Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturi utile cu privire la...aluaturi

de AlegeSanatos.ro 28 Nov 2013

Sfaturi utile cu privire la...aluaturi

Stim ca se apropie perioada sarbatorilor si cu siguranta veti gati multe preparate traditionale, printre care si prajituri cu aluaturi. Nu stiu altii cum sunt dar eu de fiecare data cand incerc o prajitura cu un aluat nou, este o provocare. De ce? Pentru ca se intampla de multe ori sa nu-mi iasa aluatul de prima oara.

De curand am citit lucrarea "Strabunica stie tot" si iata ce sfaturi utile am gasit cu privire la aluaturi:
Faina din care e preparat aluatul trebuie cernuta inainte de a se folosi. Coca iese mai frageda.  Aluatul creste frumos si uniform, daca praful de copt se cerne odata cu faina.
Aluatul pentru tarte e mult mai fin daca in compozitie se pune un mar ras.
Aluatul de prajituri se intinde mai usor daca peste tabla de lemn puneti o foaie de pergament unsa cu ulei.
Cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult si nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba,umezita cu apa.
 Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca e framantat intr-un vas mare si curat, din material plastic. Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini cand il framantati, daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin ulei.
Aluatul cu drojdie devine deosebit de moale si afanat aca in loc sa preparati drojdia cu lapte, puneti zer.
Ca sa nu se lipeasca de luat, formele cu care se taie stelute, semilune, ovaluri)trebuie de fiecare data inmuate in faina.
Aluatul cu drojdie care nu creste trebuie intins din nou pe planseta, presarat cu putin praf de copt si framantat din nou.
Aluaturile fragede se pregatesc totdeauna cu ingredientele reci, tinute la frigider.
Foitajele ies foarte bine cu unt fara apa, dar sunt la fel de bune daca se prepara cu osanza de porc netopita, data prin masina de tocat. Aluatul foitaj preparat cu osanza trebuie dres cu o cescuta de tuica si un pahar de vin alb, ca sa nu fie prea gras.
Aluatul foitaj iese foarte bine daca este framantat de mai multe ori si tinut la frigider cate 20-30 de minute, intre rulari.

Sper sa va fie de folos.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi utile cu privire la...aluaturi"

4 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi utile cu privire la...aluaturi"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Alimente care te ajuta sa invingi oboseala

Alimente care te ajuta sa invingi oboseala

de Viorica Ghinea 26 Iun 2017

Atunci cand te simti epuizata, fara niciun strop de energie in organism, cazi mult mai usor prada tentatiilor de tip junk food. Venim in ajutorul tau si iti oferim o lista de alimente care te ajuta sa combati oboseala. [detalii]

Dieta anti-cancer: ce alimente lupta impotriva bolii

Dieta anti-cancer: ce alimente lupta impotriva bolii

de Elena-Alina Constantinescu 20 Iun 2017

Una dintre cele mai nemiloase boli ale acestui secol este cancerul. Mergand pe principiul conform caruia e mai usor sa previi decat sa tratezi, atentia a fost indreptata de-a lungul timpului spre metodele alternative de tratament. Prin urmare, o arma in preventia bolii o constituie alimentatia sanatoasa si echilibrata. [detalii]

9 motive pentru care este bine sa consumi coacaze

9 motive pentru care este bine sa consumi coacaze

de Elena-Alina Constantinescu 19 Iun 2017

Beneficiile pentru sanatate ale coacazelor negre includ folosirea acestora in tratarea bolilor cardiovasculare datorita prezentei vitaminei C si prevenirea bolilor digestive prin continutul de antocianine. Mai mult, deoarece sunt sarace in calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Iata si alte beneficii pentru sanatate ale acestor mici fructe de padure. [detalii]

Legumele care distrug grasimea de pe burta in doar o saptamana

Legumele care distrug grasimea de pe burta in doar o saptamana

de Viorica Ghinea 16 Iun 2017

Grasimea de pe burta se incapataneaza sa dispara? Probabil ca visul de a arata divin in costumul tau de baie pare acum undeva departe, dar avem o veste buna pentru tine. Exista cateva legume care devin aliatii tai de incredere in razboiul contra kilogramelor nedorite. Iata care sunt acestea si cum le poti include in alimentatia ta! [detalii]

Trei retete de smoothie care te ajuta sa slabesti fara efort

Trei retete de smoothie care te ajuta sa slabesti fara efort

de Viorica Ghinea 14 Iun 2017

Ti se pare ca pierzi lupta impotriva kilogramelor nedorite? Introdu in alimentatia ta aceste retete de smoothie pentru slabit. Sunt delicioase, racoritoare si energizante, asa ca procesul de eliminare a kilogramelor nedorite nu va fi deloc unul obositor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.