Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Top 3 cele mai nocive produse chimice pe care le consumi regulat

de AlegeSanatos.ro 02 Apr 2015

Top 3 cele mai nocive produse chimice pe care le consumi regulat

Ai grija la alimentelele pe care tu si familia ta le consumati! Hrana procesata, care contine substante chimice, creste cantitatea de grasime din corp si provoaca obezitate. Chiar si unele produse care pot parea sanatoase dauneaza organismului. Incearca sa eviti mancarea cu E-uri si conservanti, in special mezelurile, produsele semipreparate si fast-food.

 
Anumite substante chimice sporesc numarul celulelor grase si contribuie la extinderea acestora. In plus, influenteaza apetitul si modul in care organismul arde caloriile. 
 
Unele produse chimice, numite si "obezogene", incetinesc procesul de ardere a caloriilor si determina organismul sa stocheze grasimea. Iar excesul de kilograme provoaca declansarea sau inrautatirea altor afectiuni. Diabetul, hipertensiunea arteriala, accidentele cerebrale si diferite tipuri de cancer sunt printre cele mai frecvente boli determinate de obezitate.
 
Iata care sunt substantele periculoase pe care trebuie sa le inlaturi din alimentatie:
 
1. Aromele naturale si artificiale 
Toate alimentele delicioase si parfumate cu esente aparent naturale contin ingrediente chimice. Acestea sunt disponibile pe piata la preturi relativ mici si sunt utilizate pentru a intensifica aroma produselor. 
 
Tot mai multe companii din industria alimentara isi promoveaza bunurile folosind termenul de "arome identic naturale", incercand astfel sa induca ideea ca folosesc aditivi sanatosi pentru produsele pe care le comercializeaza. Glutamatul monosodic (MSG), excitotoxinele si alte substante chimice sunt aditivi daunatori organismului. Excitotoxinele induc papilelor gustative dorinta irezistibila de a manca tot mai mult, iar astfel se creeaza dependenta.
 
Cum le poti evita:
Incearca sa nu consumi alimente procesate, in special pe cele care au inscrise pe eticheta arome artificiale, arome naturale, glutamat monosodic sau alti aditivi. 
 
2. Hormonii de crestere si antibioticele
Numeroase medicamente, precum hormonii de crestere, steroizii si antibioticele, sunt date animalelor, in mod obisnuit, pentru a le ingrasa cu mai putina mancare. Unele reziduuri ale acestor medicamente raman in produsele din carne pe care le consumam. 
Atentie: aceste medicamente cresc riscul de obezitate!
 
Cum le poti evita:
Este indicat sa consumi carne si produse lactate ecologice (de preferat, de productie locala). Tratamentul cu antibiotice si hormoni pentru crestere nu este permis in agricultura ecologica. Carnea animalelor hranite cu iarba contine mai mult Acid Linoleic Conjugat (CLA), care poate ajuta la pierderea in greutate.
 
3. Pesticidele
Aceste substante chimice cu toxicitate mare sunt perturbatoare ale sistemului endocrin si sunt considerate obezogene. Chiar si in cantitati mici, aceste chimicale impiedica functionarea normala a hormonilor, afecteaza reglarea metabolismului si contribuie la cresterea in greutate.
 
Cum le poti evita:
Este recomandat sa reduci la minimum consumul alimentelor care contin reziduuri de pesticide si sa optezi pentru produsele ecologice (pesticidele sintetice sunt interzise in agricultura ecologica). In cazul in care produsele ecologice nu sunt disponibile, alege alimente proaspete, cu putine reziduuri de pesticide.
 
Sursa foto: Dreamstime.com
 


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Top 3 cele mai nocive produse chimice pe care le consumi regulat"

9 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Top 3 cele mai nocive produse chimice pe care le consumi regulat"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (2 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.