Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfaturi utile cu privire la...aluaturi

de AlegeSanatos.ro 28 Nov 2013

Sfaturi utile cu privire la...aluaturi

Stim ca se apropie perioada sarbatorilor si cu siguranta veti gati multe preparate traditionale, printre care si prajituri cu aluaturi. Nu stiu altii cum sunt dar eu de fiecare data cand incerc o prajitura cu un aluat nou, este o provocare. De ce? Pentru ca se intampla de multe ori sa nu-mi iasa aluatul de prima oara.

De curand am citit lucrarea "Strabunica stie tot" si iata ce sfaturi utile am gasit cu privire la aluaturi:
Faina din care e preparat aluatul trebuie cernuta inainte de a se folosi. Coca iese mai frageda.  Aluatul creste frumos si uniform, daca praful de copt se cerne odata cu faina.
Aluatul pentru tarte e mult mai fin daca in compozitie se pune un mar ras.
Aluatul de prajituri se intinde mai usor daca peste tabla de lemn puneti o foaie de pergament unsa cu ulei.
Cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult si nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba,umezita cu apa.
 Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca e framantat intr-un vas mare si curat, din material plastic. Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini cand il framantati, daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin ulei.
Aluatul cu drojdie devine deosebit de moale si afanat aca in loc sa preparati drojdia cu lapte, puneti zer.
Ca sa nu se lipeasca de luat, formele cu care se taie stelute, semilune, ovaluri)trebuie de fiecare data inmuate in faina.
Aluatul cu drojdie care nu creste trebuie intins din nou pe planseta, presarat cu putin praf de copt si framantat din nou.
Aluaturile fragede se pregatesc totdeauna cu ingredientele reci, tinute la frigider.
Foitajele ies foarte bine cu unt fara apa, dar sunt la fel de bune daca se prepara cu osanza de porc netopita, data prin masina de tocat. Aluatul foitaj preparat cu osanza trebuie dres cu o cescuta de tuica si un pahar de vin alb, ca sa nu fie prea gras.
Aluatul foitaj iese foarte bine daca este framantat de mai multe ori si tinut la frigider cate 20-30 de minute, intre rulari.

Sper sa va fie de folos.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi utile cu privire la...aluaturi"

3 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfaturi utile cu privire la...aluaturi"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

Spirulina: efecte benefice asupra organismului

de Elena-Alina Constantinescu 21 Feb 2017

Tonifianta si plina de antioxidanti, spirulina este suplimenteul alimentar ideal pentru revitalizarea si fortificarea organismului. Usor digerata si absorbita in organism, are rol detoxifiant si antioxidant, de intensificare a proceselor metabolice. [detalii]

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.