Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturi pentru persoanele bolnave de cancer

de Laura Voica 17 Apr 2014

Tags: orez sipaine integrala ovaz mei broccoli varza varza de Bruxelles cancer tratament cancer regim alimentar cancer


Sfaturi pentru persoanele bolnave de cancer

Nu trebuie luati prea des suplimente cu fier, dat fiind ca excesul de fier poate reduce capacitatea - specifica limfocitelor si macrofagelor din sistemul imunitar - de a elimina celulele anormale. In plus, fierul stimuleaza proliferarea si reproducerea celulelor, element eheie in dezvoltarea cancerului. Se recomanda sa se bea suc de sfecla rosie, atat din radacina, cat si din frunze.

Desi este un aliment relativ bogat in fier, sfecla contine si multi pigmenti antioxidanti.
Acelasi lueru se poate spune despre sucul de morcovi, bogat in betacaroten, precum si despre sucurile de varza, de mere si sparanghel (delicios in stare naturala). Sucurile de fructe se vor bea de preferinta dimineata, iar cele de legume, la amiaza sau seara. Important este sa fie consumate imediat dupa stoarcere.

Se recomanda cu caldura consumul de ceapa si usturoi in cantitati considerabile, atat crude, cat si fierte. De asemenea, se pot manca zilnic cate zece migdaIe (neprajite, este preferabil sa le cumparati cu coaja), care pot fi inlocuite cu nuci.

Regimul alimentar
In general, regimul alimentar trebuie sa fie majoritar vegetarian, cu abundenta de cereale integrale, legume din familia cruciferelor (varza, conopida, napi, mustar, varza de Bruxelles) si legume intens colorate (bogate in pigmenti: caroteni, flavonoizi, antocianine). Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie sunt urrnatoarele:

 • orez si paine integrala, ovaz, mei
 • broccoli, varza, varza de Bruxelles
 • suc de lucerna si lucerna incoltita
 • morcovi, pepene galben (cu cat e mai galben, cu atat mal bine), dovleac
 • mure, afine, struguri negri, prune
 • fruete uscate, cumparate cu coaja, neprajite, cat mai proaspete cu putinta (bogate in vitamina E)
 • legume uscate, mai ales fasole pestrita sau rosie, rnazare si linte.



 

In schimb, alimentele care trebuie evitate sunt:
 • alimente procesate (sernipreparate etc.)
 • grasimi saturate (de porc, de vita) si hidrogenate (margarine, patiserie industriala)
 • sare (mai bine sa se utilizeze inlocuitori)
 • zahar (desi poate fi inlocuit cu miere pura sau sirop de salvie)
 • alcool, cafea si ceaiuri fermentate.






Obiceiuri de viata
Aparitia unei tulburari atat de grave cum este cancerul ne obliga sa ne modificam complet stilul de viata, Din acest moment, va trebui sa urmam macar urrnatoarele indicatii:

• sa ne lasam radical de fumat;
• sa evitarn cu orice pret orice tip de ulei hidrogenat;
• sa reducem consumul excesiv de zahar si de faina alba de oriee fel;
• sa practicam in mod regulat exercitii fizice, desi cu moderatie,




Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi pentru persoanele bolnave de cancer"

1 + 1 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Sfaturi pentru persoanele bolnave de cancer"

Deac Elvira @ 23 Apr 2014
"da sunt sfaturi bune, acum 20 de ani si situl meu a suferit de cancer ,atunci si eu ii dadem aceste sucuri. acum m ar interesa despre prevenirea si tratarea HEPATITA VIRALA C, cu stima"

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi pentru persoanele bolnave de cancer"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit