Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Top 10 alimente care previn diabetul

de Elena-Alina Constantinescu 21 Aug 2014

Top 10 alimente care previn diabetul

Diabetul este o boala care se poate preveni iar alimentele prezentate mai jos te pot ajuta in acest sens. Prezentam astazi un top al alimentelor care au capacitatea de a regla nivelul de zahar in sange si de a preveni accidentele vasculare.

Hipertensiunea arteriala, excesul de greutate sau obezitatea, lipsa exercitiilor fizice, dieta saraca in substante nutritive sunt principalii factori de risc pentru diabet.

Iata 10 alimente care regleaza nivelul de zahar din sange si care nu ar trebui sa lipseasca din dieta dvs., potrivit news.com.au.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt bogate in magneziu care s-a dovedit a fi foarte important in reglarea nivelului de zahar din sange. Are un indice glicemic scazut, reduce stresul si elibereaza cantitati mari de insulina.
Spanacul, napii, guliile, varza, broccoli, salata verde - toate aceste legume sunt sarace in calorii si carbohidrati.

Nuci

Nucile si migdalele contin substante nutritive cum ar fi acizii grasi nesaturati, vitamine liposolubile precum si fibre dietetice, antioxidanti si alti compusi. Studiile au aratat ca persoanele care le consuma in mod regulat au un risc mai mic de diabet zaharat de tip 2.

Peste gras

Vitamina D este esentiala pentru asigurarea unui nivel optim de glucoza din sange, prevenind astfel diabetul de tip 2. Somonul, sardinele, tonul sunt surse excelente de acizi grasi omega 3 si omega 6 si vitamina D.

Seminta de Chia

Bogate in omega 3 si fibre solubile, semintele de chia sunt foarte gustoase cu iaurt si cereale.

Oua

Bogate in proteine si vitamine solubile, ouala mentin glicemia la un nivel normal. In plus, mentin senzatia de satietate mai mult timp fara a mai simti nevoie sa mananci intre mese.

Sparanghel

Bogat in acid folic si fibre alimentare, sparanghelul este benefic pentru sanatatea inimii. Totodata, sustine dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine, care sunt importante in prevenirea diabetului.

Iaurt grecesc

Cu un indice glicemic scazut si bogat in proteine, iaurtul grecesc sprijina sanatatea intestinelor prin continutul de probiotice.

Fasole

Fasolea tine sub control nivelurile de zahar din sange si reduce riscul de infarct. Este recomandata pentru ca are un indice glicemic scazut si datorita combinatiei de proteine, carbohidrati si fibre solubile.

Fulgi de ovaz

Un tip de fibra regasita in ovaz numita beta-glucan incetineste eliberarea glucozei in sange, regland astfel nivelul de zaharuri din organism.

Ceai verde

Inflamatiile cronice - cauzate de alimente bogate in grasimi, de lipsa de exercitii fizice si de o dieta saraca in fructe si legume - creste riscul de boli cardiace si scade capacitatea organismului de a absorbi zahar din sange. O solutie simpla este consumul de ceai verde. Bogat in flavonoizi, ceaiul verde combate inflamatia si stimuleaza activitatea insulinei.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Top 10 alimente care previn diabetul"

3 + 10 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Top 10 alimente care previn diabetul"

Miloiu liliana @ 02 Nov 2014
"F interesant!multumesc"
Apostol @ 22 Aug 2014
"Peste tot vad ,, iaurt grecesc, iaurt grecesc!!! Bunicii nu aveau asa ceva si au trait se peste 90 de ani!"

Spune-ne opinia ta despre
"Top 10 alimente care previn diabetul"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3.2 din 5 (5 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.