Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului

de AlegeSanatos.ro 06 Ian 2014

Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului

Ceaiul va avea o aroma mai puternica daca punem o bucatica de zahar in ceainic, inainte de a turna apa clocotita. Nu aruncati niciodata ceaiul sau cafeaua din ceasca, ci varati-le in forma pentru cuburi de gheata din congelator. Cand veti dori sa beti ceai sau cafea de la gheata, puneti un cub in bautura proaspat preparata.

Ceaiul chinezesc isi lasa toata aroma daca il preparati ca pe o infuzie, separat, intr-un ibric de ceramica. Dupa 2-3 minute, il turnati prin strecuratoare in ceasca.  Ceaiul ramane mai multa vreme fierbinte daca inainte de a-l turna, clatiti cana cu apa clocotita.  Cana de ceai nu trebuie folosita pentru alte bauturi (cafea, alcool). Aroma tipica a ceaiului se distruge. Cumparati ceaiuri bine ambalate. Frunzele sunt foarte sensibile si iau mirosurile dimprejur.
 Ceaiul verde, recomandat pentru efectul lui de slabire si anticancerigen, nu le este recomandat si femeilor insarcinate. Diminueaza buna dezvoltare a embrionului.  Ceaiul verde de calitate poate fi folosit de mai multe ori. Plicul se reopareste cu apa, dar in cantitate mai mica, pentru ca gustul sa ramana ca la inceput. Ceaiul verde are timp ideal de infuzare de 90 de secunde.

 Ceaiul negru trebuie lasat la infuzat 3 minute. In felul acesta, substantele iritante continute in el nu mai ataca stomacul si intestinele. Pentru ca ceaiul sa-si pastreze parfumul si gustul, trebuie tinut in cutii de metal ori portelan, bine inchise. Lumina ii este daunatoare. Trebuie tinut departe de alimente cu miros tare  usturoi, piper etc.  de la care ia foarte usor mirosul. E bine sa tinem ceaiul totdeauna in acelasi vas ori cutie.  
Pentru ca ceaiul sa aiba un gust cat mai bun, respectati urmatoarele principii practicate de japonezi:  

  • alegeti o apa moale plata, de izvor, de fantana, dar in nici un caz de la chiuveta, fiindca e plina de clor. Apa moale pune mai bine in valoare aroma plantei, iar principiile active se dizolva mai usor. Apa aspra concentreaza substantele amare;
  • alegeti un vas de lut sau ceramica smaltuit, care sa fie folosit exclusiv pentru ceai;
  • turnati in el apa clocotita, agitati ca sa se incalzeasca bine interiorul, asteptati un minut si varsati continutul;
  • puneti doza de ceai dupa numarul cestilor: o lingurita de ceai la o ceasca, plus una pentru tea-pot (cum spun englezii);
  • turnati putina apa clocotita deasupra, acoperiti vasul, lasati sa se infuzeze trei minute.
  • Adaugati restul de apa fierbinte si serviti-l imediat. Daca ceaiul este prea tare, adaugati apa calda.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului"

10 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

de Elena-Alina Constantinescu 21 Feb 2017

Tonifianta si plina de antioxidanti, spirulina este suplimenteul alimentar ideal pentru revitalizarea si fortificarea organismului. Usor digerata si absorbita in organism, are rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice. [detalii]

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.