Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

de Elena-Alina Constantinescu 07 Oct 2014

Tags: peste memorie peste la gratar


Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

Pestele la cuptor sau la gratar, consumat cel putin o data pe saptamana este benefic pentru sanatatea creierului. Cercetatorii americani au spus ca exista o stransa legatura intre acizii grasi omega 3 si memorie.

Consumul de peste, cel putin o data pe saptamana mentine sanatatea creierului, sustine un studiu realizat de cercetatorii americani.

Pentru a avea o memorie buna este indicat sa consumam peste la gratar sau la cuptor, informeaza Daily Mail. Atentie, nu trebuie prajit deoarece acizii grasi se distrug la temperaturi mari.

Dr. James Becker, profesor de psihiatrie la Universitatea din Pittsburg spune ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.

Expertii spun ca acizii grasi omagea 3, care se mai gasesc in nuci, seminte si in unele tipuri de ulei sunt sanatosi pentru creier.

Pentru a examina rolul jucat de dieta bogata in peste si legatura cu beneficiile aduse de acizii omega 3, cercetatorii au realizat un studiu la care au participat persoane cu varsta de peste 65 de ani, monitorizati timp de 10 ani.

Varsta medie a participantilor, la finalul studiului, a fost de 78 de ani. Voluntarilor li s-au facut analize de sange in timpul perioadei de desfasurare a studiului, precum si investigatii RMN (imagistica prin rezonanta magnetica) asupra creierului.

Persoanele care consumau peste fript sau la cuptor cel putin o data pe saptamana aveau mai multa materie cenusie - tesut cerebral alcatuit in cea mai mare parte din celule nervoase - in doua regiuni asociate cu mentinerea unei functionari optime a sistemului nervos central.

Potrivit sursei citate, in cazul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani care consuma peste in mod regulat, creierul prezinta cu 14% mai multa materie cenusie in regiunile asociate memoriei si cu 4% mai multa in zonele responasbile cu cognitia, comparativ cu cei care nu obisnuiesc sa manance peste.

Dr. Becker a mai adaugat ca alimentatia sanatoasa determina schimbari structurale in anumite regiuni din creier care ajuta la imbunatatirea memoriei, puterii de concentrare, vitezei de reactie.

Mai mult decat atat, macroul, pastravul, heringul, sardinele, tonul si somonul contin substante nutritive benefice pentru sanatatea ochilor.




Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

9 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce nu trebuie sa cumperi ulei vegetal din hipermarket?

De ce nu trebuie sa cumperi ulei vegetal din hipermarket?

de Raluca Garbea 19 Apr 2018

Potrivit expertilor in sanatate, oamenii care au diete alimentare bogate in uleiuri vegetale dezvolta un risc mai ridicat de a prezenta dementa in timpul vietii. Acestia sustin ca uleiul provoaca depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative, informeaza mediafax.ro. [detalii]

4 alimente pentru detoxifierea de vara

4 alimente pentru detoxifierea de vara

de Raluca Garbea 13 Apr 2018

Vara reprezinta momentul ideal din an pentru a incerca o cura de detoxifiere. [detalii]

3 retete de prajituri delicioase fara coacere

3 retete de prajituri delicioase fara coacere

de Laura Galescu 11 Apr 2018

Iti plac dulciurile facute in casa, dar nu vrei sa te complici prea mult? Ei bine, exista retete delicioase fara coacere, usor de preparat si care sunt gata intr-unh timp scurt. Incearca una dintre ele in acest weekend si rasfata-te cu un desert sanatos! [detalii]

Care sunt beneficiile ceaiului de ananas?

Care sunt beneficiile ceaiului de ananas?

de Raluca Garbea 02 Apr 2018

Ceaiul de ananas reprezinta o modalitate excelenta de a elimina excesul de apa din corp, avand beneficii impresionante pentru sanatate. [detalii]

3 beneficii ale consumului de cartofi

3 beneficii ale consumului de cartofi

de Raluca Garbea 29 Mar 2018

Cartofii reprezinta una dintre cele mai des intalnite si importante surse de hrana ale planetei, avand o multitudine de beneficii pentru sanatate. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit