Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra

de Laura Voica 10 Ian 2014

Tags: cancer banane celule albe radicali liberi raceala imunitate


UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra

Cand bananele sunt prea coapte, intalnim pete maro inchis pe coaja lor galbena , devin moi si se simte un miros destul de puternic de banane coapte. Vanzandu-le asa, multi dintre noi probabil se gandesc ca e timpul pentru a le arunca la gunoi. Dar opreste-te! Stiai ca bananele foarte coapte, cu pete maro ajuta, de fapt, lupta impotriva cancerului?

Un studiu a fost efectuat la Universitatea din Tokyo, Japonia de catre profesorul Senji , in care soarecii de laborator au fost injectati cu substante extrase dintr-o varietate de fructe, inclusiv banane. In acest experiment controlat, s-a constatat ca din toate fructele injectate in soareci, bananele au marcat cele mai multe imbunatatiri in starea generala de sanatate a soarecilor. Bananele au amplificat nu numai numarul de globule albe in sange, dar, de asemenea, au inhibat cresterea celulelor canceroase prin inducerea corpurile lor de a produce o substanta puternica, denumita TNF.

Atunci cand consumam banane foarte coapte, organismului produce o substanta puternica care este cunoscuta pentru a preveni si a lupta impotriva cancerului. Aceasta substanta miraculoasa este cunoscuta sub numele de: factorul de necroza tumorala (TNF –Tumour Necrosis Factor).

Factorului de necroza tumorala (TNF) in banane

Stiintific vorbind, TNF este o citokina care este alcatuita din molecule, care au un sistem complex de comunicare si influenteaza activitatile si miscarile celulare.

Pe scurt, TNF este o proteina cu capacitatea de a comunica cu celulele, de a le regla activitatea si de a le coordona miscarile. Acesta este motivul pentru care TNF inhiba efectiv dezvoltarea celulelor anormale si anume celulele canceroase.

Cel mai important, TNF este utila in prevenirea cancerului, deoarece are capacitatea de a distruge anumite grupuri de celule care cauzeaza tumorile, prin pomparea de apa in exces in celule daunatoare determinandu-le astfel, sa se sparga la presiune.

Antioxidantii din banane

Bananele contin cativa antioxidanti care distrug radicalii liberi. Radicalii liberi sunt acele molecule care fac ravagii prin fluxul sanguin cauzand formarea de celule canceroase. Prin distrugerea radicalilor liberi, antioxidantii din banane minimizeaza daunele radicalilor liberi din organism si lupta impotriva cancerului in faza incipienta.

Consumul de banane zilnic poate stimula imunitatea si lupta cu cancerul

Stiati ca, conform rezultatelor cercetarii, profesorul japonez a dedus ca bananele foarte coapte cu pete maro, pot simula de pana la 8 ori mai mult producerea de celule albe, spre deosebire de bananele mai putin coapte.

Consumul de 1-2 banane pe zi, va poate intari imunitatea impotriva racelilor si a durerilor in gat.




Spune-ne opinia ta despre
"UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra"

8 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"UIMITOR: Iata ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Sunt ciupercile legume?

Sunt ciupercile legume?

de Raluca Garbea 16 Feb 2018

Multe persoane, cand sunt intrebate daca ciupercile sunt legume, nu stiu sa dea un raspuns pe loc, potrivit organicfacts.net. [detalii]

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

Kiwi. Beneficii pentru sanatate

de Raluca Garbea 15 Feb 2018

Originar din China, kiwi reprezinta o sursa bogata de vitamine C, E, B2, B3, provitamina A, enzime, acizi organici, fibre, saruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc, luteina, fiind astfel o adevarata sursa de sanatate! [detalii]

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

Ce sa consumi atunci cand ai gripa

de Raluca Garbea 14 Feb 2018

Ce sa consumi atunci cand nu ai pofta de mancare? Atunci cand ai gripa, cel mai bun remediu este odihna, caci nu exista mancare sau bautura care sa faca ca simptomele bolii sa dispara. Totusi, trebuie sa te asiguri ca esti hidratat corespunzator si ca mananci alimente bogate in nutrienti care sa te ajute sa nu te simti si mai rau. [detalii]

Tort de biscuiti. Reteta

Tort de biscuiti. Reteta

de Raluca Garbea 06 Feb 2018

Dulciurile reprezinta placerea "vinovata" a multor persoane insa, din pacate, acestea nu se numara printre aliatii sanatatii. Cu toate acestea, orice persoana merita sa se rasfete, din cand in cand, cu un desert. [detalii]

Sfaturi pentru pastrarea mierii

Sfaturi pentru pastrarea mierii

de Raluca Garbea 05 Feb 2018

Mierea reprezinta un aliment dulce, lichid siropos produs natural de albine, cu numeroase beneficii pentru sanatate, fiind o sursa de energie si un puternic antibiotic natural. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit