Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului

de AlegeSanatos.ro 06 Ian 2014

Tags: ceai ceai verde ceai negru beneficiile ceaiurilor


Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului

Ceaiul va avea o aroma mai puternica daca punem o bucatica de zahar in ceainic, inainte de a turna apa clocotita. Nu aruncati niciodata ceaiul sau cafeaua din ceasca, ci varati-le in forma pentru cuburi de gheata din congelator. Cand veti dori sa beti ceai sau cafea de la gheata, puneti un cub in bautura proaspat preparata.

Ceaiul chinezesc isi lasa toata aroma daca il preparati ca pe o infuzie, separat, intr-un ibric de ceramica. Dupa 2-3 minute, il turnati prin strecuratoare in ceasca.  Ceaiul ramane mai multa vreme fierbinte daca inainte de a-l turna, clatiti cana cu apa clocotita.  Cana de ceai nu trebuie folosita pentru alte bauturi (cafea, alcool). Aroma tipica a ceaiului se distruge. Cumparati ceaiuri bine ambalate. Frunzele sunt foarte sensibile si iau mirosurile dimprejur.
 Ceaiul verde, recomandat pentru efectul lui de slabire si anticancerigen, nu le este recomandat si femeilor insarcinate. Diminueaza buna dezvoltare a embrionului.  Ceaiul verde de calitate poate fi folosit de mai multe ori. Plicul se reopareste cu apa, dar in cantitate mai mica, pentru ca gustul sa ramana ca la inceput. Ceaiul verde are timp ideal de infuzare de 90 de secunde.

 Ceaiul negru trebuie lasat la infuzat 3 minute. In felul acesta, substantele iritante continute in el nu mai ataca stomacul si intestinele. Pentru ca ceaiul sa-si pastreze parfumul si gustul, trebuie tinut in cutii de metal ori portelan, bine inchise. Lumina ii este daunatoare. Trebuie tinut departe de alimente cu miros tare  usturoi, piper etc.  de la care ia foarte usor mirosul. E bine sa tinem ceaiul totdeauna in acelasi vas ori cutie.  
Pentru ca ceaiul sa aiba un gust cat mai bun, respectati urmatoarele principii practicate de japonezi:  

  • alegeti o apa moale plata, de izvor, de fantana, dar in nici un caz de la chiuveta, fiindca e plina de clor. Apa moale pune mai bine in valoare aroma plantei, iar principiile active se dizolva mai usor. Apa aspra concentreaza substantele amare;
  • alegeti un vas de lut sau ceramica smaltuit, care sa fie folosit exclusiv pentru ceai;
  • turnati in el apa clocotita, agitati ca sa se incalzeasca bine interiorul, asteptati un minut si varsati continutul;
  • puneti doza de ceai dupa numarul cestilor: o lingurita de ceai la o ceasca, plus una pentru tea-pot (cum spun englezii);
  • turnati putina apa clocotita deasupra, acoperiti vasul, lasati sa se infuzeze trei minute.
  • Adaugati restul de apa fierbinte si serviti-l imediat. Daca ceaiul este prea tare, adaugati apa calda.




Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului"

7 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi pentru intrebuintarea ceaiului"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce nu trebuie sa cumperi ulei vegetal din hipermarket?

De ce nu trebuie sa cumperi ulei vegetal din hipermarket?

de Raluca Garbea 19 Apr 2018

Potrivit expertilor in sanatate, oamenii care au diete alimentare bogate in uleiuri vegetale dezvolta un risc mai ridicat de a prezenta dementa in timpul vietii. Acestia sustin ca uleiul provoaca depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative, informeaza mediafax.ro. [detalii]

4 alimente pentru detoxifierea de vara

4 alimente pentru detoxifierea de vara

de Raluca Garbea 13 Apr 2018

Vara reprezinta momentul ideal din an pentru a incerca o cura de detoxifiere. [detalii]

3 retete de prajituri delicioase fara coacere

3 retete de prajituri delicioase fara coacere

de Laura Galescu 11 Apr 2018

Iti plac dulciurile facute in casa, dar nu vrei sa te complici prea mult? Ei bine, exista retete delicioase fara coacere, usor de preparat si care sunt gata intr-unh timp scurt. Incearca una dintre ele in acest weekend si rasfata-te cu un desert sanatos! [detalii]

Care sunt beneficiile ceaiului de ananas?

Care sunt beneficiile ceaiului de ananas?

de Raluca Garbea 02 Apr 2018

Ceaiul de ananas reprezinta o modalitate excelenta de a elimina excesul de apa din corp, avand beneficii impresionante pentru sanatate. [detalii]

3 beneficii ale consumului de cartofi

3 beneficii ale consumului de cartofi

de Raluca Garbea 29 Mar 2018

Cartofii reprezinta una dintre cele mai des intalnite si importante surse de hrana ale planetei, avand o multitudine de beneficii pentru sanatate. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit