Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

de Elena-Alina Constantinescu 24 Sep 2014

Tags: lactate smantana lapte calciu vitamina D lapte integral diabet de tip II


Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

Produsele lactate, cum ar fi untul si smantana scad riscul de diabet, este concluzia noilor studii. Grasimile saturate din compozitia lor joaca un rol cheie in mentinerea sanatatii.

Unul dintre principalele avantaje ale consumului de lactate este continutul bogat in calciu, vitamina A, vitamina D si aminoacizi, substante nutritive indispensabile pentru starea de sanatate a organismului.
Un studiu al expertilor suedezi a aratat ca o dieta care contine produse din lapte integral duce la o scadere a riscului de imbolnavire de diabet de tip II. Atentie, absenta lactatelor din alimentatie creste riscul demineralizarii osoase, spun specialistii in nutritie.

Stiai ca iaurturile actioneaza ca pansamente gastrice si ajuta la refacerea florei intestinale? Sunt o sursa importanta de probiotice benefice pentru sanatatea intestinala si sunt si usor de digerat.

Un alt aspect important este ca grasimile saturate actioneaza atat la nivelul stomacului cat si la nivelul creierului si sistemului hormonal, oferind o stare de bine.

Studiul, efectuat pe un esantion de 2.500 de persoane a aratat ca cei care consumau opt sau mai multe portii de produse lactate bogate in grasimi pe zi avea un risc cu 23% mai mic de a se imbolnavi de diabet de tip II, comparativ cu persoanele care mancau o portie sau deloc.

Se pare ca grasimile influenteaza procesul de descompunere a zaharului de organism. Astfel, o dieta bogata in alimente precum branzeturi,iaurturi si smantana este asociata unei tensiuni arteriale mici si unui nivel scazut al glicemiei (nivelul de zahar din sange, n.r.), ambii factori legati de riscul scazut de a suferi de obezitate si diabet de tip II.

Inlaturarea din dieta a grasimilor saturate a fost o problema in ultimele decenii, pentru ca a dus la o crestere a consumului de carbohidrati, mai ales zahar, ceea ce a dus la o crestere a glicemiei. Un nivel crescut la glicemiei, sustinut pe perioade lungi, de ani, este asociat cu instalarea diabetului de tip II si cresterea in greutate.

Lactatele, necesare pentru sanatatea sistemului osos

Aceste grasimi saturate sunt foarte importante deoarece cu ajutorul lor, organismul absoarbe mai usor calciul in oase. Calciul intervine in formarea oaselor si a dintilor si are un rol extrem de important in metabolismul celular.

Mai mult decat atat, lactatele se digera usor fiind recomandate adeseori celor care sufera de gastrita sau ulcer.


Sursa: Mediafax




Spune-ne opinia ta despre
"Studiu: Lactatele scad riscul de diabet"

1 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Studiu: Lactatele scad riscul de diabet"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceai de galbenele. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

Ceai de galbenele. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

de Raluca Garbea 19 Sep 2018

Ceaiul de galbenele reprezinta o alegere excelenta, caci stimuleaza sistemul imunitar. [detalii]

Alimente care nu te ingrasa

Alimente care nu te ingrasa

de Raluca Garbea 19 Sep 2018

Un regim alimentar sanatos poate fi o incercare grea pentru multe persoane, mai ales daca sunt gurmande. [detalii]

Avocado si beneficiile sale pentru organism

Avocado si beneficiile sale pentru organism

de Raluca Garbea 15 Sep 2018

Avocado este un fruct unic. In timp ce majoritatea fructelor au in compozitie, in principal, carbohidrati, avocado este bogat in grasimi sanatoase. [detalii]

Suc de aloe vera - De ce este bun pentru sanatate?

Suc de aloe vera - De ce este bun pentru sanatate?

de Raluca Garbea 12 Sep 2018

Sucul de aloe vera reprezinta o bautura foarte populara datorita substantelor nutritive pe care le detine. [detalii]

Cu ce poti inlocui maioneza?

Cu ce poti inlocui maioneza?

de Raluca Garbea 07 Sep 2018

Exista multi inlocuitori sanatosi pentru maioneza, inclusiv optiuni vegane. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016