Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive

de Elena-Alina Constantinescu 10 Feb 2015

Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive

Sfecla rosie are in compozitia sa multe substante nutritive, cu efect benefic pentru sanatate. Printre acestea se numara vitamina A, vitaminele din complexul B, vitamina C, sulf, sodiu, calciu, fier, iod, potasiu si antioxidanti, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.

Sfecla rosie, consumata in otet, proaspata sau coapta, este considerata un superaliment cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Contine fier, acid folic, azotati, magneziu si antioxidanti care au rolul de a preveni cancerul. Azotatii, care se transforma in oxid de azot in organism reduc tensiunea arteriala iar studii anterioare au descoperit ca pot imbunatati performantele fizice. Se crede ca nitratii dilata vasele de sange si permit unei cantitati mai mari de oxigen sa ajunga la inima.

Gratie aportului ridicat de magneziu, sfecla mareste productia de globule rosii din corp. Mai contine aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si mentinerea tesutului muscular.

Un pahar cu suc baut dimineata pe stomacul gol regenereaza celulele hepatice.

Mai mult decat atat, sustin specialistii, sucul de sfecla stimuleaza circulatia sangvina la nivelul creierului. Acest suc plic de vitamine si minerale ne ofera energie si vitalitate pe parcursul zilei.

Nitratii din sucul de sfecla rosie contribuie la relaxarea vaselor de sange si mentin tensiunea arteriala la cote scazute.  250 de mililitri de suc de sfecla rosie consumata zilnic este suficienta pentru a scadea considerabil tensiunea arteriala.

Sfecla rosie este un excelent remediu pentru persoanele anemice. Sucurile si salatele proapete sunt recomandate mai ales in perioadele cu stari acute de oboseala.

Pe langa faptul ca protejeaza organismul de raceala si gripa, are si puternice proprietati anticancerigene datorita pigmentului care ii da culoarea aceasta minunata. Sucul de sfecla rosie regleaza digestia, trateaza constipatia.

Betalaina - pigmentul rosu din sfecla - este folosita in prezent ca un colorant alimentar (pentru inghetata, spre exemplu).

Datorita continutului bogat in substante benefice organismului, acest aliment nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic.


Sursa: Mediafax
Foto: www.core-health.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive"

10 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

Condimentul care previne cancerul, protejeaza inima si imbunateste digestia

de Elena-Alina Constantinescu 20 Feb 2017

Sofranul, cunoscut si sub denumirea de "arurul rosu", este foarte apreciat pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi). Este cel mai scump condiment, pretul sau de vanzare pe pietele europene variind intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram! [detalii]

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

Care este diferenta dintre sarea de Himalaya si sarea de masa

de Elena-Alina Constantinescu 17 Feb 2017

Sarea este alimentul pe care il folosim in alimentatie zi de zi. Sarea de Himalaya are multiple beneficii si poate fi o alternativa la sarea rafinata din comert. Descopera mai jos ce beneficii aduce organismului! [detalii]

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

Greselile de nutritie si consecintele lor in randul elevilor

de Elena-Alina Constantinescu 16 Feb 2017

Asociatia ABC-ul Nutritiei face publice datele unui studiu propriu privind nivelul de cunostinte si starea de nutritie si sport a elevilor bucuresteni cu varste cuprinse intre 10-14 ani. [detalii]

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

De ce nu este bine sa cumparam din comert bulion si pasta de tomate

de Elena-Alina Constantinescu 14 Feb 2017

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!” Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia consumatorilor asupra ingredientelor nocive care se ascund in unele produse comercializate pe piata. [detalii]

Cum ne ajuta varza rosie sa ne mentinem sanatatea

Cum ne ajuta varza rosie sa ne mentinem sanatatea

de Elena-Alina Constantinescu 06 Feb 2017

Varza rosie este bogata in fibre alimentare, are putine calorii si multe vitamine si minerale, ajutandu-ne astfel sa ne mentinem sanatatea fizica si psihica. Consumata frecvent, curata organismul de toxine si ne ajuta sa slabim sanatos. In randurile de mai jos, iata si alte motive pentru a consuma varza rosie: [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 4.21 din 5 (14 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.