Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra

de Laura Voica 10 Ian 2014

UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra

Cand bananele sunt prea coapte, intalnim pete maro inchis pe coaja lor galbena , devin moi si se simte un miros destul de puternic de banane coapte. Vanzandu-le asa, multi dintre noi probabil se gandesc ca e timpul pentru a le arunca la gunoi. Dar opreste-te! Stiai ca bananele foarte coapte, cu pete maro ajuta, de fapt, lupta impotriva cancerului?

Un studiu a fost efectuat la Universitatea din Tokyo, Japonia de catre profesorul Senji , in care soarecii de laborator au fost injectati cu substante extrase dintr-o varietate de fructe, inclusiv banane. In acest experiment controlat, s-a constatat ca din toate fructele injectate in soareci, bananele au marcat cele mai multe imbunatatiri in starea generala de sanatate a soarecilor. Bananele au amplificat nu numai numarul de globule albe in sange, dar, de asemenea, au inhibat cresterea celulelor canceroase prin inducerea corpurile lor de a produce o substanta puternica, denumita TNF.

Atunci cand consumam banane foarte coapte, organismului produce o substanta puternica care este cunoscuta pentru a preveni si a lupta impotriva cancerului. Aceasta substanta miraculoasa este cunoscuta sub numele de: factorul de necroza tumorala (TNF –Tumour Necrosis Factor).

Factorului de necroza tumorala (TNF) in banane

Stiintific vorbind, TNF este o citokina care este alcatuita din molecule, care au un sistem complex de comunicare si influenteaza activitatile si miscarile celulare.

Pe scurt, TNF este o proteina cu capacitatea de a comunica cu celulele, de a le regla activitatea si de a le coordona miscarile. Acesta este motivul pentru care TNF inhiba efectiv dezvoltarea celulelor anormale si anume celulele canceroase.

Cel mai important, TNF este utila in prevenirea cancerului, deoarece are capacitatea de a distruge anumite grupuri de celule care cauzeaza tumorile, prin pomparea de apa in exces in celule daunatoare determinandu-le astfel, sa se sparga la presiune.

Antioxidantii din banane

Bananele contin cativa antioxidanti care distrug radicalii liberi. Radicalii liberi sunt acele molecule care fac ravagii prin fluxul sanguin cauzand formarea de celule canceroase. Prin distrugerea radicalilor liberi, antioxidantii din banane minimizeaza daunele radicalilor liberi din organism si lupta impotriva cancerului in faza incipienta.

Consumul de banane zilnic poate stimula imunitatea si lupta cu cancerul

Stiati ca, conform rezultatelor cercetarii, profesorul japonez a dedus ca bananele foarte coapte cu pete maro, pot simula de pana la 8 ori mai mult producerea de celule albe, spre deosebire de bananele mai putin coapte.

Consumul de 1-2 banane pe zi, va poate intari imunitatea impotriva racelilor si a durerilor in gat.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra"

2 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Ce mancam in Postul Pastelui?

Ce mancam in Postul Pastelui?

de Elena-Alina Constantinescu 09 Mar 2017

Postului Pastelui este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Nu trebuie sa ne infometam, ci sa avem grija cum combinam alimentele, sa diversificam meniul si sa respectam orele de masa. Conform calendarului ortodox, Pastele va fi sarbatori pe 16 aprilie. Este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante si mai poarta denumirea de Postul Mare. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 5 din 5 (4 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.