Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

de Elena-Alina Constantinescu 24 Sep 2014

Tags: lactate smantana lapte calciu vitamina D lapte integral diabet de tip II


Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

Produsele lactate, cum ar fi untul si smantana scad riscul de diabet, este concluzia noilor studii. Grasimile saturate din compozitia lor joaca un rol cheie in mentinerea sanatatii.

Unul dintre principalele avantaje ale consumului de lactate este continutul bogat in calciu, vitamina A, vitamina D si aminoacizi, substante nutritive indispensabile pentru starea de sanatate a organismului.
Un studiu al expertilor suedezi a aratat ca o dieta care contine produse din lapte integral duce la o scadere a riscului de imbolnavire de diabet de tip II. Atentie, absenta lactatelor din alimentatie creste riscul demineralizarii osoase, spun specialistii in nutritie.

Stiai ca iaurturile actioneaza ca pansamente gastrice si ajuta la refacerea florei intestinale? Sunt o sursa importanta de probiotice benefice pentru sanatatea intestinala si sunt si usor de digerat.

Un alt aspect important este ca grasimile saturate actioneaza atat la nivelul stomacului cat si la nivelul creierului si sistemului hormonal, oferind o stare de bine.

Studiul, efectuat pe un esantion de 2.500 de persoane a aratat ca cei care consumau opt sau mai multe portii de produse lactate bogate in grasimi pe zi avea un risc cu 23% mai mic de a se imbolnavi de diabet de tip II, comparativ cu persoanele care mancau o portie sau deloc.

Se pare ca grasimile influenteaza procesul de descompunere a zaharului de organism. Astfel, o dieta bogata in alimente precum branzeturi,iaurturi si smantana este asociata unei tensiuni arteriale mici si unui nivel scazut al glicemiei (nivelul de zahar din sange, n.r.), ambii factori legati de riscul scazut de a suferi de obezitate si diabet de tip II.

Inlaturarea din dieta a grasimilor saturate a fost o problema in ultimele decenii, pentru ca a dus la o crestere a consumului de carbohidrati, mai ales zahar, ceea ce a dus la o crestere a glicemiei. Un nivel crescut la glicemiei, sustinut pe perioade lungi, de ani, este asociat cu instalarea diabetului de tip II si cresterea in greutate.

Lactatele, necesare pentru sanatatea sistemului osos

Aceste grasimi saturate sunt foarte importante deoarece cu ajutorul lor, organismul absoarbe mai usor calciul in oase. Calciul intervine in formarea oaselor si a dintilor si are un rol extrem de important in metabolismul celular.

Mai mult decat atat, lactatele se digera usor fiind recomandate adeseori celor care sufera de gastrita sau ulcer.


Sursa: Mediafax




Spune-ne opinia ta despre
"Studiu: Lactatele scad riscul de diabet"

7 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Studiu: Lactatele scad riscul de diabet"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

6 beneficii ale nautului pentru sanatate

6 beneficii ale nautului pentru sanatate

de Raluca Garbea 18 Ian 2018

Nautul se bucura de popularitate in lumea intreaga. Fie ca este consumat in pasta de hummus, supa sau chiftelute de falafel, nautul reprezinta de fiecare data o alegere inspirata. [detalii]

10 alimente bogate in vitamina C

10 alimente bogate in vitamina C

de Raluca Garbea 17 Ian 2018

Cunoscuta sub numele de acid ascorbic, vitamina C reprezinta unul dintre cei mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale importante se numara intarirea sistemului imunitar, reducerea simptomelor gripei si a racelii, scaderea hipertensiunii, scaderea in greutate si protejarea organismului impotriva bolilor cardiovasculare. [detalii]

5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

5 beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate

de Raluca Garbea 16 Ian 2018

Ceaiul verde reprezinta una din cele mai sanatoase bauturi din lume. Contine antioxidanti si nutrienti care au efecte pozitive asupra organismului. [detalii]

De ce este bine sa bei suc de portocale in fiecare dimineata

De ce este bine sa bei suc de portocale in fiecare dimineata

de Raluca Garbea 15 Ian 2018

Sucul de portocale este unul dintre cele mai populare sucuri naturale din lume. Usor de pregatit, sucul de portocale poate fi consumat in fiecare dimineata pentru a-ti reda portia de energie de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. [detalii]

5 beneficii ale vitaminei K2

5 beneficii ale vitaminei K2

de Raluca Garbea 12 Ian 2018

Cu siguranta stii multe despre vitaminele A, B, C, D si E, insa ai putine informatii despre beneficiile vitaminei K2. [detalii]

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit