Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra

de Laura Voica 10 Ian 2014

Tags: cancer banane celule albe radicali liberi raceala imunitate


UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra

Cand bananele sunt prea coapte, intalnim pete maro inchis pe coaja lor galbena , devin moi si se simte un miros destul de puternic de banane coapte. Vanzandu-le asa, multi dintre noi probabil se gandesc ca e timpul pentru a le arunca la gunoi. Dar opreste-te! Stiai ca bananele foarte coapte, cu pete maro ajuta, de fapt, lupta impotriva cancerului?

Un studiu a fost efectuat la Universitatea din Tokyo, Japonia de catre profesorul Senji , in care soarecii de laborator au fost injectati cu substante extrase dintr-o varietate de fructe, inclusiv banane. In acest experiment controlat, s-a constatat ca din toate fructele injectate in soareci, bananele au marcat cele mai multe imbunatatiri in starea generala de sanatate a soarecilor. Bananele au amplificat nu numai numarul de globule albe in sange, dar, de asemenea, au inhibat cresterea celulelor canceroase prin inducerea corpurile lor de a produce o substanta puternica, denumita TNF.

Atunci cand consumam banane foarte coapte, organismului produce o substanta puternica care este cunoscuta pentru a preveni si a lupta impotriva cancerului. Aceasta substanta miraculoasa este cunoscuta sub numele de: factorul de necroza tumorala (TNF –Tumour Necrosis Factor).

Factorului de necroza tumorala (TNF) in banane

Stiintific vorbind, TNF este o citokina care este alcatuita din molecule, care au un sistem complex de comunicare si influenteaza activitatile si miscarile celulare.

Pe scurt, TNF este o proteina cu capacitatea de a comunica cu celulele, de a le regla activitatea si de a le coordona miscarile. Acesta este motivul pentru care TNF inhiba efectiv dezvoltarea celulelor anormale si anume celulele canceroase.

Cel mai important, TNF este utila in prevenirea cancerului, deoarece are capacitatea de a distruge anumite grupuri de celule care cauzeaza tumorile, prin pomparea de apa in exces in celule daunatoare determinandu-le astfel, sa se sparga la presiune.

Antioxidantii din banane

Bananele contin cativa antioxidanti care distrug radicalii liberi. Radicalii liberi sunt acele molecule care fac ravagii prin fluxul sanguin cauzand formarea de celule canceroase. Prin distrugerea radicalilor liberi, antioxidantii din banane minimizeaza daunele radicalilor liberi din organism si lupta impotriva cancerului in faza incipienta.

Consumul de banane zilnic poate stimula imunitatea si lupta cu cancerul

Stiati ca, conform rezultatelor cercetarii, profesorul japonez a dedus ca bananele foarte coapte cu pete maro, pot simula de pana la 8 ori mai mult producerea de celule albe, spre deosebire de bananele mai putin coapte.

Consumul de 1-2 banane pe zi, va poate intari imunitatea impotriva racelilor si a durerilor in gat.




Spune-ne opinia ta despre
"UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra"

6 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ciocolata neagra: Care sunt beneficiile pentru sanatate?

Ciocolata neagra: Care sunt beneficiile pentru sanatate?

de Raluca Garbea 24 Apr 2018

Cui nu ii place ciocolata? De multe ori, aceasta este vazuta ca un aliment care trebuie evitat pe cat posibil, din cauza continutului ridicat de zahar. [detalii]

Iaurtul inghetat versus inghetata: Care este varianta mai sanatoasa?

Iaurtul inghetat versus inghetata: Care este varianta mai sanatoasa?

de Raluca Garbea 23 Apr 2018

Potrivit specialistilor, exista cateva diferente importante intre iaurtul inghetat si inghetata, in ce priveste beneficiile acestora pentru sanatate. [detalii]

De ce nu trebuie sa cumperi ulei vegetal din hipermarket?

De ce nu trebuie sa cumperi ulei vegetal din hipermarket?

de Raluca Garbea 19 Apr 2018

Potrivit expertilor in sanatate, oamenii care au diete alimentare bogate in uleiuri vegetale dezvolta un risc mai ridicat de a prezenta dementa in timpul vietii. Acestia sustin ca uleiul provoaca depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative, informeaza mediafax.ro. [detalii]

4 alimente pentru detoxifierea de vara

4 alimente pentru detoxifierea de vara

de Raluca Garbea 13 Apr 2018

Vara reprezinta momentul ideal din an pentru a incerca o cura de detoxifiere. [detalii]

3 retete de prajituri delicioase fara coacere

3 retete de prajituri delicioase fara coacere

de Laura Galescu 11 Apr 2018

Iti plac dulciurile facute in casa, dar nu vrei sa te complici prea mult? Ei bine, exista retete delicioase fara coacere, usor de preparat si care sunt gata intr-unh timp scurt. Incearca una dintre ele in acest weekend si rasfata-te cu un desert sanatos! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit