul, indulcitor artficial asociat cu boli grave de sanatate: scleroza multipla, pierderi de memorie, probleme hormonale, epilepsie, dementa. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca este considerat a fi cancerigen. [detalii]

Nutritie

Top 10 condimente cu proprietati terapeutice

Top 10 condimente cu proprietati terapeutice

de Elena-Alina Constantinescu 09 Sep 2014

Condimentele sunt folosite de sute de ani in scopuri medicinale, cum ar fi lupta impotriva indigestiei, constipatiei, inflamatiilor, etc. Gratie proprietatilor antiinflamatorii, au capacitatea de a proteja organismul de infectii. [detalii]

Abonare Newsletter
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 2 din 5 (2 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.