Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

de Elena-Alina Constantinescu 07 Oct 2014

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

Pestele la cuptor sau la gratar, consumat cel putin o data pe saptamana este benefic pentru sanatatea creierului. Cercetatorii americani au spus ca exista o stransa legatura intre acizii grasi omega 3 si memorie.

Consumul de peste, cel putin o data pe saptamana mentine sanatatea creierului, sustine un studiu realizat de cercetatorii americani.

Pentru a avea o memorie buna este indicat sa consumam peste la gratar sau la cuptor, informeaza Daily Mail. Atentie, nu trebuie prajit deoarece acizii grasi se distrug la temperaturi mari.

Dr. James Becker, profesor de psihiatrie la Universitatea din Pittsburg spune ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.

Expertii spun ca acizii grasi omagea 3, care se mai gasesc in nuci, seminte si in unele tipuri de ulei sunt sanatosi pentru creier.

Pentru a examina rolul jucat de dieta bogata in peste si legatura cu beneficiile aduse de acizii omega 3, cercetatorii au realizat un studiu la care au participat persoane cu varsta de peste 65 de ani, monitorizati timp de 10 ani.

Varsta medie a participantilor, la finalul studiului, a fost de 78 de ani. Voluntarilor li s-au facut analize de sange in timpul perioadei de desfasurare a studiului, precum si investigatii RMN (imagistica prin rezonanta magnetica) asupra creierului.

Persoanele care consumau peste fript sau la cuptor cel putin o data pe saptamana aveau mai multa materie cenusie - tesut cerebral alcatuit in cea mai mare parte din celule nervoase - in doua regiuni asociate cu mentinerea unei functionari optime a sistemului nervos central.

Potrivit sursei citate, in cazul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani care consuma peste in mod regulat, creierul prezinta cu 14% mai multa materie cenusie in regiunile asociate memoriei si cu 4% mai multa in zonele responasbile cu cognitia, comparativ cu cei care nu obisnuiesc sa manance peste.

Dr. Becker a mai adaugat ca alimentatia sanatoasa determina schimbari structurale in anumite regiuni din creier care ajuta la imbunatatirea memoriei, puterii de concentrare, vitezei de reactie.

Mai mult decat atat, macroul, pastravul, heringul, sardinele, tonul si somonul contin substante nutritive benefice pentru sanatatea ochilor.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

1 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

de Elena-Alina Constantinescu 21 Feb 2017

Tonifianta si plina de antioxidanti, spirulina este suplimenteul alimentar ideal pentru revitalizarea si fortificarea organismului. Usor digerata si absorbita in organism, are rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice. [detalii]

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (9 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.