Patru beneficii ale mustarului pe care probabil nu le stiti

de Laura Voica 04 Feb 2014


Patru beneficii ale mustarului pe care probabil nu le stiti

Planta de mustar provine din familia de plante ( Brassica ), care contine astfel de membri puternici si nutritivi ca hreanul, cresonul, varza, broccoli si varza de Bruxelles. Aceste legume au proprietati uimitoare pentru sanatatea noastra. Acesta este, probabil, motivul pentru care mustarul a fost folosit ca planta medicinala de catre Hipocrate, inainte ca noi sa o transformam intr-o substanta galbena pe care o folosim atunci cand mancam hot-dog. Iata cateva beneficii uimitoare ale mustarului:

Lupta impotriva cancerului
Semintele de mustar ( ca si alti membri ai fam. Brassica ) s-au dovedit a contine izotiocianate suprima si previn cresterea tumorilor canceroase. Un studiu din 2010 publicat in revista Carcinogeneza a demonstrat ca acest compus, atunci cand este administrat  a avut capacitatea de a inhiba dezvoltarea cancerului la vezica!

Beneficii anti - inflamatorii
Seminte de mustar sunt cunoscute ca fiind o sursa mare de antioxidanti si, de fapt, au un continut foarte ridicat de seleniu si magneziu, care s-au dovedit a avea efecte anti - inflamatorii. Acesta contine, de asemenea, doze puternicede potasiu, calciu, fosfor, omega 3 si omega-6  pentru a mentine organismul intr-o stare excelenta.

Creste masa musculara
Un compus din semintele de mustar, homobrassinolide, ajuta la cresterea masei musculare. Acest compus, asemenea unui sterois, poate creste aportul de pofta de mancare, in timp ce ajuta la cresterea masei musculare. Acest lucru poate fi foarte important pentru oameni care incearca sa-si dezvolte masa musculara sau persoane in varsta care sunt ingrijorati ca i-si pierd muschii. Un studiu efectuat de  Federatia Societatilor Americane de Biologie Experimentala a constatat ca efectele anabolice ale homobrassinolidelor sunt suficiente pentru cresterea masei musculare.

Utilizari medicinale
Dupa cum am mentionat mai devreme, mustarul a fost mult timp folosit pentru scopuri medicinale si inca este folosit pentru astfel de scopuri. Mustarul poate atenua durerile de cap, raceli si simptomele de gripa. De asemenea, unii oameni au folosit mustarul ca o pasta externa pentru a atenua durerile musculare si de articulatii si chiar pentru a ajuta la lupta impotriva pneumoniei.



Spune-ne opinia ta despre
"Patru beneficii ale mustarului pe care probabil nu le stiti"

3 + 9 =
 

Spune-ne opinia ta despre
"Patru beneficii ale mustarului pe care probabil nu le stiti"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Nutritie

Strugurii, ideali pentru revitalizarea organismului

Strugurii, ideali pentru revitalizarea organismului

de Elena-Alina Constantinescu 15 Oct 2014

Strugurii pot fi consumati sub forma de suc, gem, vin, jeleu, compot. Nutritionistii spun ca o cana de boabe de struguri rosii sau albi contine 104 calorii, 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grasime, 1,4 fibre de fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 10 micrograme de vitamina A, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier si 3 micrograme de folati. [detalii]

Nutritie

Cum aranjam corect alimentele in frigider

Cum aranjam corect alimentele in frigider

de Elena-Alina Constantinescu 14 Oct 2014

Pentru pastrarea prospetimii mai mult timp este foarte importanta pozitionarea alimentelor in frigider. Spre exemplu, stiai ca laptele nu se pastreaza pe usa frigiderului? Vom afla in randurile de mai jos cum trebuie asezata corect mancarea in frigider. [detalii]

Nutritie

Cei mai periculosi aditivi alimentari

Cei mai periculosi aditivi alimentari

de Elena-Alina Constantinescu 13 Oct 2014

Aditivii alimentari (cunoscuti sub denumirea de E-uri) sunt adaugati in alimente sau bauturi pentru a pastra anumite caracteristici precum culoarea, gustul, textura, etc. [detalii]

Nutritie

Orezul ajuta la mentinerea siluetei

Orezul ajuta la mentinerea siluetei

de Elena-Alina Constantinescu 09 Oct 2014

Este impresionant cat de multe beneficii poate avea acest aliment pentru starea de sanatate a organismului! [detalii]

Nutritie

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

de Elena-Alina Constantinescu 07 Oct 2014

Pestele la cuptor sau la gratar, consumat cel putin o data pe saptamana este benefic pentru sanatatea creierului. Cercetatorii americani au spus ca exista o stransa legatura intre acizii grasi omega 3 si memorie. [detalii]

Abonare Newsletter
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 2 din 5 (2 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.