Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Proprietatile curative ale condimentelor

de Laura Voica 19 Feb 2014

Proprietatile curative ale condimentelor

Una dintre cele mai mari carente ale alimentatiei sanatoase este lipsa de gust. Unii oamenii cand se gandesc la o alimentatie sanatoasa, cred ca vor avea la cina doar cateva frunze de gulii si bucati de telina. Nu e deloc adevarat. Diete nutritive sanatoase - inclusiv dietele de detoxifiere- pot si ar trebui sa includa o varietate de ingrediente aromate, in special condimente si ierburi.


Puteti obtine o lume de savoare si o serie de substante nutritive excelenta doar prin adaugarea de condimente si ierburi in dieta voastra.

Condimente sunt realizate din flori, fructe de padure, coaja, seminte, si radacini si de obicei sunt sunt  frunzele plantelor.
Condimentele au mai multi antioxidanti decat fructele sau legumele. Antioxidantii pe care ii puteti gasi in condimente sunt variati, iar contributiile lor la sanatate pot fi substantialae. Pentru a va face o idee de impactul pe care il pot avea condimentele, un studiu recent a aratat ca adaugarea  lamaiei si maghiranului la o dieta ar putea creste nivelul de antioxidanti cu 150% si  respectiv 200%.

Nu exista nici o modalitate mai buna de a imbunatati calitatea retetelor  si a sanatatii tale in acelasi timp! Pentru a va incuraja in aceasta directie, va ofer urmatoarea lista de condimente si ierburi si cateva dintre beneficiile lor pentru sanatate:

 ✓ Piper Cayenne: Contine capsaicina ( un antioxidant puternic ), beta - caroten, si vitaminele A si C.
 ✓ Coriandru: Contine antioxidanti puternici si pot fi utile in eliminarea mercurului din organism.
 ✓ Scortisoara: Actioneaza ca un antimicrobian, care stopeaza cresterea fungilor si drojdiilor. De asemenea, ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange, iar un studiu recent a demonstrat
aceasta  ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange la diabetici.
 ✓ Cuisoarele: Ajuta la reducerea senzatiilor de greata, varsaturi, indigestie, si ulcere gastrice.
 ✓ Coriandru: Ofera efecte antioxidante puternice si contine vitaminele A si C.
 ✓ Usturoiul: Include antioxidanti puternici, scade tensiunea arteriala si colesterolului, si este folosit pentru a preven iraceala.
 ✓ Ghimbir: Ofera antioxidanti si poate ajuta la reducerea senzatiei de greata, varsaturi si raul de dimineata.
Oregano: Ofera de patru ori mai multi antioxidenti decat afinele,  care sunt o sursa puternica de antioxidanti.
  ✓ Patrunjel: Contine antioxidanti puternici (inclusiv beta-caroten), acid folic si vitaminele A si C.
  ✓ Chili: Include capsaicina si a fost folosit pentru a ajuta la reducerea  inflamatilor,curata mucusul, si creste imunitatea  si ajuta la scaderea colesterolului.
  ✓ Sofran: Incarcat cu antioxidanti, a fost utilizat pentru a trata dizenteria  si imbunatateste  sanatatea ochilor.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Proprietatile curative ale condimentelor"

10 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Proprietatile curative ale condimentelor"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

De ce avem nevoie de prebiotice in dieta: sfatul nutritionistului

De ce avem nevoie de prebiotice in dieta: sfatul nutritionistului

de Elena-Alina Constantinescu 08 Mar 2017

Medicul nutritionist Mihaela Bilic este de parere ca pentru o digestie optima avem nevoie de prebiotice. Se stie ca acestea ajuta la refacerea florei intestinale distruse de antibiotice, stimuleaza apararea naturala a organismului si, mai mult, au un efect protector contra cancerului de colon. Principalele surse de prebiotice sunt fructele si legumele crude, cerealele integrale. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.