Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Trei condimente populare care scad nivelul de zahar din sange

de AlegeSanatos.ro 10 Dec 2013

Trei condimente populare care scad nivelul de zahar din sange

Condimentele au fost intotdeauna apreciate pentru capacitatea lor de a imbunatati aroma mancarurilor, si, probabil, acest lucru va ramane intotdeauna caracteristica lor cea mai iubita. In ciuda utilizarii lor in mare parte pragmatica in bucatarie, studiile continua sa dovedeasca faptul ca multe condimente populare au proprietati curative.

Exista condimente care reduc nivelul zaharului in sange, si avand in vedere ca diabetul afecteaza 24 de milioane de oameni in SUA, ar trebui sa nu le omitem din dieta noastra. Cele trei condimente enumerate mai jos se incadreaza in aceasta categorie:

Turmeric (sofran de India)
Potrivit unui studiu efectuat in 2012 la Universitatea de Medicina Harbin din China, pacientii cu diabet zaharat de tip II, care au luat 300 mg / zi, de turmeric timp de trei luni, au inregistrat un nivel mult mai scazut de glucoza in sange, rezistenta la insulina si la hemoglobinei A1C spre deosebire de pacientii care au luat tratament placebo. Cercetatorii au atribuit acest rezultat nivelurilor impresionante de curcuma, un antioxidant natural si anti-inflamator, care da condimentului o culoare galben-portocaliu.

Desi turmericul este frecvent adaugat la curry si la alte tipuri de mancare de orez, datorita gustului placut este folosit si in sosuri pentru salate, omlete, legume prajite, supe si alte mancaruri. Aveti posibilitatea, de asemenea, de a amesteca turmeric cu apa, lapte, otet de mere sau de apa de nuca de cocos. Laptele de nuca de cocos este o alegere deosebit de buna, deoarece are o compozitie aproape identica cu plasma din sange si, astfel, poate ajuta la a transportatrea substantelor nutritive din turmeric in corpul nostru.

Ardei iute
Potrivit unui studiu publicat in editia Jurnalului American de Nutritie din 2006, subiecti au prezentat o scadere semnificativa a nivelului de glucoza din sange pentru intre 20 si 120 minute dupa o masa care contine ardei iute.
Mai mult decat atat, majoritatea subiectilor au prezentat, de asemenea, o scadere notabila in nivelul de insulina din sange, in special cei care au mancat alimente bogate in ardei iute pe o perioada de 30 de zile inainte de test . Aceste rezultate au condus cercetatorii la concluzia ca ardeiul iute poate imbunatati sensibilitatea tesuturilor la insulina , ducand la o reducere a nivelului de zahar din sange in timp .

Desi ardeii iuti sunt adesea consumati in starea lor naturala, se mentin toate ingredientele lor active si in starea lor sub forma de praf. Probabil cel mai cunoscut ingredient este capsaicina, care este renumit pentru efectele sale impotriva dureri si pentru proprietatile de ardere a grasimilor. Cu toate acestea, studiile efectuate la Universitatea Ulsan din 2011 au demonstrat ca capsaicina este, de asemenea, responsabila pentru scaderea nivelului de zahar din sange.

Oregano
Potrivit unui studiu, din ianuarie 2008, publicat intr-o editie a Jurnalului de Medicina Naturala, glucozidele gasite in oregano poate ajuta la mentinerea unui nivel scazut de zahar in sange.
Aromat, oregano este un condiment extrem de versatil, care poate fi consumat in ceaiuri sau adaugat in nenumarate feluri de mancare calda, inclusiv cele mai multe feluri de mancare italiana. Persoane fizice care doresc sa reduca sau sa stabilizeze nivelul de zahar din sange ar trebui sa includa mai mult oregano in dieta lor zilnica.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Trei condimente populare care scad nivelul de zahar din sange"

10 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Trei condimente populare care scad nivelul de zahar din sange"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.