1 Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive
Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive

de Elena-Alina Constantinescu 10 Feb 2015

Tags: sfecla rosie suc de sfecla rosie tensiune arteriala sanatate


Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive

Sfecla rosie are in compozitia sa multe substante nutritive, cu efect benefic pentru sanatate. Printre acestea se numara vitamina A, vitaminele din complexul B, vitamina C, sulf, sodiu, calciu, fier, iod, potasiu si antioxidanti, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.

Sfecla rosie, consumata in otet, proaspata sau coapta, este considerata un superaliment cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Contine fier, acid folic, azotati, magneziu si antioxidanti care au rolul de a preveni cancerul. Azotatii, care se transforma in oxid de azot in organism reduc tensiunea arteriala iar studii anterioare au descoperit ca pot imbunatati performantele fizice. Se crede ca nitratii dilata vasele de sange si permit unei cantitati mai mari de oxigen sa ajunga la inima.

Gratie aportului ridicat de magneziu, sfecla mareste productia de globule rosii din corp. Mai contine aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si mentinerea tesutului muscular.

Un pahar cu suc baut dimineata pe stomacul gol regenereaza celulele hepatice.

Mai mult decat atat, sustin specialistii, sucul de sfecla stimuleaza circulatia sangvina la nivelul creierului. Acest suc plic de vitamine si minerale ne ofera energie si vitalitate pe parcursul zilei.

Nitratii din sucul de sfecla rosie contribuie la relaxarea vaselor de sange si mentin tensiunea arteriala la cote scazute.  250 de mililitri de suc de sfecla rosie consumata zilnic este suficienta pentru a scadea considerabil tensiunea arteriala.

Sfecla rosie este un excelent remediu pentru persoanele anemice. Sucurile si salatele proapete sunt recomandate mai ales in perioadele cu stari acute de oboseala.

Pe langa faptul ca protejeaza organismul de raceala si gripa, are si puternice proprietati anticancerigene datorita pigmentului care ii da culoarea aceasta minunata. Sucul de sfecla rosie regleaza digestia, trateaza constipatia.

Betalaina - pigmentul rosu din sfecla - este folosita in prezent ca un colorant alimentar (pentru inghetata, spre exemplu).

Datorita continutului bogat in substante benefice organismului, acest aliment nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic.


Sursa: Mediafax
Foto: www.core-health.com




Spune-ne opinia ta despre
"Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive"

3 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Top 5 alimente care dau dependenta: uite cum poti sa scapi de ea!

Top 5 alimente care dau dependenta: uite cum poti sa scapi de ea!

de Viorica Ghinea 12 Sep 2017

Iti este greu sa renunti la anumite alimente si nu stii de ce? Nu te impresioneaza gustul lor in mod special, insa pur si simplu nu lipsesc de pe lista ta de cumparaturi. Descopera in topul de mai jos ce alimente dau dependenta si cum poti sa scapi de ea pe viitor! [detalii]

Ce sa mananci ca sa fii fericit? Iata ce alimente iti ridica moralul!

Ce sa mananci ca sa fii fericit? Iata ce alimente iti ridica moralul!

de Viorica Ghinea 06 Sep 2017

Nu iti trebuie multe lucruri in viata ca sa fii fericit, ci doar o comedie spumoasa, o companie placuta, un pahar de vin si urmatoarele alimente. Iata ce trebuie sa mananci pentru a-ti schimba starea de spirit! [detalii]

Sase fructe care iti vor face pielea mai frumoasa

Sase fructe care iti vor face pielea mai frumoasa

de Viorica Ghinea 31 Aug 2017

Consumul fructelor nu este important doar pentru sustinerea starii de sanatate, ci si pentru obtinerea unei pieli frumoase, curate si stralucitoare. Am realizat pentru tine o lista cu cele mai bune fructe pentru piele. Iata care sunt acestea! [detalii]

Nu pot sa slabesc! Iata sase cauze posibile!

Nu pot sa slabesc! Iata sase cauze posibile!

de Viorica Ghinea 30 Aug 2017

Desi pare suficient sa urmezi o dieta echilibrata si sa faci exercitii fizice pentru a slabi, in calea acestui proces pot sa intervina mai multe obstacole. In loc sa iti spui cu inversunare “Nu pot sa slabesc!”, descopera cauzele care te impiedica sa scapi de kilogramele nedorite si ia actiune. [detalii]

Sarea, inamicul numarul 1 al sanatatii. Cum ne pune organismul in pericol?

Sarea, inamicul numarul 1 al sanatatii. Cum ne pune organismul in pericol?

de Elena-Alina Constantinescu 30 Aug 2017

Organismul uman are nevoie de sare pentru a functiona corect. Aportul insuficient sau consumul exagerat poate provoca dezechilibre in organism, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare, renale si a tulburarilor metabolice. Sarea se ascunde in mancaruri semipreparate, supe instant, conserve, mezeluri, de aceea este bine sa cititi cu atentie eticheta unui produs inainte de a-l achizitiona. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
articole