Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

de Elena-Alina Constantinescu 07 Oct 2014

Tags: peste memorie peste la gratar


Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

Pestele la cuptor sau la gratar, consumat cel putin o data pe saptamana este benefic pentru sanatatea creierului. Cercetatorii americani au spus ca exista o stransa legatura intre acizii grasi omega 3 si memorie.

Consumul de peste, cel putin o data pe saptamana mentine sanatatea creierului, sustine un studiu realizat de cercetatorii americani.

Pentru a avea o memorie buna este indicat sa consumam peste la gratar sau la cuptor, informeaza Daily Mail. Atentie, nu trebuie prajit deoarece acizii grasi se distrug la temperaturi mari.

Dr. James Becker, profesor de psihiatrie la Universitatea din Pittsburg spune ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.

Expertii spun ca acizii grasi omagea 3, care se mai gasesc in nuci, seminte si in unele tipuri de ulei sunt sanatosi pentru creier.

Pentru a examina rolul jucat de dieta bogata in peste si legatura cu beneficiile aduse de acizii omega 3, cercetatorii au realizat un studiu la care au participat persoane cu varsta de peste 65 de ani, monitorizati timp de 10 ani.

Varsta medie a participantilor, la finalul studiului, a fost de 78 de ani. Voluntarilor li s-au facut analize de sange in timpul perioadei de desfasurare a studiului, precum si investigatii RMN (imagistica prin rezonanta magnetica) asupra creierului.

Persoanele care consumau peste fript sau la cuptor cel putin o data pe saptamana aveau mai multa materie cenusie - tesut cerebral alcatuit in cea mai mare parte din celule nervoase - in doua regiuni asociate cu mentinerea unei functionari optime a sistemului nervos central.

Potrivit sursei citate, in cazul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani care consuma peste in mod regulat, creierul prezinta cu 14% mai multa materie cenusie in regiunile asociate memoriei si cu 4% mai multa in zonele responasbile cu cognitia, comparativ cu cei care nu obisnuiesc sa manance peste.

Dr. Becker a mai adaugat ca alimentatia sanatoasa determina schimbari structurale in anumite regiuni din creier care ajuta la imbunatatirea memoriei, puterii de concentrare, vitezei de reactie.

Mai mult decat atat, macroul, pastravul, heringul, sardinele, tonul si somonul contin substante nutritive benefice pentru sanatatea ochilor.




Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

3 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceaiul Assam si beneficiile sale pentru organism

Ceaiul Assam si beneficiile sale pentru organism

de Raluca Garbea 19 Iun 2018

Ceaiul Assam contine substante nutritive care pot stimula sanatatea organismului in mai multe moduri. [detalii]

Care sunt cauzele poftei de dulce

Care sunt cauzele poftei de dulce

de Raluca Garbea 18 Iun 2018

Pofta de dulce este o senzatie foarte des intalnita, potrivit studiilor. In general, aceasta pofta este alimentata de o lipsa de glucide din organism, insa pot exista si alte cauze. [detalii]

Alimente bogate in vitamina B12

Alimente bogate in vitamina B12

de Raluca Garbea 15 Iun 2018

Pentru a te putea bucura de un corp sanatos, ai nevoie de vitamine si minerale. Simptomele deficientei vitaminei B12 includ: depresie, confuzie, memorie deficitara, probleme de echilibru, furnicaturi si amorteala la nivelul mainilor si picioarelor. [detalii]

Cat zahar contine ananasul

Cat zahar contine ananasul

de Raluca Garbea 14 Iun 2018

Fructele sunt benefice pentru mentinerea sanatatii celulelor din corp. Insa, daca consumi cantitati exagerate, s-ar putea ca organismul sa primeasca o cantitate mai mare de zahar decat are nevoie. De aceea, este firesc sa iti pui intrebarea cat de mult zahar contin fructele tale preferate, in cazul de fata: ananasul. [detalii]

Ce este cafeaua cu broccoli?

Ce este cafeaua cu broccoli?

de Raluca Garbea 11 Iun 2018

In ultima perioada, se vorbeste despre o noua modalitate de a-ti bea cafeaua de dimineata: cafeaua cu broccoli. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016