Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Topul aditivilor alimentari din pateul vegetal

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2016

Topul aditivilor alimentari din pateul vegetal

Postul Pastelui (Postul Mare sau Postul Patruzecimii) dureaza 7 sapatamani si este cel mai lung și mai aspru dintre cele patru posturi de peste an. In aceasta perioada foarte multe persoane consuma la micul dejun pateuri vegetale din comert. Este important sa stiti ca acestea nu ofera nutrienti organismului, fiind foarte bogate in sare, grasimi si aditivi alimentari. In timp, pot duce la infertilitate si risc de cancer.

APC Romania promoveaza un stil de viata sanatos, iar in acest sens a realizat un studiu prin care atrage atentia asupra substantelor pe care le contine pateul vegetal din comert. Specialistii au analizat 70 de produse si au realizat un top al aditivilor alimentari din pateul vegetal:

Cora - 15 aditivi

Hame, Baroni, Bucegi, Carrefour,Vascar, Sadu, Auchan, Penny, Moldova in bucate - 11-13 aditivi;

FUD, Carrefour, Cosmin, Mandy Foods, Mărășești, Clever, Delicii si capricii, Bucegi, Scandia Sibiu, Moldova in bucate - 8-10 aditivi;

365M, Delicii si capricii, Meniu de-a gata, Auchan, Mandy Foods, Winny, Ardealul, Carrefour - 4-7 aditivi;

Inedit - 0-1 aditivi.

Aditivi alimentari care pot provoca probleme de sanatate:

- E1520 – Propilen glicol – produs ce se utilizează ca antigel în radiatoarele motoarelor si se extrage din titei. Afecteaza sistemului nervos central.

Potrivit APC Romania, il putem gasi numai la producatorul Hame Romania SRL in produsele: vegetal, vegetal verdețuri, vegetal ardei rosu, vegetal ciuperci, vegetal măsline.

- E635 – Ribonucleotid disodic – poate duce la aparitia cancerului.

- E621 – Monoglutamat de sodiu – produce dureri de cap, slăbiciune, greata, arsuri, astm, poate declanșa Alzheimer și Parkinson.

- E412 – Guma guar – poate provoca produce balonări, greata, crampe, astm, alergii, eczeme.

Preparat in casa, din naut sau linte, pateul este un aliment hranitor.


Sursa: http://www.apc-romania.ro/
Foto: www.amuse-your-bouche.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Topul aditivilor alimentari din pateul vegetal"

5 + 1 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Topul aditivilor alimentari din pateul vegetal"

Tudorel @ 20 Mar 2016
"Oare cei care primesc bani sa ne protejeze,ce fac?! De ce nu le interzic? Stela,Arsinel etc. cu Catena lor(primesc bani)de ce nu se interzic? Multumesc"
neacsu @ 17 Mar 2016
"daca sunt asa de nocive aceste produse si altele, apc romania, de ce le mai lasa la vanzare in magazine si nu le scoate de pe piata si din productie?"

Spune-ne opinia ta despre
"Topul aditivilor alimentari din pateul vegetal"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Obiceiuri alimentare pentru o viata sanatoasa

Obiceiuri alimentare pentru o viata sanatoasa

de Elena-Alina Constantinescu 19 Ian 2017

O alimentatie echilibrata este elementul cheie al unui stil de viata sanatos. Iata cateva obiceiuri alimentari pentru mai multa energie, o stare generala pozitiva, o digestive mai buna si mentinerea unei greutati normale. [detalii]

14 substante nocive care se ascund in bauturile energizante

14 substante nocive care se ascund in bauturile energizante

de Elena-Alina Constantinescu 12 Ian 2017

Asociatia Pro Consumatori (APC) doreste sa promoveze un stil de viata sanatos si sa atraga atentia tinerilor cu privire la existenta pe piata a unor bauturi energizante, care au un continut ridicat de zahar si conservanti artificiali. [detalii]

Ce alimente trebuie sa consumam in zilele geroase

Ce alimente trebuie sa consumam in zilele geroase

de Elena-Alina Constantinescu 11 Ian 2017

Dieta sanatoasa si echilibrata are un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii, mai ales acum, in aceasta perioada, in care gerul, vantul si zapada au pus stapanire pe tara noastra. [detalii]

Risipa de mancare, accentuata in perioada sarbatorilor

Risipa de mancare, accentuata in perioada sarbatorilor

de Elena-Alina Constantinescu 22 Dec 2016

Risipa de alimente la consumatori creste in perioada sarbatorilor pe seama traditiei de a avea pe masa alimente diverse si in cantitati mai mari decat de obicei. Totusi, acest obicei neprietenos cu mediul poate fi corectat prin informare si constientizare asupra problemei risipei alimentare si, mai ales, printr-un consum rational si responsabil. [detalii]

Topul celor mai bune alimente antistres

Topul celor mai bune alimente antistres

de Elena-Alina Constantinescu 27 Dec 2016

Alimentatia are un rol esential in lupta impotriva stresului. Fructele, legumele, pestele, nucile si semintele sunt eficiente in lupta impotriva stresului, datorita continutului bogat de vitamine si minerale, care ajuta la mentinerea echilibrului general al organismului. Include in dieta zilnica aceste alimente pentru a avea o dispozitie mai buna. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3.75 din 5 (4 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.