Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

de Elena-Alina Constantinescu 07 Oct 2014

Tags: peste memorie peste la gratar


Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

Pestele la cuptor sau la gratar, consumat cel putin o data pe saptamana este benefic pentru sanatatea creierului. Cercetatorii americani au spus ca exista o stransa legatura intre acizii grasi omega 3 si memorie.

Consumul de peste, cel putin o data pe saptamana mentine sanatatea creierului, sustine un studiu realizat de cercetatorii americani.

Pentru a avea o memorie buna este indicat sa consumam peste la gratar sau la cuptor, informeaza Daily Mail. Atentie, nu trebuie prajit deoarece acizii grasi se distrug la temperaturi mari.

Dr. James Becker, profesor de psihiatrie la Universitatea din Pittsburg spune ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.

Expertii spun ca acizii grasi omagea 3, care se mai gasesc in nuci, seminte si in unele tipuri de ulei sunt sanatosi pentru creier.

Pentru a examina rolul jucat de dieta bogata in peste si legatura cu beneficiile aduse de acizii omega 3, cercetatorii au realizat un studiu la care au participat persoane cu varsta de peste 65 de ani, monitorizati timp de 10 ani.

Varsta medie a participantilor, la finalul studiului, a fost de 78 de ani. Voluntarilor li s-au facut analize de sange in timpul perioadei de desfasurare a studiului, precum si investigatii RMN (imagistica prin rezonanta magnetica) asupra creierului.

Persoanele care consumau peste fript sau la cuptor cel putin o data pe saptamana aveau mai multa materie cenusie - tesut cerebral alcatuit in cea mai mare parte din celule nervoase - in doua regiuni asociate cu mentinerea unei functionari optime a sistemului nervos central.

Potrivit sursei citate, in cazul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani care consuma peste in mod regulat, creierul prezinta cu 14% mai multa materie cenusie in regiunile asociate memoriei si cu 4% mai multa in zonele responasbile cu cognitia, comparativ cu cei care nu obisnuiesc sa manance peste.

Dr. Becker a mai adaugat ca alimentatia sanatoasa determina schimbari structurale in anumite regiuni din creier care ajuta la imbunatatirea memoriei, puterii de concentrare, vitezei de reactie.

Mai mult decat atat, macroul, pastravul, heringul, sardinele, tonul si somonul contin substante nutritive benefice pentru sanatatea ochilor.




Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

1 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sapte obiceiuri nocturne care te ingrasa fara sa iti dai seama

Sapte obiceiuri nocturne care te ingrasa fara sa iti dai seama

de Viorica Ghinea 17 Aug 2017

Te intrebi de ce nu te poti mentine in forma, desi faci sport si incerci sa mananci echilibrat la mesele de peste zi? Ei bine, tocmai obiceiurile nocturne sunt cele care iti saboteaza silueta. Iata care sunt acestea si cum te afecteaza! [detalii]

VIDEO Cea mai buna reteta de humus: o intrece pe cea din comert!

VIDEO Cea mai buna reteta de humus: o intrece pe cea din comert!

de Viorica Ghinea 09 Aug 2017

Humusul sau pasta de naut este un preparat libanez care si-a castigat tot mai multi gurmanzi in ultimii ani si in Romania. Daca te numeri si tu printre acestia si vrei sa inveti sa pregatesti reteta de humus in casa, te invatam care sunt pasii de baza. Iti garantam ca rezultatul culinar este mult mai bun decat varianta pe care o gasesti in comert. [detalii]

Ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate

Ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate

de Viorica Ghinea 08 Aug 2017

Iaurtul grecesc a devenit tot mai popular in ultima perioada, iar vanzarile acestuia au crescut semnificativ si in Romania. Nu il recomanda doar compozitia cremoasa si gustul bun, ci si proprietatile nutritionale care il fac superior in fata iartului normal. Citeste mai jos ce beneficii are iaurtul grecesc pentru sanatate! [detalii]

Cum sa faci inghetata dintr-un singur ingredient

Cum sa faci inghetata dintr-un singur ingredient

de Viorica Ghinea 04 Aug 2017

Te numeri printre impatimitii inghetatei? Uita de produsele din comert care au in compozitie o multime de substante ce iti pot afecta sanatatea! Invata sa faci singur inghetata in casa! Iti prezentam o reteta pentru prepararea careia ai nevoie de un singur ingredient. [detalii]

De ce nu sunt bune grasimile trans?

De ce nu sunt bune grasimile trans?

de Elena-Alina Constantinescu 04 Aug 2017

Studiile au demonstrat ca grasimile trans sunt responsabile cu obezitatea, bolile de inima, diabetul, bolile degenerative ale articulatiilor, depresia, modificarile comportamentale. De asemenea, determina cresterea colesterolului „rau“ si inducand scaderea colesterolului "bun" si au efecte cancerigene din cauza folosirii lor mai ales la prajit. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
articole