Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra

de Laura Voica 10 Ian 2014

Tags: cancer banane celule albe radicali liberi raceala imunitate


UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra

Cand bananele sunt prea coapte, intalnim pete maro inchis pe coaja lor galbena , devin moi si se simte un miros destul de puternic de banane coapte. Vanzandu-le asa, multi dintre noi probabil se gandesc ca e timpul pentru a le arunca la gunoi. Dar opreste-te! Stiai ca bananele foarte coapte, cu pete maro ajuta, de fapt, lupta impotriva cancerului?

Un studiu a fost efectuat la Universitatea din Tokyo, Japonia de catre profesorul Senji , in care soarecii de laborator au fost injectati cu substante extrase dintr-o varietate de fructe, inclusiv banane. In acest experiment controlat, s-a constatat ca din toate fructele injectate in soareci, bananele au marcat cele mai multe imbunatatiri in starea generala de sanatate a soarecilor. Bananele au amplificat nu numai numarul de globule albe in sange, dar, de asemenea, au inhibat cresterea celulelor canceroase prin inducerea corpurile lor de a produce o substanta puternica, denumita TNF.

Atunci cand consumam banane foarte coapte, organismului produce o substanta puternica care este cunoscuta pentru a preveni si a lupta impotriva cancerului. Aceasta substanta miraculoasa este cunoscuta sub numele de: factorul de necroza tumorala (TNF –Tumour Necrosis Factor).

Factorului de necroza tumorala (TNF) in banane

Stiintific vorbind, TNF este o citokina care este alcatuita din molecule, care au un sistem complex de comunicare si influenteaza activitatile si miscarile celulare.

Pe scurt, TNF este o proteina cu capacitatea de a comunica cu celulele, de a le regla activitatea si de a le coordona miscarile. Acesta este motivul pentru care TNF inhiba efectiv dezvoltarea celulelor anormale si anume celulele canceroase.

Cel mai important, TNF este utila in prevenirea cancerului, deoarece are capacitatea de a distruge anumite grupuri de celule care cauzeaza tumorile, prin pomparea de apa in exces in celule daunatoare determinandu-le astfel, sa se sparga la presiune.

Antioxidantii din banane

Bananele contin cativa antioxidanti care distrug radicalii liberi. Radicalii liberi sunt acele molecule care fac ravagii prin fluxul sanguin cauzand formarea de celule canceroase. Prin distrugerea radicalilor liberi, antioxidantii din banane minimizeaza daunele radicalilor liberi din organism si lupta impotriva cancerului in faza incipienta.

Consumul de banane zilnic poate stimula imunitatea si lupta cu cancerul

Stiati ca, conform rezultatelor cercetarii, profesorul japonez a dedus ca bananele foarte coapte cu pete maro, pot simula de pana la 8 ori mai mult producerea de celule albe, spre deosebire de bananele mai putin coapte.

Consumul de 1-2 banane pe zi, va poate intari imunitatea impotriva racelilor si a durerilor in gat.




Spune-ne opinia ta despre
"UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra"

6 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

Ceaiul de urzica si benefiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea 10 Aug 2018

Ceaiul de urzica trateaza problemele urinare, calmeaza alergiile, reduce tensiunea arteriala si imbunatateste sanatatea pielii. [detalii]

Top 10 alimente pentru un mic dejun sanatos

Top 10 alimente pentru un mic dejun sanatos

de Raluca Garbea 08 Aug 2018

Pentru a te bucura de o zi plina de energie, este foarte important sa nu sari peste micul dejun. [detalii]

Cu ce poti inlocui oregano

Cu ce poti inlocui oregano

de Raluca Garbea 07 Aug 2018

Oregano este o planta pe care multe persoane o considera doar un condiment pentru imbunatatirea aromei mancarii lor, dar, in realitate, aceasta are numeroase beneficii pentru sanatate, precum: capacitatea de a proteja sistemul imunitar, de a preveni aparitia bolilor cronice, de a imbunatati digestia, de a detoxifia organismul, de a intari oasele, de a imbunatati sanatatea inimii, de a stimula nivelul de energie si asa mai departe. [detalii]

5 smoothie-uri care te vor ajuta sa slabesti

5 smoothie-uri care te vor ajuta sa slabesti

de Raluca Garbea 04 Aug 2018

Este foarte simplu sa obtii un smoothie sanatos, delicios si hranitor, din fructe, proteine si grasimi sanatoase! [detalii]

Reteta: Smoothie cu kiwi si banane

Reteta: Smoothie cu kiwi si banane

de Raluca Garbea 31 Iul 2018

Smoothie-ul cu kiwi si banane contine fibrele necesare pentru a asigura buna functionare a organismului. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016