Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului

de AlegeSanatos.ro 06 Ian 2014

Tags: ceai ceai verde ceai negru beneficiile ceaiurilor


Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului

Ceaiul va avea o aroma mai puternica daca punem o bucatica de zahar in ceainic, inainte de a turna apa clocotita. Nu aruncati niciodata ceaiul sau cafeaua din ceasca, ci varati-le in forma pentru cuburi de gheata din congelator. Cand veti dori sa beti ceai sau cafea de la gheata, puneti un cub in bautura proaspat preparata.

Ceaiul chinezesc isi lasa toata aroma daca il preparati ca pe o infuzie, separat, intr-un ibric de ceramica. Dupa 2-3 minute, il turnati prin strecuratoare in ceasca.  Ceaiul ramane mai multa vreme fierbinte daca inainte de a-l turna, clatiti cana cu apa clocotita.  Cana de ceai nu trebuie folosita pentru alte bauturi (cafea, alcool). Aroma tipica a ceaiului se distruge. Cumparati ceaiuri bine ambalate. Frunzele sunt foarte sensibile si iau mirosurile dimprejur.
 Ceaiul verde, recomandat pentru efectul lui de slabire si anticancerigen, nu le este recomandat si femeilor insarcinate. Diminueaza buna dezvoltare a embrionului.  Ceaiul verde de calitate poate fi folosit de mai multe ori. Plicul se reopareste cu apa, dar in cantitate mai mica, pentru ca gustul sa ramana ca la inceput. Ceaiul verde are timp ideal de infuzare de 90 de secunde.

 Ceaiul negru trebuie lasat la infuzat 3 minute. In felul acesta, substantele iritante continute in el nu mai ataca stomacul si intestinele. Pentru ca ceaiul sa-si pastreze parfumul si gustul, trebuie tinut in cutii de metal ori portelan, bine inchise. Lumina ii este daunatoare. Trebuie tinut departe de alimente cu miros tare  usturoi, piper etc.  de la care ia foarte usor mirosul. E bine sa tinem ceaiul totdeauna in acelasi vas ori cutie.  
Pentru ca ceaiul sa aiba un gust cat mai bun, respectati urmatoarele principii practicate de japonezi:  

  • alegeti o apa moale plata, de izvor, de fantana, dar in nici un caz de la chiuveta, fiindca e plina de clor. Apa moale pune mai bine in valoare aroma plantei, iar principiile active se dizolva mai usor. Apa aspra concentreaza substantele amare;
  • alegeti un vas de lut sau ceramica smaltuit, care sa fie folosit exclusiv pentru ceai;
  • turnati in el apa clocotita, agitati ca sa se incalzeasca bine interiorul, asteptati un minut si varsati continutul;
  • puneti doza de ceai dupa numarul cestilor: o lingurita de ceai la o ceasca, plus una pentru tea-pot (cum spun englezii);
  • turnati putina apa clocotita deasupra, acoperiti vasul, lasati sa se infuzeze trei minute.
  • Adaugati restul de apa fierbinte si serviti-l imediat. Daca ceaiul este prea tare, adaugati apa calda.




Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului"

8 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit