Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Proprietatile UIMITOARE ale scortisoarei

de Laura Voica 15 Ian 2014

Proprietatile UIMITOARE ale scortisoarei

Cand vine vorba de condimente, scortisoara s-a dovedit a fi una dintre cele mai sanatoase, sa nu mai vorbim de aroma sa imbietoare . Scortisoara poate avea beneficii surprinzatoarepentru sanatate daca luam in considerare cercetarile recente care indica faptul ca acesta poate reduce tensiunea arteriala si chiar ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Se pare ca numeroase beneficii pot fi obtinute de la acest delicios condiment, ieftin.

Scortisora are potential de a preveni boala Alzheimer

Boala Alzheimer este cea mai comuna forma de dementa. In prezent, nu exista niciun leac pentru Alzheimer, dar poate va fi gasit in interiorul scortisoara. Intr- un studiu clinic recent la Universitatea din California - Santa Barbara, s-a constatat ca doi compusi din scortisoara (cinamaldehida si epicatechina) au potentialul de a indeparta sau chiar preveni boala Alzheimer.

Puterea acestor compusi consta in faptul ca pot proteja una dintre proteinele componente fundamentale ale neuronilor, numita „tau” , de stresul oxidativ. Acest stres oxidativ si prejudiciul pe care il aduce s-a dovedit a fi un factor foarte frecvent in declansarea bolii Alzheimer. Prin prevenirea stresului oxidativ, proteina „Tau” poate functiona in mod corespunzator, si, astfel, neuronii vor avea o viata mai lunga.

Scortisora are potential de a scadea nivelul colesterolului

S-a constatat ca scrotisoara are potentialul de a reduce colesterolul LDL ( " colesterol rau " ). Intr -un studiu din 2003, pacientilor cu diabet zaharat de tip II li s-a administrat scortisoara timp de 40 de zile. Studiul a demonstrat ca 1, 3 si 6 grame de scortisoara consumate zilnic au fost suficiente pentru a reduce semnificativ colesterolul LDL si trigliceridele.

Pe de alta parte, un studiu similar efectuat in 2006, nu a reusit sa demonstreze ca  reducerea nivelului de colesterol s-a produs in urma administratii scortisoarei . Mai multe studii sunt necesare pentru a verifica rezultatele si de a oferi o imagine mai buna cu privire la potentialul scortisoarei de reducere a colesterolului.

Alte beneficii ale scortisoarei

Un alt potential beneficiu al consumului de scortisoara este puterea sa de a reduce tensiunea arteriala. Acest lucru a fost dovedit in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip II. Acesti pacienti au consumat 2 g de scortisoara pe zi timp de 12 saptamani si au inregistrat o tensiune arteriala sistolica si distolica semnificativ mai mica.

In cele din urma, un studiu recent a constatat ca femeile cu sindromul ovarului polichistic ( SOP ) care au consumat regulat scortisoara, au inregistrat o cicluri menstruale regulate. Acest mic studiu ( 45 de subiecti ), efectuat de catre Universitatea Columbia a fost in masura sa creasca frecventa si ciclicitatea de cicluri menstruale pe o perioada de sase luni, prin simpla adaugare de scortisoara in dieta de zi cu zi a subiectilor!

Frumusetea acestui condiment este faptul ca este deosebit de aromat  si are potentialul unui remediu ieftin pentru numeroase afectiuni . Suplimentarea scortisoarei  intr- un shake de proteine ​​sau pe cartofi dulci poate fi o modalitate eficienta de a valorifica puterea curativa a acestui condiment!


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Proprietatile UIMITOARE ale scortisoarei"

7 + 9 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Proprietatile UIMITOARE ale scortisoarei"

stefan elena @ 18 Ian 2014
"scortisoara este si un remediu natural in curele de slabire,raceli,etc,deci se poate spune ca este de mare ajutor in f multe afectiuni,asa cum ati enumerat."

Spune-ne opinia ta despre
"Proprietatile UIMITOARE ale scortisoarei"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

Alimente pentru regenerarea si detoxifierea eficienta a ficatului

de Elena-Alina Constantinescu 17 Mai 2017

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolii hepatice sunt oboseala, pierderea brusca in greutate, pierderea poftei de mancare, senzatia de greata. Prajelile, afumaturile, conservantii si grasimile animale suprasolicita ficatul, de aceea pentru a stimula functiile acestuia si a imbunatati stilul de viata este indicat sa consumati urmatoarele alimente: [detalii]

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

Consumam, fara sa stim, masline innegrite artificial. Ce aditivi folosesc unii producatori

de Elena-Alina Constantinescu 04 Mai 2017

Maslinele innegrite prin oxidare sunt obtinute din masline verzi cu ajutorul gluconatului feros sau a lactatului feros, doi aditivi alimentari care pot afecta in mod grav mucoasa gastrica. Asadar, acestea cresc riscul aparitiei cancerului gastric. [detalii]

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3.4 din 5 (5 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.