Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturi utile cu privire la...aluaturi

de AlegeSanatos.ro 28 Nov 2013

Sfaturi utile cu privire la...aluaturi

Stim ca se apropie perioada sarbatorilor si cu siguranta veti gati multe preparate traditionale, printre care si prajituri cu aluaturi. Nu stiu altii cum sunt dar eu de fiecare data cand incerc o prajitura cu un aluat nou, este o provocare. De ce? Pentru ca se intampla de multe ori sa nu-mi iasa aluatul de prima oara.

De curand am citit lucrarea "Strabunica stie tot" si iata ce sfaturi utile am gasit cu privire la aluaturi:
Faina din care e preparat aluatul trebuie cernuta inainte de a se folosi. Coca iese mai frageda.  Aluatul creste frumos si uniform, daca praful de copt se cerne odata cu faina.
Aluatul pentru tarte e mult mai fin daca in compozitie se pune un mar ras.
Aluatul de prajituri se intinde mai usor daca peste tabla de lemn puneti o foaie de pergament unsa cu ulei.
Cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult si nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba,umezita cu apa.
 Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca e framantat intr-un vas mare si curat, din material plastic. Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini cand il framantati, daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin ulei.
Aluatul cu drojdie devine deosebit de moale si afanat aca in loc sa preparati drojdia cu lapte, puneti zer.
Ca sa nu se lipeasca de luat, formele cu care se taie stelute, semilune, ovaluri)trebuie de fiecare data inmuate in faina.
Aluatul cu drojdie care nu creste trebuie intins din nou pe planseta, presarat cu putin praf de copt si framantat din nou.
Aluaturile fragede se pregatesc totdeauna cu ingredientele reci, tinute la frigider.
Foitajele ies foarte bine cu unt fara apa, dar sunt la fel de bune daca se prepara cu osanza de porc netopita, data prin masina de tocat. Aluatul foitaj preparat cu osanza trebuie dres cu o cescuta de tuica si un pahar de vin alb, ca sa nu fie prea gras.
Aluatul foitaj iese foarte bine daca este framantat de mai multe ori si tinut la frigider cate 20-30 de minute, intre rulari.

Sper sa va fie de folos.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi utile cu privire la...aluaturi"

2 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi utile cu privire la...aluaturi"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Cele 5 beneficii importante ale consumului de banane

Cele 5 beneficii importante ale consumului de banane

de Elena-Alina Constantinescu 17 Nov 2016

Studiile au demonstrat ca aceste fructe sunt foarte eficiente pentru a preveni multe probleme de sanatate. Sunt o gustare sanatoasa in curele de slabire. Consumul de banane scade nevoia de a mai manca gustari pline ce calorii pe parcursul zilei. [detalii]

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

Postul Craciunului: cum sa tii o dieta vegetariana echilibrata?

de Elena-Alina Constantinescu 16 Nov 2016

Postul Nasterii Domnului a inceput deja, asadar pana in Ajunul Craciunului este perioada ideala sa iti detoxifiezi organismul. Dieta de post are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele, ofera energie si vitalitate, imbunateste digestia, stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare. [detalii]

Cele mai bune ceaiuri pentru bolnavii de diabet

Cele mai bune ceaiuri pentru bolnavii de diabet

de Elena-Alina Constantinescu 04 Nov 2016

Persoanele care sufera de diabet zaharat au anumite restrictii alimentare. Spre exemplu, nu au voie sa consume zahar, prajituri, inghetata si fructe cu un indice glicemic ridicat. [detalii]

Cum scapam de astenia de toamna? Top 3 alimente pentru o stare de bine

Cum scapam de astenia de toamna? Top 3 alimente pentru o stare de bine

de Elena-Alina Constantinescu 31 Oct 2016

In acest sezon, tonusul general al organismului scade, apar modificari de dispozitie si avem permanent senzatia de oboseala. Asadar, productia de serotonina (hormonul fericirii) scade, iar organismul trece prin mai multe schimbari din cauza reducerii intensitatii luminii. Iata, mai jos, 3 alimente care ne ajuta sa trecem peste starea de astenie: [detalii]

Ce probleme cauzeaza consumul de proteine in exces

Ce probleme cauzeaza consumul de proteine in exces

de Elena-Alina Constantinescu 25 Oct 2016

Pe langa carbohidrati si lipide, proteinele constituie nutrientii esentiali pentru buna functionare a organismului. Asadar, proteinele sunt importante intr-o dieta echilibrata, insa, consumate in exces, pot da metabolismul peste cap. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.