Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?

de Laura Voica 27 Mai 2014

Tags: Amilaza Digliceridele aluat fraged emulgatori enzime keratina lactoza


Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?

Esti lacto-ovo-vegetarian, vegetarian sau vegan? Afla ca este sa posibil sa consumi carne fara sa-ti dai seama. Ai vazut ingredientul " cazeina acida "? Dar „amilaza”? Unii oameni nici macar nu citesc ingredientele de pe spatele etichetelor alimentelor, bauturilor si produselor de ingrijire personala. Alte persoane sunt destul de selective atunci cand vine vorba de a manca carne accidental sau de a folosi subproduse de origine animala pe pielea lor, continute de lotiuni, antiperspirante si sampoane. In continuare va vom prezenta cateva cateva detalii despte ingredientele de origine animala pe care unele dintre alimentele din comert le contin si nu numai...

Amilaza, in unele forme, este o substanta fungica sau bacteriana, care provine de la porci – mai exact, sunt enzimele digestive ale purcelusilor. Industria alimentara se foloseaste de aceasta enzima intr-o multime de produse de patiserie. Cazeina este proteina din lapte si este adesea folosita pentru paine si cereale „imbogatite”. Ce inseamna " imbogatite " de fapt ?

Substante derivate din carne pe care le mananci fara sa stii
Daca esti vegetarian sau vegan, acest articol ar putea fi socant pentru tine. Ambergis, o substanta cenusie, care reprezinta intestinele de balena, este folosita ca aroma alimentara si pentru a face parfumuri ! Agentii folositi pentru claritatea produselor adesea provin de la animale sub forma de gelatina. Sunt folositi pentru a ajuta la filtrarea particulelor mici din lichide pentru a le face mai clare. Asadar, intrebarea este ce lichide "clare ca lacrima" bei si contin resturi de animale?

Diglicerida si aluatul fraged
Digliceridele de multe ori provin de la bovine sau porci. Untul de arahide, guma de mestecat, inghetata contin adesea digliceride. Digliceridele ajuta la amestecarea unor ingredientele care in mod normal nu se amesteca bine impreuna, cum ar fi apa si uleiul.

Uneori, substanta care incheaga aluatul provine de la animale. Cele mai multe parti din animale care nu sunt vandute ca si carne in magazine alimentare sunt fierte pana ajung o substanta cleioasa, pe care toata lumea o cunoaste sub numele de gelatina. Ati auzit de gliceril monostearat, bromatul de potasiu, guma din seminte de carruba ( carob ), peroxidul de benzoil sau sulfat de calciu vreodata ? Acestea sunt responsabile de aluatul inchegat din unele produse de patiserie.

Emulgatori si enzime
Emulgatori sunt agenti de netezire. Par inofensivi. Enzimele sunt importante pentru digestia umana, dar exista diferite tipuri de enzime pe care nu le vrei in corp si acestea sunt cele care provin de la animale infectate si bolnave. Plus, emulgatorii pot fi sintetici, astfel adauga in mixul de produse alimentare de cosmar si substantele care provoaca sindromul intestinului iritabil, alergii si tulburari nervoase. Ganditi-va la lecitina, mono si digliceride, stearoil lactat, polisorbat si monostearat. Unele contin enzime fungice si agenti patogeni.

Gelatina se obtine din copite de animale, muschi, piei si oase. Acum ganditi-va ca gelatina este folosita in produse precum jeleuri, bezele, anumie iaurturile comerciale care nu sunt asa sanatoase. Mai este folosita ca un agent de ingrosare pentru sampoane si produse cosmetice, si in stratul de protectie al medicamentelor sub forma de capsule, chiar si in cele organice, uneori.

Iata cateva ingrediente care se ascund in alimentele si produsele pe care le folosim:

Gelatina: Derivat din colagenul din pielea si oasele animalelor. Poate contine hormoni sintetici de crestere si boala vacii nebune.

• Clorura de sodiu: Creste tensiunea arteriala si inhiba contractia si crestere musculara.

• Proteine ​​din ou: Vaccinurile sunt pregatite in oua ( cu siguranta nu organice ). Pot  contine hormoni de crestere, antibiotice si bacterii Salmonella.

• Formaldehida: lichid foarte cancerigen folosit pentru imbalsamarea cadavrelor. Clasat unul dintre compusii mai periculoase pentru sanatatea umana.

De asemenea, fiti foarte atenti la urmatoarele tipuri de substante:

Keratina: De obicei de origine animala. Din aceasta este produs aminoacidul tirozina de cele mai multe ori.
Rasina ( shellac ): De originea animala ( secretia insectelor ). Se gaseste in bomboane, fructe si pastile.

Acidul lactic: animale, lapte ; gasite in muraturi, deserturi congelate, conserve de fructe, bomboane, masline, iaurt, branza, guma de mestecat si chiar si in bere, uneori.

Lactoza ( lactin saccharum ): zaharul din laptele mamiferelor. Folosit pentru diuretice medicinale, produse de patiserie, laxative, medicamente si formule pentru copii.


Sursa: NaturalNews.com




Spune-ne opinia ta despre
"Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?"

4 + 5 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?"

Doina @ 14 Aug 2014
"Cu sau fara acest articol, cu sau fara aceste substante - condamnate in acest articol- voi continua sa NU consum NICIUN FEL de carne; de asemeni, voi consuma foarte putine lactate (iaurt si telemea de capra, de la privati) si oua de tara. In acest fel, NU voi contribui la chinuireamaltratareauciderea animalelor- ACEASTA fiind MOTIVATIA care m-a determinat sa fiu vegetariana. Cat despre sanatate...ORICUM este mai protejata cu acest fel de hrana, decat cu cea "traditionala". Voi, cei ce scrieti astfel de articole, nu va mai obositi sa loviti in vegetarieni sau vegani1....NU "tine"!"
valeria @ 03 Iun 2014
"un articol slabut."
RADU @ 03 Iun 2014
"Daca mai are vre-un rost opinia noastra! Ne otraveste cu buna stiinta toata industria alimentara! Ne-a trebuit sa "NE INTEGRAM in UE ca sa mincam prostiile facute de nenorocitii astia ca nu puteam minca produsele neostre facute cu condimente naturale si fara E-uri. Sintem niste "dobitoci incurabili" da sa nu uitam ca "pestele de la cap se impute"!!"

Spune-ne opinia ta despre
"Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Este uleiul de cocos bun pentru consum? Un profesor de la Harvard vine cu atentionari

Este uleiul de cocos bun pentru consum? Un profesor de la Harvard vine cu atentionari

de Laura Galescu 27 Aug 2018

Este uleiul de cocos bun? In cadrul unei prelegeri directorul Institute for Prevention and Tumor Epidemiology din cadrul Universitatii din Freiburg si profesor in cadrul Universitatii Harvard a declarat ca in ciuda recomandarilor uleiul de cocos nu este atat de sanatos. [detalii]

Alimente contrafacute. La ce produse trebuie sa fii atenta

Alimente contrafacute. La ce produse trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 24 Mai 2018

Uleiul de masline, mierea sau pestele sunt cele mai contrafacute alimente. Fenomenul ar trebui sa fie ingrijorator atat pentru producatori, cat si pentru guvern sau consumatori, asa ca fii atenta atunci cand cumperi aceste produse. [detalii]

Care este cel mai murdar obiect dintr-un restaurant? Inevitabil intri in contact cu el

Care este cel mai murdar obiect dintr-un restaurant? Inevitabil intri in contact cu el

de Laura Galescu 14 Mar 2018

Restaurantele trebuie sa respecte reguli de igiena foarte stricte, dar tot exista obiecte pline de bacterii si de microbi cu care intri in contact. Surprinzator sau nu, cel mai murdar obiect dintr-un restaurant este meniul, paginile lui fiind atinse de zeci de oameni zilnic. Acesta nu poate fi curatat, mai ales daca este din hartie. [detalii]

De ce nu e bine sa ceri lamaie in apa plata

De ce nu e bine sa ceri lamaie in apa plata

de Laura Galescu 01 Ian 2018

Un studiu aparut in Journal of Environmental Health a scos la iveala faptul ca lamaia poate fi o sursa de contaminare cu bacterii. [detalii]

Ce spune albirea prematura a parului despre sanatatea ta

Ce spune albirea prematura a parului despre sanatatea ta

de Viorica Ghinea 07 Aug 2017

Albirea prematura a parului reprezinta unul dintre primele semne care anunta imbatranirea organismului. Desi acest proces natural este privit mai mult ca pe o problema de ordin estetic, nu ar trebui neglijate nici indiciile pe care le ofera in privinta sanatatii. Daca ai fire de par alb aparute prematur, iata ce spun acestea despre starea de sanatate a organismului tau. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016