Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

de Elena-Alina Constantinescu 24 Sep 2014

Tags: lactate smantana lapte calciu vitamina D lapte integral diabet de tip II


Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

Produsele lactate, cum ar fi untul si smantana scad riscul de diabet, este concluzia noilor studii. Grasimile saturate din compozitia lor joaca un rol cheie in mentinerea sanatatii.

Unul dintre principalele avantaje ale consumului de lactate este continutul bogat in calciu, vitamina A, vitamina D si aminoacizi, substante nutritive indispensabile pentru starea de sanatate a organismului.
Un studiu al expertilor suedezi a aratat ca o dieta care contine produse din lapte integral duce la o scadere a riscului de imbolnavire de diabet de tip II. Atentie, absenta lactatelor din alimentatie creste riscul demineralizarii osoase, spun specialistii in nutritie.

Stiai ca iaurturile actioneaza ca pansamente gastrice si ajuta la refacerea florei intestinale? Sunt o sursa importanta de probiotice benefice pentru sanatatea intestinala si sunt si usor de digerat.

Un alt aspect important este ca grasimile saturate actioneaza atat la nivelul stomacului cat si la nivelul creierului si sistemului hormonal, oferind o stare de bine.

Studiul, efectuat pe un esantion de 2.500 de persoane a aratat ca cei care consumau opt sau mai multe portii de produse lactate bogate in grasimi pe zi avea un risc cu 23% mai mic de a se imbolnavi de diabet de tip II, comparativ cu persoanele care mancau o portie sau deloc.

Se pare ca grasimile influenteaza procesul de descompunere a zaharului de organism. Astfel, o dieta bogata in alimente precum branzeturi,iaurturi si smantana este asociata unei tensiuni arteriale mici si unui nivel scazut al glicemiei (nivelul de zahar din sange, n.r.), ambii factori legati de riscul scazut de a suferi de obezitate si diabet de tip II.

Inlaturarea din dieta a grasimilor saturate a fost o problema in ultimele decenii, pentru ca a dus la o crestere a consumului de carbohidrati, mai ales zahar, ceea ce a dus la o crestere a glicemiei. Un nivel crescut la glicemiei, sustinut pe perioade lungi, de ani, este asociat cu instalarea diabetului de tip II si cresterea in greutate.

Lactatele, necesare pentru sanatatea sistemului osos

Aceste grasimi saturate sunt foarte importante deoarece cu ajutorul lor, organismul absoarbe mai usor calciul in oase. Calciul intervine in formarea oaselor si a dintilor si are un rol extrem de important in metabolismul celular.

Mai mult decat atat, lactatele se digera usor fiind recomandate adeseori celor care sufera de gastrita sau ulcer.


Sursa: Mediafax




Spune-ne opinia ta despre
"Studiu: Lactatele scad riscul de diabet"

7 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Studiu: Lactatele scad riscul de diabet"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Smoothie-uri pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

Smoothie-uri pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

de Raluca Garbea 14 Iul 2018

Vara poate ca iti da batai de cap din cauza temperaturilor ridicate, insa daca doresti sa bei ceva racoritor si in acelasi timp sanatos, atunci alege un smoothie preparat din ingrediente proaspete. [detalii]

Top 10 alimente bogate in potasiu

Top 10 alimente bogate in potasiu

de Raluca Garbea 11 Iul 2018

Exista mai multe motive pentru care trebuie sa consumi zilnic o cantitate adecvata de alimente bogate in potasiu. [detalii]

Sucul de ananas - 6 beneficii uimitoare pentru sanatate

Sucul de ananas - 6 beneficii uimitoare pentru sanatate

de Raluca Garbea 09 Iul 2018

Sucul de ananas are o serie de beneficii uimitoare pentru sanatate, printre care: stimularea sistemului imunitar, eliminarea inflamatiei si protejarea sanatatii inimii. [detalii]

Iata ce alimente ne protejeaza ficatul

Iata ce alimente ne protejeaza ficatul

de Raluca Garbea 04 Iul 2018

Ficatul reprezinta organul care proceseaza absolut orice intra in organismul nostru. De aceea, trebuie sa avem grija de sanatatea ficatului daca vrem sa ne bucuram de un stil de viata sanatos. [detalii]

Alimente cu care poti inlocui orezul alb

Alimente cu care poti inlocui orezul alb

de Raluca Garbea 03 Iul 2018

Exista motive pentru care oamenii cauta inlocuitori pentru orezul alb, iar vestea buna este ca ai multe optiuni de unde sa alegi. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016