Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Usturoiul, antibiotic natural. Afla care sunt beneficiile pentru sanatate!

de Elena-Alina Constantinescu 13 Iun 2014

Usturoiul, antibiotic natural. Afla care sunt beneficiile pentru sanatate!

Natura ne ofera plante medicinale si legume cu proprietati vindecatoare, care pot inlocui cu succes medicamentele prescrise de medic. Timp de secole, usturoiul a fost folosit in diverse scopuri, fiind recunoscut ca fiind o planta cu beneficii nutritionale uimitoare.

Pe langa faptul ca ofera un gust minunat mancarii, este un ajutor de nadejde pentru mentinerea sanatatii. Potentialul sau de vindecare este remarcabil. Exista numeroase retete gustoase cu usturoi si enumeram cateva dintre acestea: supa de usturoi, salata de ciuperci cu maioneza si usturoi, supa crema de morcovi cu usturoi si chimen, etc.

Usturoiul poate fi solutia pentru rezolvarea multor probleme de sanatate. A fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale medicinale. Face parte din familia Alliaceae iar denumirea stiintifica este Allium sativum.
Prima data a fost cultivat in Asia Centrala si apoi s-a raspandit in regiunile temperate.

Este o sursa minunata de mangan, seleniu, calciu, potasiu, fier, cupru, vitamina B1, Vitamina B6 si tiamina. De asemenea, are in compozitie o substanta numita alicina care are proprietati antibacteriene. Alicina este responsabila pentru producerea unei cantitati mari de antioxindati si sulf. Compusii din sulf sunt benefici pentru organismul nostru deoarece contribuie la detoxifiere, intaresc sistemul imunitar, reduc tensiunea arteriala si stimuleaza circulatia sangelui.

Trebuie stiut ca alicina este responsabila pentru aroma inconfundabila.

Specialistii in nutritie il recomanda ca antibiotic natural (este util si in tratarea alergiilor), in tratamentul aterosclerozei dar si pentru reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Poate fi de asemenea utilizat ca supliment alimentar pentru bolnavii de diabet, dar si ca o metoda de prevenire a cancerului.

Studiile au aratat ca substantele din compozitia usturoiului inhiba dezvoltarea bacteriilor si a parazitilor intestinali.

Si nu in ultimul rand, este un bun remediu pentru tratarea si prevenirea gripei . Astfel, in locul pastilelor, poti consuma o supa cu usturoi.

Este o sursa uimitoare de substante nutritive esentiale pentru buna functionare a organismului. De ce sa iei pastile cand ai la indemana un antibiotic natural? Nu uita sa adaugi usturoiul cat mai des in mancare pentru a stimula functiile sistemului imunitar.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Usturoiul, antibiotic natural. Afla care sunt beneficiile pentru sanatate!"

5 + 7 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Usturoiul, antibiotic natural. Afla care sunt beneficiile pentru sanatate!"

Decu Surdufan @ 17 Iun 2014
"Stiti multi despre reteta,zic unii tibetana,de tinctura de usturoi.Nu detaliez!De ce trebuie administrata tinctura doar din 5 in 5 ani?Si cineva mai zicea ca pe timpul tratamentului sa nu se mai comsume usturoi!!!Eu am facut tratamentul si anul trecut si anul acesta.Ma simt foarte bine!!!E drept ca si inainte ma simteam bine!!!"
Hentiu Rodica Didiana @ 17 Iun 2014
"As dori sa stie toata lumea ca antibioticile sunt foarte toxice.....alegeti antibioticele naturale din farmacia Domnului.....care nu se pot compara cu celelalte....nu mai dati voie medicilor sa va otraveasca."

Spune-ne opinia ta despre
"Usturoiul, antibiotic natural. Afla care sunt beneficiile pentru sanatate!"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

De ce sa nu mancam cozonaci cumparati din comert

de Elena-Alina Constantinescu 14 Apr 2017

Cozonacul din comert este un produs cu densitate energetica mare, dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu cantitate mare de glucide (peste 50 g glucide la 100 g). [detalii]

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

Probleme cu digestia? Iata 3 recomandari nutritionale

de Elena-Alina Constantinescu 23 Mar 2017

Tulburarile digestive sunt foarte frecvente din cauza alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezorganizat. Problemele stomacale se manifesta prin balonare, arsuri stomacale, gaze intestinale, constipatie. Pentru a avea un sistem digestiv sanatos, iata 3 recomandari nutritionale. [detalii]

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

Croissantul din comert: ce substante daunatoare contine

de Elena-Alina Constantinescu 16 Mar 2017

Numeroase studii realizate de institutii medicale si universitati de prestigiu arata ca grasimile saturate cresc riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san. Un studiu realizat recent de APC Romania demonstreaza ca peste 90% dintre croissantele din comert contin conservanti. Haideti sa aflam ce alte substante au mai fost descoperite in compozitia lor. [detalii]

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

Postul Pastelui: alimente care tin de foame si nu ingrasa

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mar 2017

Produsele vegetale din comert (salata de vinete, hummus, orez la caserola, etc) sunt bogate in grasimi hidrogenate, E-uri si arome, fara de care nu ar mai fi atat de gustoase. Odata patrunse in organism, aceste substante se depun pe vasele de sange si sunt un pericol pentru silueta ta, sunt lipsite de valoare nutritiva si asigura o satietate de scurta durata. Din fericire, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume fructele si legumele de sezon, bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Iata, mai jos, ce alimente trebuie sa incluzi in meniu... [detalii]

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

Trebuie sa renuntam la gluten? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

de Elena-Alina Constantinescu 13 Mar 2017

Glutenul este o proteina care se gaseste in diverse cereale precum grau, secara, orz. Este utilizat intr-o mare varietate de produse de patiserie si alte alimente (bere, paste fainoase, mezeluri, sosuri pentru salata gata preparate), pentru textura pe care o ofera acestora. Trebuie sa renuntam la gluten? Iata parerea nutritionistului Mihaeala Bilic... [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 4 din 5 (5 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.