Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

4 lucruri scarboase pe care nu le stiai despre restaurante

de AlegeSanatos.ro 19 Dec 2013


4 lucruri scarboase pe care nu le stiai despre restaurante

V-am avertizat deja in titlul despre ce va fi vorba asadar nu dati vina pe mine daca veti anula rezervarile la restaurant dupa ce veti citi acest articol. Mother Jones (revista americana) a raportat recent ca restaurantele reprezinta sursa a mai mult de jumatate din focarele de boala (care ucid trei mii de americani in fiecare an ). Ce anume ii imbolnaveste pe oameni? Specialistii in sanatate de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din America au aflat ... si raspunsurile nu sunt usor de digerat.


 1 . Jumatate dintre lucratorii in restaurante vin la munca chiar daca sunt bolnavi.
20% dintre ei au vomitat sau chiar au avut diaree in timpul unei ture de munca in 2012. 12% au avut aceste simptome timp in cel putin doua schimburi.

De ce nu se duc pur si simplu acasa ? Ei bine , multi nu primesc concediu medical, asadar sunt implicatii financiare. Angajatii nu-si permit sa primeasca banii pentru zilele de odihna.  De asemenea multi angajatori nu se pot lipsi de oameni in bucatarie sau de ospatari.

2 . Stiti temperatura de gatit pentru pui in conditii de siguranta? Mai mult de jumatate dintre managerii de restaurante nu o stiu.

Mai putin de jumatate din managerii de restaurante au raportat ca utilizeaza metoda recomandata de FDA (Food and Drug Administration) de a folosi un termometru pentru a determina cand puiul a atins temperatura ideala pentru gatit. Mai mult de jumatate dintre restaurantele din America folosesc metode cum ar fi evaluarea aspectului carnii de pui sau se bazeaza pe experienta personalului din bucatarie pentru a estima daca puiul este gata (74 grade Celsius este temperatura ideala, apropo!).


3. Practicile elementare pentru siguranta alimentara nu sunt puse in aplicare.

S-a descoperit ca 40% dintre nu utilizeaza placi de taiere separate pentru pui crud , si 25% din manageri au declarat ca nu folosesc manusi de unica folosinta atunci cand gatesc pui . Intre timp, aproape doua treimi din lucratori din restaurante nu se spala pe maini intre manipularea de carne de vita cruda si manipularea alimentelor gatite , crescand riscul de raspandire a E. coli la mancare gatita .

4 . Legumele sunt , de asemenea, suspect.

Va ganditi ca frunzele de salata sunt transportate in siguranta, nu? Nu in conformitate cu un studiu , care a constatat ca aproape jumatate din transporturile de legume nu au fost livrate la temperatura recomandata , care poate duce la cresterea de germeni .




Spune-ne opinia ta despre
"4 lucruri scarboase pe care nu le stiai despre restaurante"

6 + 10 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"4 lucruri scarboase pe care nu le stiai despre restaurante"

Argyelan Maria @ 06 Feb 2014
"SunteÈi minunati !Multumim ca va Ginditi la noi si ne informaÈi cu informaÈii foarte utile ceea ce ne ajuta foarte mult .(in aceasta lume in care totul este fals si totul este supraelastic).Cred ca aveÈi perfecta dreptate si in privinÈa restaurantelor(pÄcat ca organele de competenta nu -si fac treaba o sa mai treacÄ multe generaÈii pina nu o sa mai fim corupÈi si o punem pe prim plan sÄnÄtatea.) Multumesc!"

Spune-ne opinia ta despre
"4 lucruri scarboase pe care nu le stiai despre restaurante"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

2018, al treilea cel mai calduros an din Romania, din 1901 incoace

2018, al treilea cel mai calduros an din Romania, din 1901 incoace

de Alege Sanatos 15 Ian 2019

Multi dintre noi se plang de vremea rece de afara, dar in 2018 media anuala a temperaturii aerului a fost de 11,57°C, fiind a treia cea mai mare valoare din anul 1901 pana in prezent. Datele au fost oferite in urma inregistrarilor statiilor meteorologice cu sir lung de observatii ale Administratiei Nationale de Meteorologie, informeaza Ministerul Mediului. [detalii]

Top 3 ceaiuri pentru sezonul rece

Top 3 ceaiuri pentru sezonul rece

de Raluca Garbea 09 Ian 2019

O cana de ceai fierbinte este exact ceea ce ai nevoie in timpul sezonului rece. Descopera in articol ce alegeri sa faci pentru a scapa de problemele minore care apar adesea iarna! [detalii]

Ce poti sa faci atunci cand te plictisesti

Ce poti sa faci atunci cand te plictisesti

de Raluca Garbea 03 Ian 2019

Te plictisesti si nu stii ce sa faci in timpul liber pentru a scapa de aceasta stare? Nu te panica. Sunt o multime de lucruri pe care le poti face ca sa te distrezi! [detalii]

3 rezolutii pentru 2019 pentru un stil de viata sanatos

3 rezolutii pentru 2019 pentru un stil de viata sanatos

de Raluca Garbea 01 Ian 2019

Multe dintre rezolutiile pentru 2019 au legatura cu un stil de viata sanatos. [detalii]

\

"Bohemian Rhapsody" a devenit filmul biografic muzical cu cele mai mari incasari din istorie

de Laura Galescu 18 Dec 2018

Filmul "Bohemian Rhapsody", regizat de Bryan Singer si Dexter Fletcher, a devenit lungmetrajul biografic muzical cu cele mai mari incasari din istorie, depasind pragul de incasari de 600 de milioane de dolari, la nici doua luni de la lansare. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016